Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Jethro Tull lansează albumul "The String Quartets"

Jethro Tull lansează în luna martie un nou album, intitulat „The String Quartets”. Discul va conţine o selecţie a celor mai cunoscute piese ale trupei, într-o reinterpretare clasică. Noile versiuni vor putea fi ascultate live de către fanii din România în cadrul concertelor pe care trupa le va susține în februarie la Timișoara și București.

Publicat

pe

Ian Anderson, cântând la flaut într-un picior cu prilejul concertului Jethro Tull pe 20 iunie 2014
Ian Anderson, cântând la flaut într-un picior cu prilejul concertului Jethro Tull pe 20 iunie 2014 │ FOTO: Mihai Anghel / InfoMusic.ro

Discul "The String Quartets" va include reinterpretări ale pieselor care au făcut formația Jethro Tull faimoasă, melodii ca „Aqualung”, ce se va numi „Aquafugue”, şi „Locomotive Breath”, redenumită simplu „Loco”. Albumul va fi disponibil pentru achiziții începând cu data de 24 martie.

Prima piesă extrasă de pe album se numeşte „Pass The Bottle” şi este o reinterpretare a vestitului „A Christmas Song”.

Jethro Tull - ”Pass The Bottle” (The String Quartets)

Jethro Tull, trupa formată în anul 1967 în orasul Blackpool, Anglia, a fost un fenomen unic în istoria muzicii. Concepută ca o trupă de blues psihedelic, muzica Jethro Tull a fost întotdeauna un complex care cuprinde mai multe stiluri, inclusiv blues, jazz, folk, medieval, clasic, hard rock alături de influențe ale muzicii electronice. Muzica lor își are rădăcinile în blues-ul britanic al anilor '60 și este marcată de o tonalitate vocală ieșită din comun, căreia i-a fost adăugat sound-ul flautului. Inițial formația presta un blues rock experimentat, însă ulterior au inclus și elemente de rock clasic, folk, jazz sau art rock.

Cunoscut ca omul care a introdus flautul în muzica rock, Ian Anderson este fără îndoială „creierul” din spatele a tot ce a creat Jethro Tull. Conduși de cântărețul, flautistul, chitaristul și compozitorul Ian Anderson, Jethro Tull și-a creat singură drumul în muzică, revolutionând foarte mult limbajul muzical al epocii. De-a lungul lungii cariere, Ian Anderson și Jethro Tull au lansat 30 de albume, vânzând peste 60 de milioane de copii în întreaga lume.

Jethro Tull concertează în februarie la Timișoara și București

Ian Anderson în cocnertul Jethro Tull pe 20 iunei 2014

Ian Anderson în cocnertul Jethro Tull pe 20 iunei 2014

După concertul susținut în iunie 2014 la Sala Palatului din București, și cel din 2015, din cadrul festivalului Folk la Dunăre, Jethro Tull revine în țara noastră pentru a suține două noi concerte. Ritmurile Jethro Tull se vor auzi întâi la Filarmonica Banatul din Timişoara, pe 19 februarie, iar pe 21 februarie la Sala Palatului din Bucureşti, unde Ian Anderson promite să ofere fanilor muzicii sale o seară de neuitat.

JETHRO TULL performed by Ian Anderson“ este un spectacol ce îmbină muzica cu arta interpretativă şi reuşeşte să creeze o seară plină de magie pentru fanii rockului. Din setlist nu vor lipsi piese celebre precum „Aqualung”, „Thick as a Brick”, „Locomotive Breath”, „Too Old to Rock’n’Roll“ sau „Too Young to Die“.

Comentează

Trending