Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Andrea Bocelli concertează la București și Cluj-Napoca în iunie 2017

Andrea Bocelli va susține anul viitor două concerte în România. Pe 22 iunie 2017 va concerta în Piața Constituției din București, iar pe 25 iunie 2017 va susține primul spectacol la Cluj-Napoca. Biletele vor fi puse în vânzare luni, 5 decembrie.

Publicat

pe

Andrea Bocelli
Andrea Bocelli

Andrea Bocelli revine în România anul viitor, pentru a-şi reîntâlni fanii şi pentru a-i încânta cu două concerte speciale, în care va prezenta atât repertoriul său de operă, cât şi interpretări unice a celor mai îndrăgite hituri ale sale. Îndrăgitul tenor va promova la București și Cluj-Napoca piese de pe albumele ”Cinema” și ”Romanza 20th Anniversary Edition”.

Discul ”Cinema” a fost lansat în octombrie 2015 și include cover-uri după melodii incluse pe coloanele sonore ale unor filme celebre, precum "La Vita è Bella", "Love Story", "The Godfather" și "Gladiator".

"Prin înregistrarea albumului ”Cinema” îmi îndeplinesc o dorință pe care o port în suflet de zeci de ani. Niciodată nu am ascuns faptul că am visat să dau viață unui proiect asociat unor piese din filme, tocmai pentru că le consider adevărate comori din punct de vedere artistic." - Andrea Bocelli

Romanza 20th Anniversary Edition” este un material aniversar, ce a fost lansat pe 18 noiembrie 2016. Discul marchează împlinirea a 20 de ani de la apariția albumului ”Romanza”. Declarat albumul italian cu cele mai mari vânzări din toate timpurile, această ediţie specială remasterizată a discului include 2 versiuni noi ale legendarului „Con Te Partiro” (Time To Say Goodbye). Versiunea aniversară include, de asemenea, versiunile extraordinare remasterizate ale cântecelor favorite din toate timpurile ale lui Andrea Bocelli: ”Vivere”, ”Vivo Per Lei”, Miserere şi numele albumului, ”Romanza”.

„Invitatia mea, cadoul meu este ca aceste “clasice” nemuritoare să fuzioneze cu experiența, cu cele mai prețioase amintiri, cu emoțiile fiecărui ascultător, pentru a deveni coloana sonora inimitabilă în viața lor.” - Andrea Bocelli

Biletele pentru concertele Andrea Bocelli din 2017 vor fi puse în vânzare luni, 5 decembrie. Tenorul va concerta la București, în Piața Constituției, pe 22 iunie 2017, iar pe 25 iunie 2017 pe stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca.

Bilete la concertele Andrea Bocelli de la București și Cluj-Napoca:

  • Exclusive VIP - 950 lei
  • VIP - 750 lei
  • Magenta 1 - 550 lei
  • Magenta 2 - 450 lei
  • Magenta 3 - 350 lei
  • Magenta 4 - 250 lei

Născut într-o familie de fermieri din Lajatico, Andrea Bocelli a luat lecții de pian, flaut și saxofon de la 6 ani. Din nefericire, copilăria sa a fost marcată de un eveniment tragic. Născut cu glaucom grav, artistul a orbit total la doar 12 ani, în urma unui accident survenit în timpul unui meci de fotbal. Pe de altă parte, la puțin timp de la accident, Bocelli câștigă primul său concurs muzical Margherita d’Oro în Viareggio cu piesa O sole mio.

Artistul își începe cariera în 1994 la Festivalul San Remo, unde câștigă cu piesa Calmo della Sera secțiunea Nouveniți. După festival, cântărețul lansează albumul de debut intitulat Calmo della Sera.

Odată cu lansare piesei Con te Partiro, în 1996,  Andrea Bocelli începe să fie apreciat la nivel internațional. De altfel, această piesă a devenit ulterior Time to Say Goodbye, celebrul duet cu Sarah Brightman. Cântecul a fost inclus pe albumul Romanza care a depășit toate recordurile de vânzări. În 1997, artistul decide să își facă debutul în operă și interpretează cu succes părți din Madame Butterfly și Tosca.

De-a lungul carierei, Bocelli a susţinut numeroase concerte în toată lumea, de la teatrele mici în aer liber din Italia, în care a cântat operă clasică, la cele 220 concerte din Germania în 1997. Aclamat de la Centrul J.F.K., Washington D.C la Londra, Arena O2, Andrea Bocelli lansează în 2015 turul pentru promovarea ultimului său album, ”CINEMA”, un proiect imens în toată lumea, cu o viziune remarcabilă, o acoperire media fără precedent şi un număr colosal de concerte – de la Jakarta, Seoul, Tokyo la Bratislava, Budapesta şi Bucureşti.

Andrea Bocelli a concertat pentru prima oară în România pe 25 mai 2013. Evenimentul a avut loc în București, la Romexpo.

Comentează

Trending