Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Noul album Deep Purple se numește "Infinite" - TEASER

Deep Purple a anunțat printr-un mesaj video titlul celui de-al 20-lea album de studio. Discul se numește "Infinite" și va fi lansat în 2017.

Publicat

pe

Deep Purple
Deep Purple

Dacă în martie 2016 basistul Roger Glover dezvăluia că trupa tocmai terminase de înregistrat partea instrumentală a 13 noi compoziții, pe final de noiembrie muzicianul revine cu un nou anunț - cel de-al 20-lea album Deep Purple este gata.

“Am câteva știri pentru voi - nu multe, dar merită menționate. Știu că mulți dintre voi așteptați noul nostru album. Ei bine, lansarea se apropie. L-am înregistrat în Nashville în februarie și am tot lucrat la el de atunci, terminând partea de mixare în urmă cu câteva luni. Va fi lansat cândva, anul viitor - la începutul primăverii. Eu sunt în Hamburg pentru a le prezenta albumul unor distribuitori și directori de la casa de discuri și sunt foarte entuziasmat. Știu că ați avut multă răbdare - dar și noi am avut. Suntem mereu plecați în turneu și e greu să găsești timp și pentru studioul de înregistrări. Dar albumul e gata”, a transmis publicului basistul Roger Glover.

La scurtă vreme de la acest mesaj, trupa a publicat pe pagina de Facebook un teaser video prin care anunță că titlul albumului este "Infinite".

TEASER: Deep Purple - "Infinite" (Album nou 2017)

Deep Purple a lucrat pentru noul album ”Infinite” cu producătorul Bob Ezrin, cu care trupa a colaborat și pentru albumul anterior, „Now What?”. Ezrin a mai lucrat și cu trupe precum Kiss, Pink Floyd, Peter Gabriel, Alice Cooper, Kansas și mulți alții.

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal și hard rock, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple rămâne și astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formată în 1968 de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans și Ian Paice, reuniți inițial sub numele de Roundabout, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume și de componență, reușind să-și contureze identitatea muzicală spre începutul anilor ’70, odată cu lansarea albumului Deep Purple In Rock. Pe 8 aprilie 2016, Deep Purple a fost introdusă în Rock And Roll Hall Of Fame. 

Deep Purple a concertat la București în 2014. Pe 20 februarie, formația a urcat pe scena Sălii Polivalente pentru un show dedicat emoției.

Muzică nouă

Dimmu Borgir a lansat un neaşteptat cover după Deep Purple

Dimmu Borgir a ajuns în acel punct al carierei în care găseşte loc pentru experimente. Astfel a decis să lanseze un album de coveruri, din cele mai neaşteptate. Nu se îndepărtează de rock totuşi şi ne oferă acum single-ul "Perfect Strangers", cover după Deep Purple.

Publicat

pe

Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus
Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus │ FOTO: Dimmu Borgir

Acesta este un single de pe albumul "Inspiratio Profanus", o colecţie de piese cover, care va sosi pe 8 decembrie prin Nuclear Blast Records. "Perfect Strangers" e surprinzător de fidelă originalului şi nu îşi asumă o abordare prea black, preferând latura heavy metal, cu elemente de power metal şi floricele progresive pe alocuri.

Sunt şi growl-uri specifice de extreme metal, dar nu aşa... extreme. Dimmu Borgir, sau mai bine zis Silenoz a discutat la un podcast de acum 3 ani faptul că s-a schimbat modul în care trupa pleacă în turneu. Acum artiştii au îmbătrânit, au copii şi nu mai e totul "plug and play". Acum e nevoie de mai multă planificare şi limitele de timp au fost setate la 2-3 săptămâni per turneu, pentru a livra calitatea dorită.

În special în America de Sud au dificultăţi de adaptare nordicii, din ce am înţeles, iar odată cu avansarea în vârstă creşte şi perioada de refacere după zboruri. Ultimul album de studio cu compoziţii originale lansat de Dimmu a fost "Eonian" în 2018. Ni s-a promis o versiune de Dimmu mai simplă şi mai golaşă pentru următorul LP, dar şi mai agresivă şi axată pe chitară. Ne întrebăm dacă asta înseamnă că dispar elementele simfonice.

În ultimii ani grupul, care îi are ca nucleu dur pe Shagrath, Silenoz şi Galder a participat la turnee în toată lumea, inclusiv festivaluri uriaşe că Wacken Open Air sau Hellfest.

Iată tracklist-ul albumului "Inspiratio Profanus":

01. Black Metal (VENOM)
02. Satan My Master (BATHORY)
03. Dead Men Don't Râpe (G.G.F.H.)
04. Nocturnal Fear (CELTIC FROST)
05. Burn In Hell (TWISTED SISTER)
06. Perfect Strangers (DEEP PURPLE)
07. Metal Heart (ACCEPT)
08. Nocturnal Fear (Celtically Processed) (CELTIC FROST)

Trupa o vedem în România la anul la Rockstadt Extreme Fest 2024.

Citește în continuare

Trending