Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Aqua celebrează printr-un turneu 20 de ani de la hitul „Barbie Girl”

„Barbie Girl”, hitul anilor '90, împlinește 20 de ani în curând, iar trupa Aqua dorește să celebreze acest lucru printr-un turneu în Danemarca.

Publicat

pe

Celebra trupă Aqua plănuiește să se revină pe scenă cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea single-ului de debut - „Barbie Girl”.  Cei patru membrii ai trupei Aqua, Lene Nystrøm, René Dif, Søren Rasted și Claus Norreen vor susține o serie de concerte în țara de origine, Danermarca, în decursul anului 2017.

Piesa „Barbie Girl” s-a clasat pe prima poziție în topurile muzicale din UK, iar pe locul 7, topurile din SUA, în anul 1997, fiind urmată apoi de alte două single-uri ale trupei Aqua - „Doctor Jones” și „Turn Back Time”, de pe coloana sonoră a comediei „Sliding Doors”. Albumul de debut - „Aquarium” s-a vândut în peste 14 milioane de exemplare în întreaga lume.

Trupa Aqua s-a despărțit în 2001, urmând să declare pentru Billboard: „Ne-am uitat unii la alții și am ajuns la concluzia că în acel moment nu mai există nicio scânteie între noi”. Decizia nu a fost una definitivă, pentru că danezii s-au  reîntors pe scenă în aceeași formulă, pentru un turneu în 2008, iar în 2011 au lansat al treilea album „Megalomaniac”.

Trending