Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă "50.000", noul single compus de Sting în memoria lui Prince, David Bowie, Lemmy, Glenn Frey - AUDIO

Sting a lansat o nouă piesă, intitulată "50.000". Extrasă de pe albumul ”57th & 9th”, melodia este compusă în memoria unor reputați artiști, ce s-au stins în decursul ultimelor luni: Prince, David Bowie, Lemmy de la Motorhead și Glenn Frey de la The Eagles.

Publicat

pe

Sting
Sting

După single-ul ”I Can't Stop Thinking About You”, Sting continuă promovarea noului album ”57th & 9th” lansând o piesă cu o puternică încărcătură emoțională. Noul extras al muzicianului se numește "50.000" și a fost compus chiar în săptămâna în care Prince a murit.

”"50.000" a venit ca un răspuns la tristele evenimente petrecute anul acesta. Mă refer aici la moartea unor simboluri culturale: Prince, David Bowie, Glenn Frey, Lemmy...și bunul meu prieten Alan Rickman, care deși nu e un star rock în adevăratul sens al cuvântului, a fost un star rock prin felul său de a fi. Piesa e despre cât de surprinși suntem cu toții atunci când unul dintre idolii noștri moare. Reacția este determinată de faptul că îi percepem, cumva, ca fiind nemuritori. Atunci când ei mor, conștientizăm parcă natura noastră efemeră. Cred că e o abordare sinceră asupra acestor lucruri care se întâmplă inevitabil, asupra ideii de îmbătrânire a unor oameni ce nu ar trebui să îmbătrânească. Pe măsură ce îmbătrânești, totuși, chiar dacă nu mai ești poate la fel de extraordinar ca în tinerețe, înveți mai multe, te descoperi mai mult pe tine ca om”, a detaliat Sting într-un clip de prezentare a piesei.

Sting - "50,000" - AUDIO

Noul album Sting, ”57th & 9th”, va surprinde cel mai probabil publicul și-l va face să-și amintească de vremurile bune ale muzicii rock. Programat pentru lansare pe 11 noiembrie 2016, discul conține 10 piese noi, compuse de Sting și înregistrate împreună cu vechii săi colaboratori, Dominic Miller (chitară) și Vinnie Colaiuta (tobe). La înregistrarea albumului au contribuit și Josh Freese (toboșar Nine Inch Nails, Guns n’ Roses), chitaristul Lyle Workman și trupa The Last Bandoleros.

“S-a întâmplat totul foarte repede, foarte spontan. Încerc întotdeauna să mă surprind pe mine și pe oamenii cu care lucrez - și, sper eu, și pe ascultători”, a detaliat Sting în comunicatul ce anunță lansarea noului album.

Pentru ”57th & 9th”, Sting a lucrat cu producătorul Martin Kierszenbaum. Acesta crede, fără modestie, că noul disc ar putea fi cam la fel de bun ca ”Synchronicity”.

”Piesele au fost trase din prima sau a doua încercare. Nu cred că l-am mai văzut (pe Sting) într-o formă atât de bună de la ”Synchronicity” încoace”, a indicat Kierszenbaum.

Contextul în care ”57th & 9th” va fi lansat nu este tocmai unul prielnic, industria schimbându-se mult în ultimii ani. Sting ignoră, însă, climatul tulbure al muzicii și-și propune ”să facă ce vrea”.

"Industria muzicală se află într-o stare de haos și flux continuu. Nu am nicio idee ce așteptări sunt acum. Nu mai e ca pe vremuri. Rock & roll-ul este acum mai mult un gen muzical ce ține de tradiție. Nu mai unește societatea, așa cum o făcea în trecut", a declarat Sting.

Pentru mine, cel mai important aspect al muzicii este elementul surpriză. Așa că o să continui să surprind lumea, indiferent de consecințe. E călătoria mea, oricine dorește să mă însoțească este bine-venit. Chiar fac numai ce vreau eu", a spus Sting râzând într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.

Sting - ”57th & 9th” (copertă album)

Sting - ”57th & 9th” (copertă album)

Muzică nouă

Ascultă o variantă rară a piesei "United States Of Division", în interpretarea lui Prince

Lansarea pe scară largă a piesei "United States of Division" a fost realizată de Sony Music Entertainment. Este pentru prima dată când melodia a devenit disponibilă pe platformele de streaming. Mai multe detalii și audio în articol.

Publicat

pe

Prince - United States Of Division
Prince - United States Of Division │ FOTO: captură YouTube / Prince

Un cântec rar al lui Prince a primit în sfârșit o lansare globală. Intitulat "United States Of Division", el a sosit inițial pe 4 iulie 2004 ca partea B a single-ului "Cinnamon Girl" și a fost disponibil doar în câteva ediții fizice din Marea Britanie și Europa. Acum, pentru prima dată, se găsește pe toate platformele de streaming.

Din punct de vedere liric, așa cum sugerează și titlul, "United States Of Division" este un cântec politic care îi îndeamnă pe oameni să nu mai lupte, să lase armele jos și să se unească, să facă muzică și dragoste. În strânsă legătură cu emoțiile transmise de "Cinnamon Girl", care deplânge pierderea de vieți omenești și ascensiunea rasismului ca urmare a atacului din 11 septembrie, "United States Of Division" ridică întrebări care nu reușesc încă să primească un răspuns: "De ce ne grăbim să declarăm război" și "Pentru ce luptăm?".

Cea de-a 20-a aniversare a albumul "Musicology", cel de-al 28-lea din cariera lui Prince, va fi sărbătorită pe 20 aprilie, iar lansarea piesei "United States of Division" sosește în cinstea acestei ocazii. În plus, albumul în sine este disponibil pe CD și vinil împreună cu o linie specială de produse de merch, toate disponibile pe site-ul oficial Prince.

Între timp, regretatul artist va fi subiectul unor adaptări cinematografice, printre care un film produs de Ryan Coogler (Black Panther), pe baza unui scenariu scris de Bryan Edward Hill (Titans, Ash vs. Evil Dead) și o producție teatrală inspirată de filmul "Purple Rain".

AUDIO: Prince - United States Of Division

Citește în continuare

Trending