Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Pianistul american Robert Glasper concertează pentru prima oară în România

Americanii de la Robert Glasper Experiment vor susține două concerte în România. Grupul va prezenta la București și la Cluj un spectacol inedit, în care muzica jazz va fi îmbinată cu elemente din R&B și hip-hop. Show-ul din București va avea loc pe 28 noiembrie, la Sala Radio, iar cel din Cluj-Napoca pe 29 noiembrie, la sala Auditorium Maximum.

Publicat

pe

Robert Glaspar
Robert Glaspar

Robert Glasper este un pianist de jazz și un reputat producător american. S-a născut în 5 aprilie 1978, în Houston, Texas. În 2013 a obținut premiul Grammy la categoria Best R&B Album, Black Radio, iar în 2015 a câștigat premiul Grammy la categoria Best Traditional R&B Performance pentru Jesus Children of America. Grupul e compus din Robert Glasper-pian, Derrick Hodge-bass, Mark Colenburg-tobe și Casey Benjamin – vocoder și saxofon.

În copilărie a fost influențat de mama lui, care cânta jazz și blues. Ea a fost director muzical la East Wind Baptist Church, iar în această biserică pianistul a avut prima reprezentație publică. Artistul american spune că în biserică a învățat cum să asculte armonia și a fost inspirat să mixeze muzică gospel cu jazz.

Un impact major asupra carierei sale muzicale l-a avut Miles Davis, căruia i-a dedicat un album-tribut, ”Everything's Beautiful”, lansat în mai 2016. Deși Davis a murit în 1991, el apare co-autor al acestui album. Robert Glasper a compus muzica și a făcut aranjamentele pentru filmul biografic Miles Ahead despre Miles Davis, care a avut premiera anul trecut. Pianistul american a împărțit scena și studiourile de înregistrări cu nume sonore ale industriei muzicale: Erykah Badu, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Norah Jones, Stevie Wonder, John Scofield.

Artistul este cunoscut și pentru reinterpretarea într-o manieră originală și spectaculoasă a unor piese din repertoriul Nirvana, Radiohead, Soundgarden, David Bowie și alții. The Washington Post spune că „Robert Glasper electrizează un întreg gen muzical”.

Program & Bilete:

Concert Robert Glasper Experiment în București: 

  • 28 noiembrie  2016, ora 20:00, Sala Radio. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30.
  • Biletele pentru acest eveniment costă 120, 150, 180 de lei, în funcție de categorie.

Concert Robert Glasper Experiment în Cluj-Napoca:

  • 29 noiembrie 2016, ora 20:00, sala Auditorium Maximum. Accesul în sală se face începând cu ora 19.00.
  • Biletele pot fi cumpărate cu 85, 110 și 135 de lei, în funcție de categorie.

Concertul din București este organizat de Twin Arts, în timp ce la Cluj trupa este adusă de organizatorii festivalului Jazz in the Park.

Comentează

Trending