Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Primele confirmări la Bucharest Jazz Festival 2016: The Kenny Werner Trio, Trilok Gurtu și Lisa Simone

Cea de-a cincea ediție Bucharest Jazz Festival va avea loc în perioada 19 - 25 septembrie. Pe lista primelor nume confirmate se află The Kenny Werner Trio, format din renumitul compozitor și pianist Kenny Werner, Ari Hoenig și Johannes Weidenmueller, maestrul în arta percuției Trilok Gurtu și Lisa Simone, fiica Ninei Simone.

Publicat

pe

The Kenny Werner Trio, Trilok Gurtu și Lisa Simone
The Kenny Werner Trio, Trilok Gurtu și Lisa Simone

În această toamnă, orașul București va răsuna pe ritmuri de jazz la cea de-a V-a ediție a festivalului Bucharest Jazz Festival. Evenimentul se va desfășura în perioada 19 – 25 septembrie 2016, în Piața George Enescu și la Hanul Gabroveni. Noul director artistic al festivalului este celebra interpretă de jazz Teodora Enache, după ce mandatul de trei ani al muzicianului Lucian Ban a luat sfârșit.

Primele confirmări la Bucharest Jazz Festival 2016:

The Kenny Werner Trio va concerta la București sâmbătă, 24 septembrie. Concertul grupului va avea loc în Piața George Enescu, fiind programat să înceapă la ora 21:30. Trio-ul este format din Kenny Werner (pian), Ari Hoenig (tobe) și Johannes Weidenmueller (bas).

Kenny Werner este, de peste 40 de ani, un compozitor și un pianist de clasă mondială. Activitatea sa prolifică include compoziții, înregistrări și publicații ce continuă să aibă un impact semnificativ în întreaga lume. Kenny a primit în 2010 distincția Guggenheim Fellowship Award pentru lucrarea sa, No Beginning No End, o explorare muzicală a tragediei și pierderii, a morții și tranziției de la o viață la alta. Adunând peste 70 de muzicieni, cel de-al treilea album al lui Kenny pentru Half Note Records este o compoziție expansivă din care nu lipsesc Joe Lovano, Judy Silvano, Wind Ensemble, Choir și String Quartet.

Ari Hoenig a concertat cu o varietate de grupuri precum Jean Michel Pilc Trio, Kenny Werner Trio sau Chris Potter Underground, și a fost pe aceeași scenă alături de artiști ca Herbie Hancock, Ivan Linz, Wynton Marsalis, Toots Thielemans, Dave Holland, Joe Lovano și Gerry Mulligan.

Johannes Weidenmueller a colaborat cu o lungă listă de nume sonore din lumea jazz-ului din momentul stabilirii sale în New York City în urmă cu 20 de ani. A fost membru al Hank Jones Trio, Ray Barretto’s New World Spirit, al cvintetului Carl Allen-Vincent Herring, al cvartetului John Abercrombi, al Joe Lovano Trio sau Kenny Werner Trio. Alte colaborări au fost cu Brad Mehldau, George Benson, John Scofield, Dewey Redman, Randy Brecker, Kenny Wheeler, Toots Thielemans, Wynton Marsalis, Joshua Redman, Gary Bartz, Jonny Coles, Clifford Jordan, Joe Chambers, și mulți alții.

Trilok Gurtu va concerta la București duminică, 25 septembrie. Evenimentul va avea loc în Piața George Enescu, cu începere de la ora 21:30. Trilok Gurtu va veni însoțit de echipa sa de instrumentiști, formată din Jonathan Ihlenfeld Cuniado (bas), Tulug Tirpan (pian) și Frederik Koester (trompetă).

Trilok Gurtu, un percuționist virtuos de clasă mondială, a colaborat, în lunga sa carieră, cu nume sonore de pe scena jazz-ului, începând cu John McLaughlin, în al cărui trio s-a remarcat drept solist timp de 4 ani, continuând cu Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Bill Evans, Pharoah Sanders, Dave Holland, pe care i-a cucerit cu extraordinarul său simț al ritmului.

Lisa Simone va concerta la București vineri, 23 septembrie. Evenimentul va înceoe la ora 21:30, urmând a se desfășura în Piața George Enescu.

Lisa Simone, fiica Ninei Simone, a avut un parcurs artistic deosebit. După ce a servit în războiul din Iraq, și-a început cariera muzicală, devenind recunoscută în Statele Unite pentru colaborarea cu trupa de acid-jazz Liquid Soul, nominalizată pentru premiul Grammy. Ulterior, a debutat drept cântăreață solo pe Broadway și a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță într-un musical, oferit de National Broadway Theatre.

După moartea Ninei Simone în 2003, Lisa a părăsit scena Broadway și s-a lansat în afara Statelor Unite, participând în turnee internaționale alături de artiști recunoscuți pe plan internațional - mai întâi cu Daughters of Soul, Lalah Hathaway, Nona Hendrick, Indira Khan, apoi cu Sing the Truth, Dianne Reeves, Angélique Kidjo și Lizz Wright.

Bucharest Jazz Festival este organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. Bucharest Jazz Festival intenționează să devină cel mai important eveniment de jazz al capitalei, complet integrat în contextul național și cel european. Prin plasarea unui accent puternic pe sprijinirea scenei locale, Bucharest Jazz Festival este, în același timp, o punte între jazzul autohton și cel de talie mondială și o platformă pentru explorarea celor mai noi direcții din jazzul contemporan.

Comentează

Trending