Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

John Petrucci a colaborat cu Ernie Ball Music Man pentru chitara JP16

Ernie Ball Music Man, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de chitare, bas-uri și amplificatoare din lume, a anunțat lansarea lui JP16, o nouă chitară realizată în colaborare cu chitaristul John Petrucci.

Publicat

pe

Numit de către revista Guitar World unul dintre cei mai buni chitariști al tuturor timpurilor, Petrucci este membrul fondator al trupei de progressive metal, Dream Theater. Chitara face parte din seria Ernie Ball Music Man Artist, din care au mai fost făcute modelele pentru St. Vincent (Annie Clark), James Valentine (Maroon 5), Steve Lukather, Albert Lee și Steve Morse.

Fabricată la sediul Ernie Ball Music Man din San Luis Obispo California cu ajutorul echipei câștigătoare de ingineri, JP16 a fost creată folosind procesul de creare unic al companiei. Scopul tuturor modelelor de la Ernie Ball Music Man este de a produce instrumente care se mulează perfect pe stilul și gustul personal.

„Am lucrat cu Ernie Ball ani de zile și crearea acestei chitări este foarte specială pentru mine. A fost extraordinar să lucrez cu această echipă să aduc la viață viziunea mea - ei au luat ce era în capul meu și au creat, ce înseamnă pentru mine, chitara perfectă.”, mărturisește Petrucci

john-petrucci-jp16

Ernie Ball Music Man John Petrucci „JP16” oferă combinația ideală a modelului JP15 și originalul Ernie Ball Music Man John Petrucci. JP16 păstrează stilul curent al lui JP15, care scoate în evidență inclusiv un corp ușor din lemn de tei, finisat cu luciu Black Lava și un nou sistem, Floyd Rose 1000 Pro Floating Tremolo. Modelul conține și conturul original pentru antebraț, care va oferi ore de confort în timpul cântatului.

„Pentru ultimii 16 ani, am realizat o relație foarte strânsă cu echipa de design Ernie Ball Music Man - conexiunea puternică dintre noi a creat una dintre cele mai bune lucrări din viața mea. Este importantă implicarea și crearea unui obiect împreună - nu este un nume atârnat undeva, un brand. Să fii în stare să lucrezi cu talente atât de uimitoare și de diverse precum Annie Clark, James Valentine și John Petrucci este incredibil de satisfăcător.”, declară Ernie Ball CEO Sterling Ball

Ernie Ball Music Man JP16 va fi disponibil în America la prețul de presale de 2.499.00 dolari.

Industria muzicala

Toboşarul Mike Portnoy a revenit la Dream Theater

Unul dintre cei mai apreciaţi toboşari din lume, Mike Portnoy s-a alăturat din nou trupei Dream Theater. El revine la uriaşii metalului progresiv, reunindu-se cu foştii colegi, chitaristul John Petrucci şi basistul John Myung.

Publicat

pe

Dream Theater reunit cu Mike Portnoy 2023
Dream Theater reunit cu Mike Portnoy 2023 │ FOTO: Dream Theater dreamtheater.net

Trio-ul compus din Petrucci, Myung şi Portnoy a format Dream Theater de altfel în 1985. Asta se întâmpla la Colegiul de Muzică Berklee şi li se alăturau şi solistul James LaBrie şi clăparul Jordan Rudess. Pe lângă reunirea cu toboşarul, Dream Theater a anunţat că intră în studio pentru a lucra la albumul cu numărul 16.

E primul cu Portnoy de la cel din 2009, "Black Clouds & Silver Linings". El a fost înlocuit de Mike Mangini în 2010, iar în perioada în care a bătut la tobe pentru grup a obţinut şi un premiu Grammy alături de colegi. Portnoy a fost la un concert Dream Theater ca spectator în iulie 2023, iar toboşarul de 56 de ani dădea semne de apropiere de foştii colegi de atunci.

Era doar al doilea concert DT la care asista, după cel din martie 2022 de la Beacon Theatre în New York. Pur şi simplu nu avusese ocazia să îşi vadă trupa din postura de spectator şi a postat în social media selfie-uri din culise cu colegii.

Colaborările nu au lipsit totuşi, Mike Portnoy bătând la tobe pe albume solo ale lui Petrucci. Jordan Rudess a colaborat cu toboşarul pe proiectul muzical Liquid Tension Experiment în 2020.

În anii în care a părăsit Dream Theater, Mike Portnoy a surprins pe toată lumea alăturându-se tinerei trupe Avenged Sevenfold. A colaborat şi cu Twisted Sister. Portnoy, care cofondase trupa cu 38 de ani în urmă a părăsit-o brusc în septembrie 2010, în vreme ce se afla în turneu cu Avenged Sevenfold.

Au existat voci din industrie care citau disensiuni în Dream Theater şi dispute între Petrucci şi Portnoy. Cu toate acestea, cu 3 ani în urmă Petrucci îşi lansa al doilea album solo, "Terminal Velocity", pe care Mike apărea la tobe şi Dave LaRue la bas.

Petrucci era de abia la al doilea album solo, după "Suspended Animation" din 2005. În interviurile din ultimul an Mike Portnoy oferise doar indicii că ar fi gata de un show aniversar de 40 de ani în 2025, ca un "hired gun" şi atât. Se pare totuşi că vrea mai mult de atât.

Citește în continuare

Trending