Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Radio Guerrilla a primit autorizația de a emite în București

Radio Guerrilla va putea fi ascultat din nou în FM. Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a acordat postului autorizația de a începe emisia în București.

Publicat

pe

Radio Guerrilla
Radio Guerrilla

Radio Guerrilla poate reveni oficial în FM. Cu 8 licențe câștigate prin concurs, 7 obținute în noiembrie 2015 și una în decembrie 2015, postul a primit recent și autorizația din partea CNA de a începe emisia în București.

Din echipa noului proiect Radio Guerrilla vor face parte Mihai Dobrovolschi și Liviu Mihaiu, dar și știriștii Dragoș Olaru și Sorin Badea. Ultimii doi membri confirmați în echipă au lucrat la Gold FM până de curând, înainte prezentând știri la Guerrilla.

“Tocmai ce am prezentat ultimul buletin de știri la Gold FM. Asta nu înseamna ceva rău. Înseamnă că ne auzim în curând la Radio Guerrilla”, anunța Sorin Badea pe Facebook pe 13 mai.

Radio Guerrilla are și un nou sediu în București. Postul va emite din Pipera, din fostul sediu al cotidianului Evenimentul Zilei, închiriat printr-un contract cu Ringier.

Frecvențele pe care va emite Radio Guerrilla:

  • București: 94.8 FM (autorizație primită)
  • Brăila: 105.5 FM
  • Bistrița: 95.1 FM
  • Craiova: 92.7 FM
  • Darabani: 96.7 FM
  • Reșița: 89.9 FM
  • Vaslui: 95.2 FM
  • Timișoara: 100 FM

La momentul încetării emisiei, în septembrie 2013, Radio Guerrilla beneficia de 23 de licențe terestre (Bucureşti, Baia Mare, Brăila, Cernavodă, Cluj, Comăneşti, Constanţa, Craiova, Dărăbani, Focşani, Iaşi, Olteniţa, Petroşani, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Sighişoara, Sulina, Târgu Mureş, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Vaslui şi Zalău) și de 0 licență de satelit.

Retragerea licențelor Radio Guerrilla a fost propusă în 2013 de către membrul CNA Valentin Jucan, care a susținut că Realitatea Media SA avea intenția de a vinde licențele, fapt interzis de lege.

Astfel, în ședința CNA de pe 17 septembrie 2013, membrii consiliului au sesizat vânzarea ilegală a licențelor Radio Guerrilla și au interzis tranzacționarea lor prin licitație. Prin urmare, acțiunea a fost oprită, iar anunțurile de pe site-ul administratorului judiciar al Realitatea Media au fost eliminate. Cu toate acestea, în ședința de pe 19 septembrie, Valentin Jucan a reluat în discuție problema și a cerut retragerea licențelor deținute de Realitatea Media SA. Decizia a fost aprobată cu 7 voturi „pentru” și 3 „împotrivă”.

Trending