Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Prince s-a stins din viață la 57 de ani

Cântărețul Prince s-a stins din viață la 57 de ani. Cauzele morții nu au fost anunțate, poliția face investigații în studioul artistului.

Publicat

pe

Prince
Prince │ FOTO: Warner Bros. Records

Prince Rogers Nelson, cunoscut lumii întregi drept Prince, a încetat din viață în această dimineață, potrivit unui anunț al unui membru al familiei sale. Poliția anchetează circumstanțele morții la proprietatea cântărețului din Carver County (Minnesota) - studiourile Paisley Park din Chanhassen. Artistul avea 57 de ani.

RECOMANDARE: Ascultă cele mai frumoase piese lansate de Prince

"Cu profundă tristețe, vă confirm că legendarul și artistul iconic, Prince Rogers Nelson, a murit în reședința sa Paisley Park în această dimineață, la vârsta de 57 de ani. În acest moment, nu se cunosc alte detalii despre cauza decesului", a anunțat publicistul cântărețului, Yvette Noel-Schure.

Potrivit poliției locale, Prince a fost găsit într-un lift din Paisley Park. Paramedicii chemați au încercat să îl resusciteze fără succes. Moartea starului a fost pronunțată la 10.07 AM.

Cu o săptămână în urmă, pe 15 aprilie, artistul a avut o urgență medicală cauzată de gripă, avionul său privat aterizând forțat în Illinois. Prince a apărut a doua zi la un concert pentru a asigura fanii că este în regulă, fără să cânte.

Prince nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind un vizionar și un revoluționar în materie de muzică și cultură contemporană, un artist complet care a continuat să își reinventeze stilul, generând noi tendințe în industria muzicală. S-a lansat în anii 80, consacrându-se prin albumele "1999" (1982) și "Purple Rain" (1984), acesta din urmă fiind vândut în peste 13 milioane de copii și petrecând 24 de săptămâni consecutive pe primul loc în topul Billboard 200.

Prince este laureat Grammy, primind șapte trofee și 30 de nominalizări. El a câștigat și un premiu Oscar cu piesa "Purple Rain" pentru cel mai bun cântec original. Prince a fost inclus în galeria Rock n Roll Hall of Fame în 2004. De-a lungul carierei sale a înregistrat vânzări de peste 100 de milioane de discuri. Revista Rolling Stone l-a plasat pe locul al 27-lea în lista celor mai mari 100 de artiști din toate timpurile.

Prince are 90 de single-uri de succes, lansate atât sub numele său, dar și sub alte pseudonime. Încă de la începutul carierei sale, artistul a compus foarte mult, inclusiv pentru alți cântăreți.

Prince

Prince │ FOTO: www.prince.org

Câteva reacții ale unor celebrități la aflarea veștii morții lui Prince:

  • Gloria Estefan: "Sunt foarte mâhnită că l-am pierdut pe Prince, legenda, maestrul, o adevărată forță ce nu a cunoscut limite. El a lăsat urme de neșters în muzică. RIP"
  • Duran Duran: "Suntem devastați la auzul veștii despre Prince. Un talent enorm al căror mari fani suntem cu toții."
  • Katy Perry: "Și uite așa... lumea a pierdut multă magie ✨ Odihnește-te în pace, Prince! Îți mulțumesc pentru că ne-ai oferit atât de mult..."
  • Vanessa Williams: "Ledendarul Prince a murit!! Ce tragedie! #soundtrackofmylife"
  • Alyssa Milano: "Am pierdut cel mai mare artist al generației mele. Am dansat pe scenă cu el când eram însărcinată cu Milo. Prince, te voi iubi pentru totdeauna. #RIP"
  • Barrack Obama: "Un spirit puternic transcede regulile, a spus odată Prince - și nici un alt spirit nu a fost mai puternic, mai îndrăzneț sau mai creativ. Gândurile și rugăciunile noastre sunt pentru familia sa, trupa lui și toți cei care l-au iubit."

Citește o recomandare: Prince a fost unul dintre Cei mai excentrici artiști ai anilor '80

Muzică nouă

Ascultă o variantă rară a piesei "United States Of Division", în interpretarea lui Prince

Lansarea pe scară largă a piesei "United States of Division" a fost realizată de Sony Music Entertainment. Este pentru prima dată când melodia a devenit disponibilă pe platformele de streaming. Mai multe detalii și audio în articol.

Publicat

pe

Prince - United States Of Division
Prince - United States Of Division │ FOTO: captură YouTube / Prince

Un cântec rar al lui Prince a primit în sfârșit o lansare globală. Intitulat "United States Of Division", el a sosit inițial pe 4 iulie 2004 ca partea B a single-ului "Cinnamon Girl" și a fost disponibil doar în câteva ediții fizice din Marea Britanie și Europa. Acum, pentru prima dată, se găsește pe toate platformele de streaming.

Din punct de vedere liric, așa cum sugerează și titlul, "United States Of Division" este un cântec politic care îi îndeamnă pe oameni să nu mai lupte, să lase armele jos și să se unească, să facă muzică și dragoste. În strânsă legătură cu emoțiile transmise de "Cinnamon Girl", care deplânge pierderea de vieți omenești și ascensiunea rasismului ca urmare a atacului din 11 septembrie, "United States Of Division" ridică întrebări care nu reușesc încă să primească un răspuns: "De ce ne grăbim să declarăm război" și "Pentru ce luptăm?".

Cea de-a 20-a aniversare a albumul "Musicology", cel de-al 28-lea din cariera lui Prince, va fi sărbătorită pe 20 aprilie, iar lansarea piesei "United States of Division" sosește în cinstea acestei ocazii. În plus, albumul în sine este disponibil pe CD și vinil împreună cu o linie specială de produse de merch, toate disponibile pe site-ul oficial Prince.

Între timp, regretatul artist va fi subiectul unor adaptări cinematografice, printre care un film produs de Ryan Coogler (Black Panther), pe baza unui scenariu scris de Bryan Edward Hill (Titans, Ash vs. Evil Dead) și o producție teatrală inspirată de filmul "Purple Rain".

AUDIO: Prince - United States Of Division

Citește în continuare

Trending