Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Ciprian Costin combină arta și tehnologia la The Masterpiece Experience

Dirijor, compozitor, pianist, producător, dar și specialist în IT, Ciprian Costin este creatorul și producătorul celui mai impresionant show al anului, „The Masterpiece Experience” care va veni și în România pe 27 aprilie la Sala Palatului.

Publicat

pe

La numai 28 de ani, a intrat în lumea elitelor muzicale de la Hollywood. În proiectul său original și ambițios, „The Masterpiece Experience”, Ciprian Costin a cuprins muzica unor filme celebre ca „Gladiator”, „Inception”, „Sherlock Holmes”, „Tree of Life”, „Dracula”, „God of Wars” sau „The Da Vinci Code”.

În urmă cu trei ani, 4000 de spectatori la București și 5000 la Iași trăiau experiența unui show uluitor, „The Masterpiece Experience” și priveau cum sub ochii lor este recreată istoria universului pe acordurile titanilor muzicii de film într-o manieră unică: cu ajutorul unei orchestre de peste 40 de muzicieni, al unor voci vibrate, al tehnologiei, laserelor și proiecțiilor multimedia.

Masterpiece-Experience-2

Însă producătorul acestui show, cel în mintea căruia s-a născut ideea de a le oferi oamenilor posibilitatea asculte live într-o manieră unică muzică din „Gladiator”, „Sherlock Holmes” sau „Inception”, dar şi alte compoziţii ale unora dintre cei mai respectaţi autori de muzică de film din Los Angeles, este Ciprian Costin, un român din Iaşi, absolvent de compoziţie clasică, muzică de film şi informatică, pe care pasiunea pentru muzică l-a condus până la Boston şi Los Angeles, dar şi către o viaţă mai puţin obişnuită.

„În 2009, în decembrie, am văzut Star Wars în concert, într-o arenă de 20.000 persoane, cu Anthony Daniels ca narator. La acea vreme, eram foarte pasionat de muzica lui Hans Zimmer şi nu văzusem fie nici un concert live cu muzica lui. Deci m-am hotărât să organizez eu unul”, povesteşte Ciprian Costin despre modul cum s-a născut show-ul „The Masterpiece Experience”. „ Am fost surprins văd cât de multă lume a fost încântată! Calitatea show-ului nostru a deteminat mai mulţi compozitori înceapă -şi organizeze spectacole live, iar alte organizaţii existente insiste mai mult pe nivelul de producţie şi folosească muzică de film şi trailere în evenimente de largă anvergură. Colaborăm cu Two Steps From Hell din 2012 şi în 2014 am lucrat cu Hans Zimmer pentru producţia turneului lui de show-uri”, mai spune Ciprian Costin.

Trending