Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Scorpions revine la București pe 16 iulie pentru a celebra 50 de ani de activitate

Trupa Scorpions va susține un nou concert în România pe 16 iulie 2016. Evenimentul va avea loc la Romexpo, în București, făcând parte din turneul mondial "Return To Forever"/ "50th Anniversary Tour".

Publicat

pe

Scorpions
Scorpions

Cel de-al 6-lea concert Scorpions în România va avea loc pe 16 iulie 2016. Trupa va cânta din nou la Romexpo, în București, locație în care Scorpions a concertat și în 2013. Pe 16 iulie, formația va promova cel mai recent album, "Return to Forever", în setlist urmând a fi incluse și piese de rezistență din repertoriul acumulat în cei peste 50 de ani de carieră. ”Still Loving You”, ”Wind Of Change”, ”Rock You Like a Hurricane”, ”Send me an Angel” sunt doar câteva dintre melodiile pe care fanii le vor putea (re)asculta live.

Prețuri bilete la concertul Scorpions din 2016, București:

  • Categoria diamond: 270 lei
  • Categoria golden: 205.20 lei
  • Categoria general: 172.80 lei
  • Categoria early bird: 145.8 lei

Originară din Hanovra, trupa Scorpions a fost înființată în 1965 din inițiativa chitaristului Rudolf Schenker. Celebră în anii ’80 pentru piese precum „Rock You Like a Hurricane”, „No One Like You”, „Still Loving You”, trupa s-a afirmat drept cel mai valoros grup heavy al Germaniei. Balada „The Wind of Change / Vântul schimbării”, lansată în 1990 și considerată un simbol al căderii Zidului Berlinului, a devenit un succes la scară mondială.

În 2013, la 23 de ani de la apariția albumului “Crazy World“, Scorpions a relansat discul într-o ediție deluxe. Pot fi ascultate 12 melodii live, înregistrate cu ocazia turneului “Live Crazy”. Apărut în luna noiembrie 1990, cel de-al 11-lea album de studio al trupei include piesele “Wind Of Change” și “Send Me an Angel” care au devenit adevărate hituri internaționale.

Până în prezent, formația a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, fiind incluși de Vh1 în topul Greatest Artists of Hard Rock. Trupa ocupă un loc de cinste în expoziția permanentă a muzeului Rock and Roll Hall of Fame din Cleveland, Ohio.

Scorpions a lansat cel de-al 18-lea album de studio, "Return to Forever", pe 20 februarie 2015. Albumul a luat naștere fără intenția inițială a trupei de a-l înregistra, totul pornind de la ideea reevaluării unor demo-uri mai vechi. În studio, membrii trupei i-au avut alături pe producătorii suedezi Mikael Nord Andersson și Martin Hansen, cu care au colaborat și pentru discul anterior, ”Sting In The Tail”.

"Am vrut inițial să înregistrăm câteva idei de piese pentru fani, idei la care lucraserăm în trecut, dar care nu au intrat pe niciun album. S-au strâns câteva de-a lungul anilor, idei chiar foarte bune, care nu au mai fost incluse în tracklistul final din cauza lipsei de spațiu pe vinil sau CD. În scurtă vreme am realizat că avem 8 piese, ce trebuiau finalizate întâi și apoi înregistrate de la zero. În acest proces, au apărut foarte multe alte idei noi. Ne-am distrat foarte mult lucrând și pe parcurs am realizat că înregistrăm compoziții noi. În final, am constatat că avem un nou album Scorpions", a povestit chitaristul Matthias Jabs.

De pe albumul "Return to Forever" a fost promovat ca prim single ”We Built This House”, o piesă ce rememorează cei 50 de ani de muzică dăruiți de formație fanilor săi.

Scorpions a concertat de mai multe ori în România, la festivalul Rock '93 de pe stadionul Dinamo, la Cerbul de Aur 2002, pe 8 octombrie 2004 la Sala Polivalentă, pe 9 iunie 2011 la Zone Arena și pe 14 decembrie 2013 în Pavilionul Central Romexpo.

Concertul Scorpions de pe 16 iulie 2016 este prezentat de Marcel Avram, East European Production și D&D East Entertainment.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 16 iulie 2016

Scorpions

Loc
Romexpo
2 comentarii

Trending