Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Deftones a lansat piesa "Doomed User" - AUDIO

Deftones a lansat cel de-al doilea single de pe noul album "Gore". Melodia se numește ”Doomed User” și are un sound mai agresiv decât piesa ”Prayers/Triangles”, lansată anterior.

Publicat

pe

Chino Moreno (Deftones)
Chino Moreno (Deftones) │ FOTO: Phil Smithies

"Doomed User" este piesa cu care Deftones continuă promovarea noului album ”Gore”. Cu un sound heavy mai pronunțat, trupa încearcă să recâștige interesul vechilor fani.

“Piesa are un ritm antrenant și un sound high tech care te va face să-ți pui sângele în mișcare”, a declarat Chino Moreno despre ”Doomed User”.

Deftones - "Doomed User" - AUDIO

Albumul "Gore" vine după o pauză de 4 ani de la discul precedent, ”Koi No Yokan”. Primul material al formației fără basistul Chi Cheng va fi lansat pe data de 8 aprilie prin intermediul Warner Bros. Records. Albumul a fost produs de  Matt Hyde și include o colaborare cu Jerry Cantrell de la Alice In Chains.

Într-un interviu acordat în martie 2015, solistul Deftones povestea revistei Rolling Stone despre felul în care decurg sesiunile creative din studioul de înregistrări.

„Piesele sunt grozave și le-am compus într-un mod foarte cool. Ne-am strâns toți într-o cameră, unul dintre noi își exprima o idee, iar altcineva o punea în practică. Piesele sunt rezultatul unui efort colectiv. Vorbim despre 5 tipi care au gusturi complet diferite în muzică, așa încât atunci când lucrurile se îmbină, se îmbină bine”, a declarat Chino Moreno pentru Rolling Stone.

În ce privește sound-ul noilor piese, Chino Moreno a identificat o abordare diferită, dar care nu exclude elementele de bază Deftones.

„Simt că am intrat în noile piese și le-am disecat. Dacă ceva suna puțin prea ordonat, luam o turnură la stânga și scuturam puțin lucrurile. Am încercat pur și simplu chestii aflate la poli opuși, nu pentru a ne sabota, ci pentru a încerca să ne punem în situații în care nu am mai fost până acum. Se simte, cu siguranță, o schimbare față de albumul precedent. Dar e evident că e un album Deftones, toate elementele care ne fac ceea ce suntem se află acolo. Nu am făcut nimic altceva decât să gândim în afara cutiei.”

Trending