Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Andre Rieu, distins cu "Premiul Internațional – Prietenii României"

Îndrăgitul violonist Andre Rieu a obținut ”Premiul internațional - Prietenii României” în cadrul celei de-a șasea ediții a Galei Premiilor de Excelență în Civism ”Om între oameni”. Marele artist a fost omagiat pentru palmaresul său impresionant și pentru cele șapte concerte susținute anul trecut pe scena din inima capitalei.

Publicat

pe

André Rieu a cântat alături de Gheorghe Zamfir în concertele de la București
André Rieu a cântat alături de Gheorghe Zamfir în concertele de la București │ FOTO: André Rieu Productions

În cadrul Galei Premiilor de Excelență în Civism ”Om între oameni”, Andre Rieu a fost apreciat pentru că a adus strălucirea valsului din saloanele vieneze în mijlocul publicului larg.Cuvintele de apreciere la adresa maestrului Andre Rieu au continuat în prezența auditoriului:

”Îl omagiem cu dragoste și respect, ca răspuns la dragostea și respectul pe care le poartă poporului roman. Suita de concerte-maraton, desfășurată în vară, la București, a fost memorabilă, iar atmosfera creată de publicul român a fost catalogată de maestrul însuși drept ”copleșitoare”. Cum incandescent a fost concertul susținut la Maastricht, împreună cu marele naist Gheorghe Zamfir și un grup de muzicieni români. Ziarele au titrat atunci: ”André Rieu a ridicat Europa în picioare pentru România”!

Cum prietenul la nevoie se cunoaște, maestrul a venit special în România, atunci când a auzit despre tragedia de la Clubul Colectiv. A păstrat un moment de reculegere la locul comemorativ din fața Clubului și a declarat că toate încasările DVD-ului făcut în România vor reveni tinerilor și familiilor lor. Iată un sincretism emoționant, unic, între dăruirea medicilor români care s-au îngrijit de trupurile arse ale oamenilor și generozitatea muzicianului care s-a ocupat de sufletele oamenilor. ”

Aflându-se în perioada pregătirilor pentru următorul turneu, Andre Rieu nu a putut fi prezent la gala ”Om între oameni”, dar a transmis un mesaj video emoționant prin intermediul căruia a adresat mulțumiri speciale și a marturisit că este nerăbdător să revină pe scena din Piața Constituției cu noul său concert, ce se va desfășura pe 11 iunie.

VIDEO: Mesaj lui Andre Rieu pentru români

Galei Premiilor de Excelenta in Civism „Om intre oameni” s-a desfășurat marți, 12 ianuarie 2016, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, la Sala „Studio” a Teatrului Național București „Ion Luca Caragiale”, în prezența unui public distins.

Nominalizările au aparținut juriului, alcătuit din nume de prestigiu: domnul Neculai Onțanu, primarul sectorului 2, IPS Ciprian Campineanul, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și acad. Eugen Simion, președintele Fundației Naționale pentru Știință și Artă, acad. Maya Simionescu, vicepreședinta aceleiași fundații.

Printre laureații ediției actuale a Galei Premiilor de Excelență în Civism „Om între oameni” s-au aflat de asemenea:

  • Ilie Năstase - Excelență în sport;
  • Dumitru Prunariu - Aspirație și cutezanță;
  • Dorel Visan - Magia Cuvântului;
  • Mircia Dumitrescu - Patriarhul Artelor;
  • Nicolae Tănase - Spiritualitate și har ;
  • Nicolae Zamfir -Știința mileniului trei;
  • Medicină - corifeii vieții – premiu colectiv cadrelor medicale care au ajutat victimele din incendiul Colectiv
  • Andre Rieu - Premiul internațional - Prietenii României.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 11 iunie 2016

Andre Rieu

Loc
Piața Constituției
Comentează

Trending