Urmărește-ne în Social Media

Diverse

Neobișnuit: AlphaSphere - Instrumentul electronic perfect

Alphasphere este un instrument muzical nou destinat muzicii electronice care a fost dezvoltat de un tânăr pianist britanic numit Adam Place, cu scopul de a oferi mai multă versatilitate în crearea sunetelor electronice. Haideți să vedem cum funcționează și cum se folosește AlphaSphere-ul.

Publicat

pe

│ FOTO: www.alpha-ville.co.uk

Creatorul acestui instrument inedit, Adam Place, simțea ca muzica electronică nu este cu adevărat onorată de performanța clapelor și de felul în care distribuie ele sunetul. Avea nevoie de ceva mai versatil, care sa fie natural și ușor de folosit și care în același timp să producă sunete mai jucaușe, mai fluide și mai ușor de manipulat.

Astfel, el a luat forma perfectă din natură, sfera, și a pus la cale un prototip de instrument care inițial a fost făcut din pahare de unică folosință și din baloane și conectat la calculator. După ce și-a prezentat invenția și a primit câteva finanțări, Adam a strâns o echipă de oameni alături de care a pus la punct două versiuni ale AlphaSphere: elite series și nexus series.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=T8y2ZwNbQ6k]

Instrumentul este alcătuit din 48 de conuri acoperite de paduri elastice care răspund la atingere și presiune, permițând astfel modularea fiecărui sunet. Dispozitivul se conectează la computer prin USB și comunică cu software-ul AlphaLive prin protocoluri HID și MIDI. Interfața este programabilă după dorința fiecăruia, fiecare con putând avea note și sunete diferite.

Dacă v-a captivat AlphaSphere-ul, acest instrument al viitorului, vă lăsăm să vă delectați în continuare cu o demonstrație de cum poate fi folosit. Enjoy!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=EZdgr6sLQ1Q]
Comentează

Trending