Urmărește-ne în Social Media

WTF

Neobișnuit: Jon Rose - Omul care face muzică din garduri

Atunci când există voință, talent și creativitate, muzica poate fi făcută din orice avem la îndemână. Un bun exemplu care aprobă această afirmație este muzicianul australian Jon Rose care face muzică din garduri de sârmă. Haideți să aflăm mai multe despre el.

Publicat

pe

Jon Rose poartă titlul de "fencologist", care vine de la "fence", cuvântul în engleză pentru "gard", iar în ultimii 30 de ani una dintre ocupațiile sale muzicale a fost să cânte la garduri de diferite tipuri.

Fie că e vorba despre garduri de armată sau de garduri din sârmă ghimpată, Jon Rose poate să scoată muzică din ele, folosind un arcuș și propria imaginație.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uUARc6ufZAk]

Jon este violonist de formare, iar pasiunea sa l-a dus la extreme, punându-se în situații periculoase pentru a putea scoate muzică din anumite garduri. Una dintre poveștile pe care Jon le dă mai departe este aceea când s-a dus să cânte la gardul Sonoran, aflat la granița dintre America și Mexic, și s-a trezit înconjurat de elicoptere și de poliția de frontieră.

Tehnica sa muzicală implică folosirea arcușului care scoate diferite sunete, prin frecare cu sârma gardului, fie sunete înalte, fie sunete joase. De asemenea, Jon mai folosește arcușul ca un soi de instrument de percuție, bătând ușor în gard. Felul în care sună muzica produsă prin aceste metode este grea de a fi numită "melodioasă".

Noi am interpretat-o ca fiind un tip de muzică extrem de subiectivă, care emană o vibrație joasă, rezonând diferit în fiecare persoană, în funcție de stările interioare ale fiecăruia.

Kronos Quartet a preluat unele din compozițiile lui Jon Rose și le-a interpretat sub titlul de "Music from 4 Fences".

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4A4E-CkT1kU]

Vă lăsăm să vă minunați la muzica fencologistului Jon Rose și așteptăm să vă exprimați părerile. Vouă ce vă transmite? Enjoy!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8-BAqDGtQPY]

Trending