Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Tarja Turunen revine în România cu un show de Crăciun

După ce a susţinut un show de excepţie în 2014 la Sala Palatului, Tarja Turunen revine cu un concert de Crăciun, pe care îl va susţine iarna aceasta la Ateneul Român.

Publicat

pe

Concert Tarja Turunen la Sala Palatului din Bucuresti pe 4 noiembrie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Soprana finlandeză Tarja Turunen se întoarce în România anul acesta şi va susţine un show de Crăciun, pe 7 decembrie la Ateneul Român. Acesta va face parte din turneul "Ave Maria Christmas Tour". Artista va susţine în premieră acest concert în ţara noastră şi ne va introduce în atmosfera sărbătorilor de iarnă, fiind acompaniată de pian, flaut şi vioară.

De curând Tarja a încheiat turneul în jurul lumii pentru promovarea albumului symphonic rock "Colours of the Dark", iar acum soprana se întoarce la originile sale, muzica clasică, printr-un nou turneu "Ave Maria Christmas Tour". Fanii artistei au avut ocazia de a o vedea pe aceasta şi în postura de jurat al show-ului de talente "The voice of Finland", concurentul din echipa ei fiind chiar marele câştigător.

Tarja Turunen a concertat ultima dată în ţara noastră anul trecut, în 2014, când a susţinut un concert la Sala Palatului alături de trupa de metal Crimson Blue. Dacă doreşti să afli mai multe detalii despre concertul de anul trecut, te invităm să citeşti recenzia evenimentului.

Concert Tarja Turunen la Sala Palatului din Bucuresti pe 4 noiembrie 2014

Concert Tarja Turunen la Sala Palatului din Bucuresti pe 4 noiembrie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Tarja Turunen este recunoscută drept una dintre cele mai frumoase şi reprezentative voci ale Finlandei. Artista a fost vocalista formaţiei Nightwish de la înfiinţarea trupei până în 2005, dând voce unor piese devenite clasice ca "Wishmaster", "Wish I Had an Angel" sau "Sleeping Sun".

După despărţirea de trupă, Tarja a început o carieră solo, iar cu ajutorul unor instrumentişti de senzaţie printre care şi tobosarul Mike Terrana, a lansat  4 albume de studio. Dar Tarja nu s-a oprit aici: artista a dezvoltat şi alte proiecte alternative printre care "Beauty and The Beat", în care a susţinut concerte în întreaga lume fiind acompaniată de câte o orchestră locală şi de toboşarul Mike Terrana. Cu "Beauty and The Beat", soprana a venit şi la Bucureşti şi a încântat audienţa Sălii Palatului cu interpretări inedite din Mozart, Brahms, Bach, dar şi Queen sau Led Zeppelin.

Muzică nouă

Tarja Turunen anunţă albumul "Dark Christmas"; Când se lansează?

Tarja Turunen, fosta solistă Nightwish a anunţat un nou album de Crăciun, "Dark Christmas". El va sosi devreme faţă de sezonul sărbătorilor de iarnă, mai precis pe 10 noiembrie. Avem detalii despre LP mai jos.

Publicat

pe

Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman
Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman │ FOTO: Tarja Turunen

Tarja Turunen a mai lansat un album de Crăciun şi în trecut, mai precis în 2017, pe numele său "From Spirits And Ghosts (Score for a Dark Christmas)". Conceptul este inedit, iar solista foloseşte sunetul unei orchestre generoase şi jucăuşenia unui cor de copii pentru a crea un sunet unic. Vocea legendarei artiste se va auzi din nou fie pe colinde clasice reinterpretate, fie pe creaţii complet noi, odată cu lansarea lui "Dark Christmas" pe 10 noiembrie.

Pe listă se află "Last Christmas" de la WHAM!, dar şi "All I Want for Christmas Is You" de la Mariah Carey. Nu uităm de "Wonderful Christmastime" de la Paul McCartney, plus clasicele "Jingle Bells", "Frosty The Snowman" şi "Rudolph the Red-Nosed Reindeer". O piesă complet nouă şi originală este "Dark Christmas", creaţie semnată Tarja Turunen.

Ni se promite o "explorare a laturii mai misterioase a sezonului festiv". Influenţele sunt unele înspăimântătoare, ca de Halloween, întunecate, gothice pe alocuri. Muziciană finlandeză a lucrat din nou cu Jim Dooley şi Tim Palmer. Şi mai mult decât atât: ne aşteaptă nu mai puţin de 12 videoclipuri muzicale la pachet cu aceste piese, câte unul pentru fiecare track.

Va exista şi un film de lung metraj cu acustică imersivă Dolby Atmos, disponibil pe toate platformele majore de streaming. Pentru început Tarja ne oferă single-ul "Frosty The Snowman", alături de videoclipul aferent. Tarja a creat în locul clasicului colind pe care îl învăţăm la ora de engleză în liceu sau generală o interpretare care te va bântui.

Iată tracklist-ul lui "Dark Christmas":

01. The First Noel
02. Frosty the Snowman
03. Holy Night
04. Dark Christmas
05. Jingle Bell Rock
06. White Christmas
07. All I Want For Christmas Is You
08. Wonderful Christmastime
09. Last Christmas
10. Jingle Bells
11. Rudolph The Red-Nosed Reindeer
12. Angels We Have Heard On High

Tarja Turunen aduce aceste piese şi în România pe 4 decembrie la Bucureşti şi pe 5 decembrie la Cluj-Napoca, cu două concerte dedicate.

Citește în continuare

Trending