Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Suedia este câștigătoarea Eurovision 2015 – REZULTATE

Suedia a câștigat cea de-a 60-a ediție a concursului Eurovision. Måns Zelmerlöw a obținut cele mai multe puncte cu piesa "Heroes" și duce competiția înapoi în Suedia după doar 3 ani. Rusia și Italia au completat podiumul. Urmărește clasamentul final.

Publicat

pe

Måns Zelmerlöw bucurându-se la primirea trofeului Eurovision 2015
Måns Zelmerlöw bucurându-se la primirea trofeului Eurovision 2015 │ FOTO: Thomas Hanses (EBU)

Suedia a obținut 365 de puncte, fiind urmată de Rusia cu 303 puncte și de Italia cu 292 puncte. Finala a avut loc la Wiener Stadhalle din Viena în seara de 23 mai 2015, reunind 27 de piese finaliste.

România, reprezentată de trupa Voltaj cu piesa "De la capăt / All Over Again", a ocupat locul al 15-lea în ierarhia finală, cu 35 de puncte.

Germania și Austria au fost singurele țări care nu au acumulat niciun punct. Totodată, Germania, Franța și Marea Britanie - state finanțatoare ale concursului Eurovision și prezente din oficiu în finală - au ocupat locuri codașe. Pe de altă parte, Suedia are un palmares de invidiat la Eurovision - 6 trofee din 60 de ediții (55 de participări). Anul trecut, a ocupat locul al treilea.

Måns Zelmerlöw ridicând trofeul Eurovision 2015 pentru Suedia

Måns Zelmerlöw ridicând trofeul Eurovision 2015 pentru Suedia │ FOTO: Elena Volotova (EBU)

Suedia mai câștigase de 5 ori concursul Eurovision, ultima oară în 2012, prin Loreen. Laureații mai vechi au fost: Charlotte Nilsson (1999), Carola (1991), Herrey's (1984) și ABBA (1974).

Piesa câștigătoare din acest an,"Heroes", a fost cântată de Måns Zelmerlöw - un artist polivalent în vârstă de 28 de ani. Zelmerlöw este deopotrivă interpret, compozitor, actor și prezentator TV. Melodia "Heroes" a marcat o revenire în muzică pentru acesta, Måns urmând să lanseze în acest an și un album.

Måns Zelmerlöw, câștigătorul Eurovision 2015

Måns Zelmerlöw, câștigătorul Eurovision 2015 │ FOTO: Andres Putting (EBU)

Piesa cântată de Måns Zelmerlöw - "Heroes" a fost prima și între cele 10 finaliste rezultate după cea de-a doua semifinală. În finală, Suedia a primit maximum de puncte de la 12 țări: Finlanda, Letonia, Danemarca, Elveția, Belgia, Australia, Slovenia, Marea Britanie, Polonia, Italia, Islanda și Norvegia. Toate țările votante au punctat melodia, grecii oferindu-i  cel mai mic număr de puncte - 4.  Punctajul obținut de piesa "Heroes" (365) este al treilea ca mărime din istoria concursului.

Melodia câștigătoare: Måns Zelmerlöw - Heroes

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5sGOwFVUU0I]

Ordinea intrării în concurs a țărilor cu melodii finaliste a fost următoarea: Slovenia, Franța, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, Romania, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania și Italia.

Cine a votat pentru România la Eurovision 2015

Trupa Voltaj a interpretat melodia "De la capăt / All Over Again" în cea de-a doua jumătate, reprezentând cea de-a 20-a țară din concurs. Piesa României a strâns 35 de puncte, clasându-se a cincisprezecea. Opt țări au punctat melodia trupei Voltaj, astfel:

  1. Belgia - 5 puncte
  2. Cipru - 1 punct
  3. Danemarca - 2 puncte
  4. Ungaria - 1 punct
  5. Israel - 5 puncte
  6. Moldova - 12 puncte
  7. Portugalia - 4 puncte
  8. Spania - 5 puncte
Voltaj interpretând piesa De La Capăt în finala Eurovision 2015 de la Viena

Voltaj interpretând piesa De La Capăt în finala Eurovision 2015 de la Viena │ FOTO: Elena Volotova (EBU)

În prima semifinală, melodia "De la capăt / All Over Again" ocupase locul #5. Cel mai bun rezultat obținut de-a lungul timpului de România la Eurovision rămâne locul al treilea obținut în 2005 de Luminița Anghel și Sistem, reeditat de Paula Seling & Ovi în 2010. Țara noastră s-a aflat la a 17-a participare, prima datând din 1994 (Dan Bittman - "Dincolo De Nori" - locul 21).

Cu cine au votat românii la Eurovision 2015

Piesa câștigătoare a ocupat locul al treilea în preferințele românilor care au votat în finala Eurovision 2015. Țara noastră a acordat 12 puncte Italiei (clasate a treia) și 10 puncte Rusiei. Restul preferințelor românilor au fost: Belgia (7), Norvegia (6), Letonia (5), Ungaria (4), Azerbaidjan (3), Australia (2) și Israel (1).

Rezultatele Eurovision 2015

Clasamentul final Eurovision 2015

Clasamentul final Eurovision 2015

Votarea s-a desfășurat în 40 de state. Punctajul televotului a fost mediat 50% - 50% cu evaluarea juriului de specialitate.

Eurovision a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai longevivă competiție muzicală de televiziune.

Tema Eurovision 2015 a fost "Building Bridges", ilustrată vizual prin poduri luminoase deasupra sălii Wiener Stadhalle. A existat și un imn al ediției - Building Bridges - interpretat de Conchita Wurst. Showul a fost prezentat exclusiv de femei - Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler și Arabella Kiesbauer.

Tabela punctajelor înregistrate la Eurovision 2015

Tabela punctajelor înregistrare la Eurovision 2015

Tabela punctajelor înregistrare la Eurovision 2015

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Eurovision 2015
Concerte sâmbătă, 23 mai 2015

Eurovision 2015 - Finala

Loc
Wiener Stadthalle

Emisiuni radio-tv

Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin sunt gazdele Revelionului de la Antena 1

În noaptea dintre ani, de la ora 20:00, la Antena 1, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu se întrec cu Nea Mărin în cel mai tare program de Revelion. Zeci de vedete li se vor alătura celor două echipe conduse de Nea Mărin şi de Liviu şi Andrei şi împreună îi vor invita pe telespectatorii să decidă câştigătorul. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin
Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin │ FOTO: Antena 1

Numere de dans, momente umoristice, cei mai renumiți artiști din toate generațiile și din cele mai diverse genuri muzicale, pe toate şi mai mult de-atât le va avea "Revelionul cel neBUN". Voia bună şi distracţia vor fi şi ele la înălţime, într-o noapte în care petrecerea este pentru toate gusturile. Şi cum întrecere fără obstacole nu putea exista, cei trei îi au alături de ei şi pe poznaşii serii, Rikito Watanabe şi Sonny Medini, care se vor asigura că întrecerea nu va fi deloc una simplă.

Loredana, Delia, Connect-R, Andreea Bălan, Andreea Antonescu, Mircea Baniciu, Ana Baniciu, Puya, Adriana Trandafir, Romică Țociu, Paula Chirilă, Azur, Cătălin Crişan, A.S.I.A., Andreea Bănică, Gelu Voicu, Voltaj, Tudor Ionescu, Olguţa Berbec şi Remus Novac, Angelica Flutur, Pepe, Ruby, SHIFT, Jean de la Craiova, Giulia Anghelescu, Cleopatra Stratan şi Edward Sanda, Vali Vijelie, Tzancă Uraganu’, YNY Sebi şi Bogdan DLP, Georgiana Lobonţ, Taraful de Caliu, baletul COBO, coordonat de Cocuța și Bogdan Boantă, se numără printre invitații serii.

Ei vor intra în scenă reprezentând fie echipa lui Liviu și Andrei, fie echipa lui Nea Mărin. Din care tabără a distracției fac parte artiștii, ce aduce fiecare pe scena pe care întâmpină Noul An și ce alte surprize au mai pregătit cei trei amfitrioni telespectatorii vor descoperi la Revelionul cel neBUN, pe 31 decembrie, la Antena 1, de la ora 20:00, când cea mai tare petrecere îi va purta spre 2024!

Citește în continuare

Trending