Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Deftones a anunțat o posibilă dată de lansare a noului album

Vocalistul Deftones, Chino Moreno, a oferit noi detalii despre următorul album al formației. Conform declarațiilor făcute recent, partea instrumentală a pieselor este deja înregistrată, trupa având și o posibilă dată de lansare a discului.

Publicat

pe

Chino Moreno (Deftones)
Chino Moreno (Deftones) │ FOTO: Phil Smithies

Chino Moreno a discutat într-un interviu acordat BBC Radio 1 despre stadiul în care se află noul album Deftones.

"Albumul, în ce privește partea sa instrumentală, este deja înregistrat, momentan trag vocea pentru noile piese. Am înregistrat în ultima perioadă de acasă, din studioul meu din Oregon. Încet, dar sigur, ne apropiem de finalizarea discului. Totul merge ca pe roate."

Trupa a discutat și despre data lansării albumului, deși momentan este prematur de stabilit dacă aceasta va fi una definitivă.

"Sună bine. Va fi un album grozav. Avem și o posibilă dată de lansare: 26 septembrie."

Deftones - "Be Quiet And Drive (Far Away)"

Într-un alt interviu, acordat în martie, solistul Deftones povestea revistei Rolling Stone despre felul în care decurg sesiunile creative din studioul de înregistrări.

„Piesele sunt grozave și le-am compus într-un mod foarte cool. Ne-am strâns toți într-o cameră, unul dintre noi își exprima o idee, iar altcineva o punea în practică. Piesele sunt rezultatul unui efort colectiv. Vorbim despre 5 tipi care au gusturi complet diferite în muzică, așa încât atunci când lucrurile se îmbină, se îmbină bine”, a declarat Chino Moreno pentru Rolling Stone.

În ce privește sound-ul noilor piese, Chino Moreno a identificat o abordare diferită, dar care nu exclude elementele de bază Deftones.

„Simt că am intrat în noile piese și le-am disecat. Dacă ceva suna puțin prea ordonat, luam o turnură la stânga și scuturam puțin lucrurile. Am încercat pur și simplu chestii aflate la poli opuși, nu pentru a ne sabota, ci pentru a încerca să ne punem în situații în care nu am mai fost până acum. Se simte, cu siguranță, o schimbare față de albumul precedent. Dar e evident că e un album Deftones, toate elementele care ne fac ceea ce suntem sunt acolo. Nu am făcut nimic altceva decât să gândim în afara cutiei.”

Noul album Deftones vine după o pauză de 3 ani de la discul precedent, ”Koi No Yokan”. Acesta va fi primul material al formației fără basistul Chi Cheng, care s-a stins din viață în 2013.

Comentează

Trending