Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Cei mai bogați muzicieni britanici - TOP 2015

The Sunday Times a dezvăluit lista celor mai bogați artiști din Marea Britanie. Așa cum era de așteptat, în Top 20 se regăsesc o mare parte dintre marile nume rock ale industriei: Paul McCartney, Mick Jagger, Ozzy Osbourne, Sting, Roger Waters, Eric Clapton. În articol puteți consulta lista completă și cifrele estimate ale averilor celor mai înstăriți muzicieni britanici.

Publicat

pe

Cei mai bogați cântăreți britanici în 2015
Cei mai bogați cântăreți britanici în 2015

Industria muzicii rock este în continuare una extrem de prosperă în Marea Britanie. Conform ultimului top dezvăluit de publicația Sunday Times, cei mai bogați artiști în 2015 sunt marii muzicieni ai anilor '60, '70, '80 și '90, activi și astăzi prin susținerea de concerte cu casa închisă și/sau lansări de albume cu poziții fruntașe în clasamente.

Ca și anul trecut, pe primul loc se află Sir Paul McCartney și soția sa, Nancy Shevell, averea estimată a celor doi ridicându-se la 1,1 miliarde de dolari. Fostul membru Beatles a lansat cel mai recent album, ”New”, în 2013, ultimii 2 ani fiind petrecuți pe scenă, în concerte organizate pe cele mai mari stadioane ale lumii. Turneul ”Out There”, început în mai 2013, i-a adus până acum încasări de peste 172 de milioane de dolari, suma urmând să crească până la finalul anului prin încasările următoarelor 17 concerte programate în Europa și America.

Paul McCartney - "Appreciate"

Pe poziția a doua în topul Sunday Times se află compozitorul Andrew Lloyd-Webber, cunoscut pentru activitatea sa în muzica de teatru și film. Acesta este urmat în clasament de trupa U2, a cărei activitate discografică a fost reluată în 2014, după 5 ani de pauză de la apariția aclamatului ”No Line on the Horizon” (2009). Noul album al formației se numește ”Songs of Innocence” și este promovat printr-un turneu mondial început în mai 2015.

În top se regăsesc și Sir Elton John și Sir Mick Jagger, precum și Roger Waters, Ringo Starr, Eric ClaptonSir Tom Jones și nu în ultimul rând Robbie Williams, pe care îl vom vedea la București vara aceasta, pe 17 iulie.

Top 20: Cei mai bogați muzicieni din Marea Britanie în 2015

  1. (locul 1) Sir Paul McCartney și Nancy Shevell - 730 de milioane de lire (1.095 de miliarde de dolari)
  2. (locul 2) Lord Lloyd-Webber - 650 de milioane de lire (975 de milioane de dolari)
  3. (locul 3) U2 - 431 de milioane de lire (646 de milioane de dolari)
  4. (locul 4) Sir Elton John - 270 de milioane de lire  (405 de milioane de dolari)
  5. (locul 5) Sir Mick Jagger - 225 de milioane de lire (337 de milioane de dolari)
  6. (locul 6) Keith Richards - 210 milioane de lire (315 de milioane de dolari)
  7. (locul 7) Michael Flatley - 195 de milioane de lire (292 de milioane de dolari)
  8. (locul 8) Ringo Starr - 180 de milioane de lire (270 de milioane de dolari)
  9. (locul 8) Sting - 180 de milioane de lire (270 de milioane de dolari)
  10. (locul 9) Roger Waters - 160 de milioane de lire (240 de milioane de dolari)
  11. (locul 10) Eric Clapton - 155 de milioane de lire (232 de milioane de dolari)
  12. (locul 11) Sir Tom Jones - 150 de milioane de lire (225 de milioane de dolari)
  13. (locul 11) Sir Tim Rice - 150 de milioane de lire (225 de milioane de dolari)
  14. (locul 11) Rod Stewart - 150 de milioane de lire (225 de milioane de dolari)
  15. (locul 12) David Bowie și Iman Abdulmajid - 135 de milioane de lire (202 milioane de dolari)
  16. (locul 12) Robbie Williams - 135 de milioane de lire (202 milioane de dolari)
  17. (locul 13) Ozzy și Sharon Osbourne - 130 de milioane de lire (195 de milioane de dolari)
  18. (locul 14) Phil Collins - 110 milioane de lire (165 de milioane de dolari)
  19. (locul 14) Brian May - 110 milioane de lire (165 de milioane de dolari)
  20. (locul 14) Charlie Watts - 110 milioane de lire (165 de milioane de dolari)

Premii muzicale

Cher, Ozzy Osbourne, Foreigner vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame 2024

Celebrul panteon muzical își mărește componența cu o nouă serie de artiști. Ozzy Osbourne, Dave Matthews Band, Cher, A Tribe Called Quest, Mary J. Blige, Peter Frampton, Foreigner și Kool & The Gang vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în Cleveland pe 19 octombrie.

Publicat

pe

Cher / Ozzy Osbourne
Cher / Ozzy Osbourne │ FOTO: capturi YouTube

În plus, Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick și Norman Whitfield vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame la categoria "Excelență muzicală".

Printre alți premianți ai galei din acest an se numără Alexis Korner, John Mayall și Big Mama Thornton, care vor fi onorați cu premiul "Influență muzicală", iar producătoarea de divertisment Suzanne de Passe va primi premiul "Ahmet Ertegun".

Candidații au fost desemnați de o comisie internațională de vot formată din peste 1.000 de artiști, istorici și membri ai industriei muzicale. Pentru a fi eligibil, prima înregistrare comercială a unui nominalizat trebuie să fi fost lansată cu cel puțin 25 de ani în urmă.

Ozzy Osbourne a fost introdus anterior în Rock & Roll Hall of Fame ca membru Black Sabbath (2006). Anul trecut, soția și managerul său, Sharon Osbourne, a muștruluit Hall of Fame pentru că nu l-a introdus pe Ozzy ca artist solo. A durat ceva timp și pentru Cher, artista devenind eligibilă încă din 1991.

Ceremonia de introducere în Rock & Roll Hall of Fame 2024 va avea loc la Rocket Mortgage Fieldhouse din Cleveland, Ohio, sâmbătă, 19 octombrie, și va fi transmisă în direct pe Disney+. Va fi disponibilă și pe Hulu după premieră și va primi o transmisiune specială difuzată pe ABC.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ozzy Osbourne lansează prima piesă din 2024, "Crack Cocaine" - AUDIO

Ozzy Osbourne îşi continuă recuperarea înainte să spere la concerte în perioada următoare, dar între timp lansează muzică nouă. Artistul a colaborat cu Billy Morrison şi Steve Stevens, lansând piesa "Crack Cocaine".

Publicat

pe

Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine
Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine │ FOTO: Ozzy Osbourne

Îl vedem pe "Prinţul Întunericului" într-un videoclip în care stă pe un fotoliu din piele şi cântă dramatic despre vicii. Mai precis despre "Crack Cocaine", drogul care a făcut atât de multe victime în anii '80. Piesa îi aparţine de fapt lui Billy Morrison, care va lansa "The Morrison Project", al treilea său album solo şi primul din 2015 pe 19 aprilie.

Pentru cei cărora nu le sună familiar numele, Morrison este un chitarist, solist şi compozitor britanic. E cunoscut mai degrabă drept chitaristul lui Billy Idol (chitară ritm) din ultimii 15 ani, alături de chitaristul principal, Steve Stevens. A mai fost şi basist în cadrul The Cult. Acum e gata să ne ofere 12 piese noi, pe care a colaborat cu Ozzy Osbourne, Billy Idol, DMC şi Al Jourgensen de la Ministry.

Lista e mult mai lungă şi îi include şi pe chitaristul John 5, care a pornit la Marilyn Manson şi a ajuns la Motley Crue, dar şi Steve Vai şi Tommy Clufetos.

În videoclipul oficial "Crack Cocaine" apar Ozzy Osbourne, Stevens, dar şi Clufetos la tobe. Plus o muză blondă care se luptă cu adicţia. Acest track este primul cu Ozzy la voce din 2022 încoace. Pe atunci muzicianul lansa albumul "Patient Number 9", care i-a adus două premii Grammy, pentru "Cel mai bun album rock" şi "Cea mai bună reprezentaţie metal".

Se pare că noua piesă a fost scrisă în doar 20 de minute, inspiraţia venind pe loc. Chitariştii au pornit de la ideea unui "riff Ozzy". Între timp Osbourne a acordat celor de la Rolling Stone un interviu, în care a spus că ar vrea să revină la concerte live, dar nu se poate ridica din scaun şi sta drept în acest moment.

Artistul are 75 de ani şi a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 2006.

Citește în continuare

Premii muzicale

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO

Premiile Grammy 2024 vor fi decernate pe 5 februarie, iar telespectatorii din România pot afla cine vor fi artiștii care vor face un adevărat spectacol în cea mai importantă noapte a industriei muzicale din lume, dar și cine va pleca acasă cu trofeele Academiei de Înregistrări.

Publicat

pe

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO
Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO │ FOTO: PRO TV

Muzica schimbă lumea, iar Premiile Grammy schimbă lumea muzicii. Cei mai importanți artiști se întâlnesc în cea mai spectaculoasă gală: a 66-a ediție a Premiilor Grammy este luni, 5 februarie, de la ora 3 dimineața, în direct pe VOYO.

National Academy of Recording Arts and Sciences va înmâna și în acest an trofee pentru realizări remarcabile în domeniul muzical, în cea mai importantă noapte a industriei. Abonații VOYO vor putea vedea LIVE și în exclusivitate decernarea râvnitelor premii, din Crypto Arena, Los Angeles, și se vor delecta cu momentele impresionante pregătite de Billie Eilish, Dua Lipa, Travis Scott, Burna Boy, Luke Combs, Billy Joel sau Olivia Rodrigo.

În acest an, printre noutățile pregătite de organizatori se numără și prezența legendarei trupe U2 în cadrul evenimentului. Câștigători a 22 de trofee Grammy, membrii U2 vor avea un show unic, transmis pentru prima dată din Sphere, Las Vegas - locul unde formația este rezidentă.

Lista celor care se luptă să pună mâna pe râvnitul trofeu Grammy a fost făcută publică, iar SZA conduce topul din acest an cu nouă nominalizări. Phoebe Bridgers, Șerban Ghenea și Victoria Monét sunt nominalizați la șapte categorii, iar Jack Antonoff, Jon Batiste, boygenius, Brandy Clark, Miley Cyrus, Billie Eilish, Olivia Rodrigo și Taylor Swift au fiecare câte șase nominalizări.

Citește în continuare

Trending