Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

"Vulnicura", noul album Bjork așteptat în martie, a fost deja lansat

Bjork a surprins fanii și industria muzicală lansând noul album "Vulnicura" pe 20 ianuarie și nu în luna martie, așa cum fusese anunțat inițial. Discul artistei islandeze este disponibil pe iTunes la prețul de 8,99 euro.

Publicat

pe

Bjork
Bjork

După 4 ani de la apariția albumului ”Biophilia”, Bjork  a revenit cu cel de-al 9-lea material de studio, "Vulnicura". Așteptat pe piață în luna martie, discul a fost lansat cu aproape 2 luni mai devreme, anunțul artistei islandeze fiind o surpriză plăcută pentru fanii de pretutindeni:

”Dragi fani și suporteri ai muzicii mele, "Vulnicura" va fi lansat la nivel internațional în următoarele 24 de ore. Sunt extrem de recunoscătoare pentru faptul că încă sunteți interesați de munca mea. Apreciez fiecare detaliu din ceea ce faceți pentru mine!”, a scris Bjork pe pagina sa de Facebook.

În următoarele rânduri ale mesajului său adresat fanilor, Bjork povestește despre procesul de creație din spatele pieselor și mulțumește colaboratorilor săi. Conform artistei, discul prezintă stări emoționale înlănțuite într-o ordine cronologică, 3 piese fiind înregistrate înainte de ruperea unei relații și 3 după.

Producătorii The Haxan Cloak și Arca au făcut parte din echipa de creație, contribuind la înregistrarea celor 9 piese. Dintre acestea, 6 compoziții sunt semnate de Bjork, 2 sunt compuse împreună cu Arca și una cu John Flynn. De masterizare s-a ocupat Mandy Parnell.

Tracklist Björk - "Vulnicura":

  1. Stonemilker
  2. Lionsong
  3. History of Touches
  4. Black Lake
  5. Family
  6. Notget
  7. Atom Dance
  8. Mouth Mantra
  9. Quicksand

În luna martie va avea premiera o expoziție retrospectivă despre muzica, arta și cariera lui Bjork. Museum of Modern Art (MoMA) din New York va găzdui această expoziție de pe 7 martie până pe 7 iunie 2015, publicul fiind invitat să descopere ”povestea carierei sale prin intermediul sunetului, a filmului, a artelor vizuale, a instrumentelor, a obiectelor simbolice, costumelor și prestațiilor”.

"Bjork este o artistă extraordinar de inovativă, ale cărei contribuții aduse muzicii, filmelor, modei și artei au avut un impact major asupra generației sale la nivel global. Această expoziție oferă vizitatorilor oportunitatea de a experimenta în mod direct munca sa creativă." - Directorul Museum of Modern Art

În cadrul expoziției vor fi prezentate și cele mai recente lucrări semnate de Bjork, astfel încât noi compoziții ar putea fi promovate cu acest prilej.

Bjork - "Army Of Me"

Trending