Urmărește-ne în Social Media

Articole

Valsul compus de Anthony Hopkins și interpretat de André Rieu, un cadou muzical de Crăciun - VIDEO

La 27 de ani, Anthony Hopkins a compus un vals. Anii au trecut, Hopkins a devenit Hannibal Lecter, și compoziția sa din 1964 a rămas nedezvăluită. 47 de ani mai târziu, acel vals a fost interpretat pentru prima oară în public. André Rieu și orchestra sa i-au împlinit marelui actor visul de a-și asculta compoziția într-o interpretare ireproșabilă. În pragul sărbătorilor de iarnă, vă invităm să revedem acel moment încărcat de emoție, acesta fiind un cadou muzical pentru cititorii InfoMusic.

Publicat

pe

Anthony Hopkins și Andre Rieu
Anthony Hopkins și Andre Rieu │ FOTO: Govert de Roos

Suprinzător sau nu, actoria nu a fost prima alegere a lui Anthony Hopkins. Înainte de a primi roluri în ”Hamlet”, ”The Elephant Man”, ”The Silence of the Lambs” și multe alte filme cunoscute publicului larg, Hopkins și-a dorit să ajungă muzician. În anii '60 compunea muzică, fără a o face însă publică, fiind convins că nu are un viitor în acest domeniu.

Visul de a-și auzi valsul compus în tinerețe în interpretarea celebrului violonist și dirijor André Rieu i s-a împlinit, însă, 47 de ani mai târziu. "And The Waltz Goes On", o compoziție scrisă de Anthony Hopkins în 1964, a avut premiera în 2011 la Viena.

"Sunt un mare admirator al lui Andre Rieu de ani buni de zile. E un muzician talentat. Eu și soția mea am avut acest vis de a-l întâlni într-o bună zi, așa încât i-am trimis o compoziție scrisă de mine. A fost un vis împlinit faptul că Andre a interpretat acea compoziție cu orchestra sa. Sunt extrem de impresionat de rezultat. A fost cu mult peste așteptările mele", declara Sir. Anthony Hopkins la scurtă vreme de la debutul compoziției sale, "And The Waltz Goes On".

André Rieu - "And The Waltz Goes On" (compusă de Anthony Hopkins)

"And The Waltz Goes On" a fost inclusă pe albumul cu același nume lansat de André Rieu în 2011. Discul s-a clasat pe prima poziție în UK Classical Charts și Classic FM Chart, primind în 2012 distincția "Classic FM Album Of The Year" în cadrul galei Classic Brit Awards.

André Rieu este cunoscut în media sub pseudonimul ”Regele Valsurilor”. Violonistul de origine olandeză a pus bazele primei sale orchestre, Maastricht Salon Orchestra, în 1978, 9 ani mai târziu ajungând dirijor al Johann Strauss Orchestra. Turneele sale au făcut înconjorul globului, Rieu fiind recunoscut pentru amploarea și energia concertelor sale.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 11 iunie 2015

André Rieu (11-14 iunie)

Loc
Piața Constituției
Comentează

Trending