Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Cele mai ascultate piese din reclame în 2014 - TOP 10 Shazam UK

Shazam a dezvăluit lista celor mai ascultate piese incluse în spoturi publicitare. Clasamentul este condus de artista suedeză Lykke Li, al cărei single ”Gunshot” a depășit compoziții lansate de artiști precum Tom Odell sau Clean Bandit.

Publicat

pe

Lykke Li
Lykke Li │ FOTO: Dennis DeVoy

Industria publicității și cea muzicală merg, de multe ori, mână în mână, mai ales atunci când piesele și spoturile se dovedesc a fi compatibile. Trăgând linie pe final de 2014, Shazam a realizat un clasament al celor mai căutate și ascultate piese de pe coloanele sonore ale spoturilor publicitare, din această ierarhie putând fi trase mai multe concluzii.

Piesa "Gunshot", compusă de Lykke Li, se află în fruntea topului Shazam. Melodia lansată în august 2014 a beneficiat de o expunere foarte bună datorită spotului publicitar realizat pentru Peugeot. Deși Lykke Li a avut un hit puternic lansat în 2011 (”I Follow Rivers”), noul album ”I Never Learn” nu include nicio melodie de o sonoritate similară, astfel încât tindem să credem că parteneriatul cu brandul de mașini a avantajat-o mai mult pe artista suedeză, care nu doar că și-a putut promova single-ul "Gunshot", ci a și apărut în spotul publicitar, această implicare sporită contribuind la pormovarea imaginii sale.

Lykke Li - "Gunshot"

Pe poziția a doua în clasament este trupa debutantă Electric Guest, despre care v-am povestit într-un articol anterior de la JOINewArtist. În cazul acestei formații aflate la început de drum, utilizarea piesei "This Head I Hold" în diverse reclame a fost esențială. Concret, publicul a început să fie interesat de Electric Guest tocmai datorită parteneriatului cu diverse brand-uri sonore. Evident, nici piesa nu a fost rea.

Electric Guest - "This Head I Hold"

Tom Odell se plasează pe locul 3 în topul Shazam, cu un cover după o piesă clasică The Beatles, "Real Love". Mai multe despre videoclip și colaborarea cu brandul John Lewis puteți afla dintr-un articol anterior.

TOP 10 piese din reclame - Shazam UK

  1. "Gunshot" - Lykke Li (Peugeot)
  2. "This Head I Hold" - Electric Guest (Ikea)
  3. "Real Love" - Tom Odell (John Lewis)
  4. "Changes" - Faul & Wad Ad vs Pnau (Mercedes Benz)
  5. "Sing That Song" - TIEKS (F&F)
  6. "Jungle" - X Ambassadors, Jamie N (Commons Beats)
  7.  "You're The One That I Want" - Lo-Fang (Chanel)
  8. "Chimes" - Hudson Mohawke (Apple)
  9. "Jungle" - Emma Louise (YSL)
  10. "Rather Be" - Clean Bandit (M&S)

Trending