Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Finaliștii Vocea României 2014: Tiberiu Albu, Aliona Munteanu, Anda Dimitriu și Maria Hojda

Finaliștii concursului Vocea României 2014 au fost anunțați vineri seară. Voturile publicului au decis ca Tiberiu Albu, Aliona Munteanu, Anda Dimitriu și Maria Hojda să meargă mai departe, în marea finală de pe 19 decembrie. Voi cine ați vrea să câștige trofeul anul acesta? În articol vă puteți exprima preferința, răspunzând sondajului InfoMusic.

Publicat

pe

Finaliști Vocea României 2014: Tiberiu Albu, Maria Hojda, Aliona Munteanu, Anda Dimitriu
Finaliști Vocea României 2014: Tiberiu Albu, Maria Hojda, Aliona Munteanu, Anda Dimitriu

Semifinala sezonului 4 Vocea României s-a desfășurat vineri seara, pe 12 decembrie. Într-un show live tensionat și încărcat de emoții, cei 8 concurenți rămași în competiție au dat tot ce au avut mai bun pentru a câștiga voturile publicului. Ilinca Băcilă, Maria Hojda, Ligia Hojda, Tiberiu Albu, Gelu Graur, Aliona Munteanu (Moon), Brigitta Balogh și Alexandra Dimitriu au interpretat fiecare câte 0 piesă solo și câte o piesă împreună cu antrenorul și colega/colegul de echipă.

Publicul a putut vota pentru concurentul favorit încă de la începutul emisiunii, contând astfel și momentele susținute în live-urile anterioare.

Finaliștii Vocea României 2014:

Anda Dimitriu (echipa Moga): ”Vă mulțumesc că ați fost lângă mine până aici”

anda-dimitriu-finala-vocea-romaniei

Alexandra (Anda) Dimitriu a fost preferata publicului  din echipa lui Marius Moga. Acesta a primit 52,5 % din voturile exprimate vineri seară, devansând-o pe Brigitta Balogh.

"Ai ceva în plus față de alți concurenți: faptul că acoperi cu emoție ceea ce cânți", i-a spus Tudor Chirilă Andei după prestația din semifinală.

Anda a cântat vineri prima sa piesă în limba română, ”Spune-mi” din repertoriul Monicăi Anghel.

VIDEO: Anda Dimitriu - Spune-mi (Monica Anghel) - Semifinala Vocea Romaniei 2014

Alexandra Dimitriu are 25 de ani și a debutat în muzică când avea doar 6 ani, prin participarea la Tip Top Minitop. Ajunsă la maturitate, cariera sa a luat o turnură neașteptată din cauza unor probleme de sănătate, ce i-au impus dificultăți în urmarea drumului său în muzică. Recent s-a mutat, însă, în București și a reluat activitatea artistică, având deja în portofoliu colaborări cu Pacha Man și Vescan.

Aliona Munteanu (echipa Smiley): ”Mulțumesc pentru susținere și vă iubesc!”

aliona-munteanu-finala-vocea-romaniei

Aliona Munteanu a fost votată de 68% dintre cei care și-au exprima susținerea pentru echipa Smiley, reprezentanta Republicii Moldova avansând spre finala concursului. La aflarea voturilor, colegul său de echipă, Gelu Graur, i-a transmis mult succes.

"Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au votat și lui Smiley, care e un antrenor extraordinar", a declarat Aliona Munteanu.

VIDEO: Aliona Munteanu - I who have nothing (Tom Jones) - Semifinala Vocea Romaniei 2014

Aliona Munteanu are 25 de ani și a reprezentat Republica Moldova la Eurovision 2013. Nu își mai amintește exact când a început să cânte, dar știe cu certitudine că mama sa i-a insuflat această pasiune. ”Dacă aveam posibilități materiale mai mari, cu siguranță eram mai cunoscută”, a mărturisit Aliona înainte de audiții, fiind convinsă că promovarea este extrem de importantă pentru orice artist. Părinții au încurajat-o mereu să-și urmeze visul, făcând adeseori sacrificii pentru a-i asigura condițiile necesare unei cariere de succes.

Maria Hojda (echipa Loredana): ”Gândurile voastre îmi dau energie și încredere”

maria-hojda-finala-vocea-romaniei

Maria Hojda va merge în finala Vocea României 2014, fiind susținută de 67,9 % dintre cei care au urmărit emisiunea de pe 12 decembrie. Ilinca Băcilă, colega sa de echipă, a fost astfel eliminată din concurs, prietenia dintre cele două păstrându-se însă în ciuda acestui rezultat.

„Vreau să o felicit pe Ilinca și să îi mulțumesc pentru sufletul ei superb!”, a declarat Maria Hojda.

VIDEO: Maria Hojda - Memory (Barbra Streisand) - Semifinala Vocea Romaniei 2014

Maria Hojda a început să cânte de la vârsta de 5 ani. A studiat canto și vioară, în prezent fiind studentă la  Facultatea de Muzică, secția de Pedagogie Muzicală. Înainte de a participa la Vocea României, Maria a fost concurentă la Megastar și X Factor România (sezon 3).

Tiberiu Albu (echipa Tudor Chirilă): ”Vă mulțumesc pentru călătoria pe care o facem împreună”

tiberiu-albu-finala-vocea-romaniei

Tiberiu Albu a fost preferatul publicului din echipa lui Tudor Chirilă. Cu 56% din voturile exprimate, Tibi va merge în finală, devansând-o pe colega sa de echipă, Ligia Hojda.

"Nu știu dacă am cuvinte să vă spun ce simt acum. Îi mulțumesc Ligiei pentru că a făcut parte din echipă și mi-a arătat o parte sensibilă a muzicii", a spus Tiberiu la aflarea deciziei publicului.

VIDEO: Tiberiu Albu - Shook me all night long (AC/DC) - Semifinala Vocea Romaniei 2014

Tiberiu Albu are 22 de ani și este student la Facultatea de Sport. Nu a luat niciodată lecții de muzică, talentul său fiind unul nativ. Cântă la chitară, genurile muzicale preferate fiind rock-ul, funk-ul, jazz-ul și blues-ul. Deși se descrie ca fiind ușor introvertit, atunci când se află pe scenă se transformă complet, reacția publicului fiind întotdeauna un declanșator de energie.

Finala Vocea României 2014

Finala concursului Vocea României 2014 va avea loc pe 19 decembrie și va fi difuzată live la Pro TV, de la 20:30. Până atunci vă puteți exprima susținerea pentru concurentul preferat răspunzând sondajului InfoMusic.

[poll id="30"]

Comentează

Emisiuni radio-tv

Duete în oglindă la Vocea României, la o distanță de nouă ani - VIDEO

Vocea României este mai mult decât descoperirea unor voci talentate sau un spațiu în care ne afundăm pentru divertisment. Finala celui de-al 11-lea sezon a demonstrat că emisiunea este o adevărată arhivă muzicală în care trecutul poate fi adus în prezent și potențat la cele mai înalte niveluri.

Publicat

pe

Duete Irina & Tiberiu - Alexandra & Adrian la Vocea României
Duete Irina & Tiberiu - Alexandra & Adrian la Vocea României │ FOTO: captură YouTube / The Voice of Romania

Einstein a afirmat că timpul este relativ. Nu avem genialitatea sau pregătirea pentru a confirma sau infirma teoria sa, însă putem să fim convinși că emoția nu este deloc relativă. Acest lucru a fost demonstrat în finala Vocea României 2023.

Alexandra Căpitănescu, câștigătoarea celui de-al 11-lea sezon al concursului, a susținut un duet cu Adrian Nour, fost concurent al show-ului. Momentul celor doi a făcut parte din prezentarea Alexandrei pentru marea finală. Concurenta a pregătit trei interpretări: solo, cu antrenorul său și cu un invitat special.

Mentorul Alexandrei a fost Tudor Chirilă care a gândit cu atenție fiecare moment al tinerei, de la confruntări până în finală. Duetul cu Adrian Nour a fost construit pe fundalul cunoscutei piese "The Phantom of the Opera". Alexandra și Adrian au creat un moment pe de o parte emoționant, pe de altă parte intens, ce a ținut cu sufletul la gură ascultătorii.

Aceeași poveste se întâmpla în 2014, când tot Tudor Chirilă ajungea în finala de la Vocea României cu Tiberiu Albu. Tot "The Phantom of the Opera" a fost compoziția muzicală aleasă pentru un duet. Atunci, Tibi a cântat alături de soprana Irina Baianț care, anul acesta, a fost ajutorul lui Chirilă în pregătirea concurenților. Ah, și tot Tudor Chirilă a fost antrenorul care câștiga atunci Vocea României.

De asemenea, "The Phantom of the Opera" are o semnificație specială și pentru cei doi invitați - Irina Baianț și Adrian Nour. Ei sunt interpreții personajelor principale - Christine și Phantom - din spectacolul "Fantoma de la Operă" de Andrew Lloyd Webber, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, de la Opera București.

VIDEO: Alexandra Căpitănescu & Adrian Nour la Vocea României 2023

VIDEO: Tiberiu Albu & Irina Baianț la Vocea României 2014

Citește în continuare

Trending