Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

André Rieu va concerta în Piața Constituției în iunie 2015 - PREȚURI BILETE

André Rieu, violonistul olandez supranumit ”Regele Valsului”, va concerta în Piața Constituției din București pe 11, 12, 13 și 14 iunie 2015. Acesta va veni însoțit de cei 60 de muzicieni ce compun Johann Strauss Orchestra, având pregătit pentru publicul din România un repertoriu generos: balade romantice, valsuri celebre și nu în ultimul rând, compoziții semnate de muzicieni români.

Publicat

pe

Andre Rieu, concert în România în iunie 2015
Andre Rieu, concert în România în iunie 2015

Primul concert în România al lui André Rieu va avea loc pe 11 iunie 2015 în Piața Constituției din București. Concertul anunțat inițial pentru 13 iunie s-a bucurat de primire explozivă din partea fanilor, care au lichidat în doar câteva ore zeci de mii de bilete. Organizatorii au răspuns cererii masive prin organizarea celui de-al doilea concert Andre Rieu, pe 12 iunie 2015, în aceeași locație (Piața Constituției din București). Au fost anunțate apoi alte 2 concerte: pe 11 iunie și pe 14 iunie. Cel de-al patrulea spectacol, cel de pe 11 iunie, a fost anunțat pe 12 decembrie, odată cu punerea în vânzare a biletelor.

“Dragi fani din România, sunt copleșit de primirea călduroasă pe care mi-ați făcut-o ieri, la sosirea mea la București pentru a anunța primul nostru concert în România. Ne-ați întâmpinat cu sufletul deschis și noi ne vom deschide inimile către voi. Aștept cu nerăbdare să ne revedem cu toții în iunie, în Piața Constituției, pentru câteva seri magice, pline de muzică, dans și romantism la lumina stelelor!”, le-a transmis André Rieu fanilor săi români.

Îndrăgitul dirijor și violonist olandez va încânta audiența cu cele mai frumoase valsuri, balade romantice și multe alte surprize. André Rieu va dirija Johann Strauss Orchestra și va cânta la faimoasa lui vioară Stradivarius.

Prețuri bilete concerte André Rieu la București în 2015:

Biletele pentru concertele lui André Rieu de la București au prețuri cuprinse între 172,8 lei și 864 lei. Acestea au fost puse în vânzare pe 10 decembrie 2014, ora 09:00. Prețurile includ comisionul Eventim. Biletele pentru concertul André Rieu de pe 12 iunie 2014 au aceleași prețuri ca biletele primului spectacol anunțat. Categoriile de locuri sunt următoarele, iar o hartă găsiți în agendă.

  • VIP - 864 lei
  • Categoria I - 702 lei
  • Categoria II - 594 lei
  • Categoria III - 486 lei
  • Categoria IV - 378 lei
  • Categoria V - 270 lei
  • Categoria VI - 205 lei
  • Categoria VI - 172,80 lei
Nu sunt concerte indexate pentru aceasta perioadă.

André Rieu la București: "Mă bucur să fiu în sfârșit în România!"

André Rieu a susținut pe 9 decembrie la Ateneul Român din București o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat oficial susținerea primului său concert în România.

"Oriunde mă aflu în lume, întreb publicul din ce țară este. Și de fiecare dată când menționez România, oamenii sar în sus de bucurie. Mi-am dorit de foarte multă vreme să cânt pentru voi, fanii mei de aici ! Sunt atât de fericit că 2015 va fi anul în care ne vom putea bucura împreună de o seară extraordinară. Vom cânta pentru voi cu tot sufletul și abia așteptăm să vă vedem dansând, cântând și sărbătorind împreună cu noi o noapte romantică de neuitat. Pe curând, dragii mei, ne vedem la București", este mesajul transmis de André Rieu fanilor din România.

Conferinta de presa Andre Rieu despre concertul de la București din 2015

Conferinta de presa Andre Rieu despre concertul de la București din 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Vezi galeria de poze cu André Rieu la București

"Bună tuturor! Mă bucur să fiu în sfârșit în România! Când merg în Viena pentru a susține concerte, întreb întotdeauna omenii din public: <<De unde veniți?>> și jumătate dintre cei prezenți îmi răspund <<Din România!>>. Și când mă duc în Budapesta întreb din nou: <<De unde veniți?>> și, din nou, jumătate dintre cei prezenți îmi răspund <<Din România!>> Weekendul trecut am fost în Istanbul și am primit din nou același răspuns:  <<Din România!>>. Așa încât mi-am spus că e timpul să venim în România. Așa că, iată-mă aici, anunțând astăzi că vom veni în România vara viitoare.", a declarat André Rieu chiar în debutul conferinței.

Îndrăgitul violonist și-a exprimat, de asemenea, nerăbdarea de a cânta pentru fanii din România, povestind despre felul în care muzica și concertele sale transmit oamenilor o stare de bine.

"Sunt nerăbdător să cânt pentru publicul din România. Știți, călătoresc peste tot în lume cu orchestra mea, pentru a cunoaște oamenii și a-i privi în ochi. Asta îmi place să fac atunci când sunt pe scenă. De multe ori concertele de muzică clasică sunt în felul următor: dirijorul e aici, orchestra aici, publicul acolo. Nu există interacțiune. Eu călătoresc alături de orchestra mea pentru a le arăta oamenilor cât de de bine te poți simți pe scenă, pentru că starea noastră de bine ajunge la public și concertul devine până la final o mare petrecere. Sunt sigur că spectacolul pe care îl vom susține în aer liber la București se va transforma într-o mare petrecere."

André Rieu a promis că va include în setlistul concertului de la București și compoziții din repertoriul muzicienilor români, aceasta fiind, în opinia sa, o inițiativă firească. În încheierea discursului său, violonistul a mărturisit că și el simte că este latin, găsind similitudini între emoția pe care o trăiește pe scenă și emoția pe care o primește din partea publicului latin.

Conferinta de presa Andre Rieu despre concertul de la București din 2015

Conferinta de presa Andre Rieu despre concertul de la București din 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Am auzit că românii își exprimă foarte deschis emoțiile, fiind latini. Și eu sunt la fel. Cred că voi veni la București și îmi voi deschide inima și când publicul își va deschide și el inima, va fi multă iubire. Eu asta îmi doresc să se întâmple. Pentru că mi se pare important să te bucuri de viață, să iubești.

André Rieu exemplifică în timpul conferinței de presă dificultatea interpretării unui vals

André Rieu, violonist, dirijor, entertainer

André Rieu a început să dezvolte pasiunea pentru vioară de la o vârstă foarte fragedă. A început să studieze acest instrument când avea doar 5 ani, fiind fascinat de orchestre. Iubirea pentru muzica clasică a fost moștenită din familie, tatăl său fiind dirijor al Maastricht Symphony Orchestra. După finalizarea studiilor la Music Academy in Brussels, unde a primit diploma “Premier Prix” din partea Royal Conservatory of Brussels, André Rieu și-a început cariera muzicală formând Maastricht Salon Orchestra.  În 1987, a pus bazele unei noi orchestre, Johann Strauss Orchestra, astăzi cea mai mare orchestră privată la nivel internațional.

André Rieu - The Beautiful Blue Danube

André Rieu susține în prezent turnee mondiale cu casa închisă, fiind ani la rând în Top 20 al celor mai profitabile turnee din întreaga lume, conform clasamentelor realizate deBillboard. Motivul pare a fi unul simplu: modul în care acesta abordează muzica clasică este diferit.

Conferința de presă a lui André Rieu - înregistrarea integrală

Comentează

Trending