Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Slash, U2 și Ed Sheeran, live la MTV Europe Music Awards 2014 - VIDEO

Gala MTV Europe Music Awards (EMA) 2014 a fost prilejul ideal pentru artiști precum Slash, U2 și mai prospătul ”coleg fruntaș în clasamente” Ed Sheeran să ofere publicului un show pe cinste. Cele mai tari momente live din cadrul show-ului MTV EMA 2014 pot fi urmărite în articol.

Publicat

pe

Slash la MTV EMA 2014 │ FOTO: Getty Images for MTV

MTV Europe Music Awards 2014 a fost o ediție cu o savoare în plus pentru iubitorii muzicii rock. Dacă în anii anteriori pop-ul dădea tonul live-urilor, de această dată chitările celor de la Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators s-au armonizat cu cele ale trupei U2 și ale debutanților de la Royal Blood pentru o seară rock de excepție.

Momentul live oferit de Slash & Co alături de Simon Neil de la Biffy Clyro a fost cireașa de pe tort a serii, întreaga prestație fiind gândită ca un tribut adus lui Ozzy Osbourne, distins în cadrul ceremoniei cu un Global Icon Award. Așa cum îi stă în fire, veterantul muzicii heavy metal nu s-a ferit în a-și exprima nedumerirea cu privire la acest premiu acordat de MTV, ce nu are tradiție în istoria galei (trofeul se acordă din 2010).

”Nu știu de unde naiba au scos-o pe asta cu Global Icon Award”, a spus Ozzy în discursul său de acceptare a premiului.

Un al moment savurat de către publicul MTV a fost live-ul trupei U2. Formația, ce a revenit anul acesta cu un controversat album - ”Songs of Innocence” - a interpretat în cadrul galei piesa ”Every Breaking Wave”, seara rock fiind asezonată și cu o interpretare admirabilă a britanicilor de la Royal Blood.

Mai jos puteți urmări cele mai tari momente din cadrul galei, în lista noastră figurând și Ed Sheeran, Enrique Iglesias și Alicia Keys.

Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators - tribut Ozzy Osbourne

U2 - ”Every Breaking Wave”

Royal Blood - Figure It Out

Ed Sheeran - ”Thinking Out Loud”

Enrique Iglesias - ”I'm A Freak” / ”Bailando”

Alicia Keys - ”We Are Here”

Muzică nouă

Slash a lansat un cover după Fleetwood Mac, piesa "Oh Well", cu Chris Stapleton

Slash a lansat încă un single de pe albumul său de coveruri blues, de această dată piesa "Oh Well", în colaborare cu muzicianul country Chris Stapleton. Avem de-a face cu un cover fabulos după Fleetwood Mac.

Publicat

pe

Coperta album Slash Orgy of the Damned
Coperta album Slash Orgy of the Damned │ FOTO: Slash

Primul single de pe albumul de blues al lui Slash a fost "Killing Floor", iar acum apare și al doilea, "Oh Well". Noul album se numește "Orgy of the Damned" și marchează debutul lui Slash în lumea blues-ului. Va sosi pe 17 mai prin Gibson Records. Revenind la "Oh Well", melodia apărea pe al treilea album de studio Fleetwood Mac, "Then Play On", care a apărut în 1969.

Noua versiune ne aduce vocea gravă a lui Chris Stapleton, care livrează multă emoție și trăire, tipică unui blues bas ticsit de mustrări. Livrarea sa se potrivește perfect cu modul tipic de sud al Statelor Unite în care Slash își livrează notele. Piesa "Oh Well" a avut parte de multe coveruri de-a lungul anilor, de la Tom Petty and the Heartbreakers până la Kenny Wayne Shepherd și ZZ Top, mulți și-au încercat norocul, inclusiv Haim, Aerosmith, Joe Jackson și Eels. Slash ne oferă și o doză de rock 'n roll spre final și un solo fabulos. Albumul cel nou al lui Slash are și rol de omagiu pentru blues-ul clasic. Include o serie de soliști cu nume mari în colaborări, precum Gary Clark Jr., Billy Gibbons de la ZZ Top, Dorothy, Iggy Pop, Demi Lovato, Paul Rodgers, Beth Hart și Chris Robinson.

Slash a cântat pe album alături de colegii săi din Blues Ball în anii 1990. Este vorba despre basistul Johnny Griparic și clăparul Teddy "ZigZag" Andreadis. Toboșarul Michael Jerome și solistul/chitaristul Tash Neal întregesc acest lineup solid. Slash ne oferă coveruri după Robert Johnson, T. Bone Walker, Steppenwolf, Albert King, Stevie Wonder și Willie Dixon.

Pe Slash l-am văzut live în România la final de iulie 2023, la concertul Guns 'N Roses de la Arena Naţională, pentru mai bine de 3 ore de sudoare şi virtuozitate.

Citește în continuare

Muzică și film

Ryan Gosling, Slash, Mark Ronson au cântat "I'm Just Ken" la Premiile Oscar 2024

Cea de-a 96-a ediție a Premiilor Oscar a cuprins și interpretări live, iar una dintre cele mai așteptate a fost cea a lui Ryan Gosling pentru piesa "I'm Just Ken", extrasă de pe coloana sonoră a filmului "Barbie". Mai mult, actorul a fost acompaniat pe scenă de Mark Ronson, Slash și colegi de pe platoul de filmare.

Publicat

pe

"I'm Just Ken" live la Premiile Oscar 2024
"I'm Just Ken" live la Premiile Oscar 2024 │ FOTO: captură YouTube / Deadline Hollywood

Îmbrăcat într-un costum de un roz sclipitor, Ryan Gosling a început să interpreteze melodia din public, înconjurat de colegii săi actori. A urcat pe scenă unde a fost întâmpinat de Mark Ronson, Slash, Wolfgang Van Halen, Andrew Wyatt și 65 de dansatori.

Piesa "I"m Just Ken" a fost compusă de Ronson și Wyatt și are contribuții muzicale de la Slash și Van Halen, precum și de la bateristul Josh Freese. Cântecul a primit o nominalizare la categoria "Cel mai bun cântec" la Premiile Oscar 2024, alături de o altă piesă de pe coloana filmului "Barbie": "What Was I Made For?". Aceasta din urmă a câștigat trofeul.

Alte nominalizări pentru "Cel mai bun cântec" la premiile Oscar 2024 au inclus "It Never Went Away" ("American Symphony"), "The Fire Inside" ("Flamin' Hot") și "Wahzhazhe (A Song For My People)" ("Killers of the Flower Moon").

Revenind la "I'm Just Ken", piesa a intrat în Billboard Hot 100 vara trecută deoarece albumul cu toate piesele incluse în filmul "Barbie" s-a situat pe locul 2 în topul de albume Billboard 200. În decembrie anul trecut, a sosit EP-ul "Ken", care conține trei versiuni suplimentare ale melodiei, inclusiv "Merry Kristmas", cu tematică festivă.

Citește în continuare

Albume noi

Slash va lansa un album de blues numit "Orgy of the Damned"

Slash, legendarul chitarist de la Guns N' Roses îşi va testa abilităţile în lumea muzicii blues. Muzicianul a anunţat că va lansa un album blues numit "Orgy of the Damned", disponibil de pe 17 mai 2024.

Publicat

pe

Coperta album Slash Orgy of the Damned
Coperta album Slash Orgy of the Damned │ FOTO: Slash

Noul LP va fi produs de către Mike Clink şi va include 12 coveruri blues, alături de solişti celebri. Printre ei se numără Brian Johnson de la AC/DC, dar şi Iggy Pop şi Paul Rodgers. Primul single de pe album este "Killing Floor", cover după Howling Wolf, cu Brian Johnson la voce şi cu Steven Tyler de la Aerosmith la muzicuţă.

Iată ce a spus solistul AC/DC despre colaborare:

Atunci când Slash mi-a cerut să cânt pe "Killing Floor", am spus "da" imediat. A fost una dintre primele piese pe care le-am învăţat în prima mea trupă. Când el mi-a cântat backing track-ul, era clar că trebuie să colaborăm şi muzicuţa lui Steven este atât de tare. M-am distrat cu Slash în studio şi cred că am livrat pe măsura aşteptărilor legate de această piesă veche.

Slash a adăugat:

"Killing Floor" este una dintre piesele mele preferate de la Howlin' Wolf, dar şi unul dintre riff-urile blues iconice, care m-au dus în lumea cântatului la chitară în tinereţe. Întotdeauna am dorit să fac un cover cumva piesei, iar acest disc a fost ocazia perfectă. Dar a îl interpreta cu această trupă, cu Brian Johnson la voce, a fost o realizare pe care nu mi-aş fi imaginat-o atunci, cu atât mai puţin cu Steven Tyler la "harpă".

Slash s-a reunit cu foşti colegi din trupa Blues Ball, basistul Johnny Griparic şi clapatul Teddy Andreadis pentru acest proiect. La tobe se află Michael Jerome, iar la chitară şi voce Tash Neal. Alţi solişti ce apar pe album sunt Chris Stapleton, Dorothy, Demi Lovato, Beth Hart.

Iată tracklist-ul lui "Orgy of the Damned":

01. The Pusher (feat. Chris Robinson)
02. Crossroads (feat. Gary Clark Jr.)
03. Hoochie Coochie Man (feat. Billy Gibbons)
04. Oh Well (feat. Chris Stapleton)
05. Key To The Highway (feat. Dorothy)
06. Awful Dream (feat. Iggy Pop)
07. Born Under A Bad Sign (feat. Paul Rodgers)
08. Papa Was A Rolling Stone (feat. Demi Lovato)
09. Killing Floor (feat. Brian Johnson)
10. Living For The City (feat. Tash Neal)
11. Stormy Day (feat. Beth Hart)
12. Metal Chestnut

Citește în continuare

Trending