Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

FKA twigs, atunci când ciudat devine provocator - VIDEO

"Lucrurile ciudate pot fi sexy", crede Tahliah Debrett Barnett, aka FKA twigs. Sexy sau nu, ciudat a fost întotdeauna generator de atenție (vezi Lady Gaga, Die Antwoord), iar dacă adaugi în mix și o voce capabilă să impresioneze și fără artificiile de imagine, FKA twigs devine un nume cu rezonanță. Artista cu rădăcini jamaicane, britanice și spaniole pare să aibă intuiția pe care a avut-o și Madonna la început de carieră, așa încât nu ne-ar surprinde dacă un altfel de ”Like a virgin”, adaptat zilelor noastre, se va naște în curând.

Publicat

pe

FKA twigs
FKA twigs │ FOTO: Dominic Sheldon

Ca și Jennifer Lopez, ce a fost inițial dansatoare pentru Janet Jackson, Tahliah Debrett a luat contact cu lumina reflectoarelor figurând inițial în background. A fost o vreme dansatoare pentru Kylie Minogue și Jessie J (”Do It Like a Dude”), acum venind momentul ca lumea să-i afle povestea.

FKA twigs s-a născut în Gloucestershire, Anglia, având însă rădăcini jamaicane din partea tatălui și spaniole din partea mamei. Pentru o perioadă și-a promovat muzica fără a o asocia cu imaginea sa, părundu-i-se un experiment interesant.

"Prima oară când am lansat muzică oamenii nu știau cum arăt. Încadrau muzica mea la <<un nou altceva>>, fără a putea pune o etichetă cu un gen muzical - mă situam la intersecția dintre indie și urban. Mi s-a părut destul de interesantă perspectiva", a povestit Tahliah într-un interviu acordat Billboard.

Între timp au apărut nu doar poze, în toată splendoarea, cu FKA twigs, ci și categorisiri diverse: unii i-au găsit locul la R&B, alții la trip-hop. Evident, etichetele au fost respinse de tânăra artistă, ceea ce transmite muzica sa oferind cel mai bun răspuns pentru cei interesați să o asculte.

FKA twigs - "Two Weeks"

"Scriu exact ceea ce gândesc. Dacă e un subiect intim, scriu multe lucruri după care scot cuvintele de umplutură. (...) Lucrurile ciudate pot fi sexy, iar vulnerabilitatea este cea mai puternică stare în care te poți afla. Cât de plictisitor ar fi dacă am fi constant dominanți ?" - Tahliah pentru The Guardian

Elementele cheie ar fi, așadar, vulnerabilitatea și lipsa cenzurii. Dacă de aici reiese ceva ciudat, cu tentă provocatoare, atunci așa a fost să fie.

"La un moment dat, i-am spus unui băiat:<<Săruți foarte bine>>, iar el mi-a spus <<Sărut la fel de bine ca persoana pe care o sărut>>. Cred că același lucru se aplică și în cazul muzicii. Dacă cineva îți spune <<Muzica ta este provocatoare>>, răspunsul meu este <<Muzica este la fel de provocatoare pe cât ești tu de provocator>>."  -  Tahliah pentru Billboard

FKA twigs - "Video Girl"

La 26 de ani, FKA twigs se află în deplin control asupra viziunii sale artistice. Până în prezent au fost lansate două EP-uri și un LP, aventura din învolburata industrie muzicală începând în 2012. De atunci, lucrează cu Sampha (Drake, Jessie Ware), Paul Epworth (Adele, Florence & The Machine), Emile Haynie (Lana Del Rey, Eminem) și Devonte Hynes (aka Blood Orange).

"Îmi place că știe exact ce își dorește", spune unul dintre regizorii clipurilor sale, Nabil Elderkin. "Nu sacrifică nimic de dragul popularității, ci vine pur și simplu și face lucrurile așa cum vrea ea. Așa lucrează astăzi o parte dintre cei mai buni artiști: Kanye West, Bon Iver, James Blake, Frank Ocean. Și twigs face exact același lucru. Are imaginație și simț artistic și le utilizează după bunul plac. Are 100% control asupra acestor lucruri."

FKA twigs, pare să-și fi pus, așadar, adânc amprenta din punct de vedere artistic, trasând deja un contur al imaginii sale în industria muzicală. Cu o astfel de voce, creativitate, personalitate și viziune, nu ar fi deloc pripit să apreciem că drumul ei spre topul clasamentelor e destul de bine pavat.

FKA twigs - "How's That"

Trending