Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Bastille VS. Haim - "Bite Down" - AUDIO

Bastille a dezvăluit o nouă piesă de pe LP-ul de mixtape-uri ”VS. (Other People's Heartache Pt. III)”. Single-ul se numește "Bite Down" și este lansat în colaborare cu surorile de la Haim.

Publicat

pe

Bastille VS. Haim
Bastille VS. Haim

Dan Smith (voce, percuție, clape, producție), Chris Wood (tobe, voce secundară), Kyle Simmons (clape, percuție, bas, voce secundară, sintetizatoare) și Will Farquarson (bas, clape, chitară acustică, voce secundară) au început aventura Bastille în 2010 în Londra, la cârma trupei fiind Smith. Piesele erau compuse și produse de acesta, primele single-uri lansate - "Flaws" și "Icarus" - beneficiind de susținerea unei case de discuri independente: Young & Lost Club.

Bastille a început să facă furori ceva mai târziu, prin intermediul platformelor YouTube și MySpace. Baza de fani câștigată online a crescut treptat, asigurând formației locuri în line-up-ul unor festivaluri precum Glastonbury, Isle of Wight și Blissfields.

Bastille susține că nu a intrat în industria muzicală pentru succes. Deși gustă cu plăcere satisfacția de a fi dovedit criticilor că trupa a fost subestimată, solistul Dan Smith nu se consideră "ambițios".

"Citind interviuri acordate de alte trupe observ constant declarații de genul <<Vreau ca formația să aibă un succes masiv>>. Noi nu am avut niciodată ambiția de a cânta într-o trupă atât de cunoscută. Este atât de diferit de felul în care funcționează creierul meu încât mi se pare chiar greu de înțeles. Nu e nimic rău în a fi ambițios, doar că noi nu suntem", declara Dan Smith în 2013.

Faptul că piesa "Pompeii" a urcat în vârful clasamentului din Marea Britanie și pe locul 8 în America îi obligă totuși să sfideze în continuare așteptări. Cu sau fără dorința inițială de a avea un succes de proporții, Bastille lansează hituri și încalcă stereotipuri pentru că pot și pentru că, evident, le place.

Noul single al trupei britanice se numește "Bite Down" și este lansat în colaborare cu cele 3 surori care formează grupul Haim. Piesa a avut premiera la BBC Radio 1.

BASTILLE - ”Bite Down” (Bastille VS. HAIM)

Anul acesta, Bastille a concertat în premieră la București. Formația britanică a fost headliner-ul primei zile a festivalului Summer Well 2014. Vezi aici galeria de poze de la eveniment.

Muzică nouă

Bastille şi Lost Frequencies lansează piesa "Head Down" - AUDIO

Prima melodie de dans din 2024 a sosit şi combină doi hitmakeri de top, Bastille şi Lost Frequencies. Single-ul lor se numeşte "Head Down" şi aminteşte de colaborările lui Bastille cu Marshmello.

Publicat

pe

Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down
Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down │ FOTO: Bastille

"Head Down" este un track EDM clasic, pe care se remarcă sintetizatorul şi vocea lui Dan Smith, cu mult ecou şi un sound uşor de Coldplay. Cu mai puţină blândeţe şi mai multă înţelepciune încărcată în glas şi versuri. Noul track apare pe al treilea album Lost Frequencies. Dacă acest nume nu va spune multe, aflaţi că e vorba despre artistul dance din Belgia Felix De Laet.

Cel mai nou album al său se numeşte "All Stand Together" şi a fost lansat în 2023. Lost Frequencies pornea la drum în 2014 cu hitul "Are You With Me" şi de atunci a bifat o serie de colaborări şi remixuri care i-au păstrat relevanţa. Track-ul a ajuns pe locul întâi în topuri în nu mai puţin de 18 ţări.

Bastille a lansat în septembrie 2023 o versiune nouă a celui mai mare hit al său, "Pompeii", colaborare cu legendarul compozitor Hans Zimmer de această dată. Această ediţie nouă a apărut pentru a aniversa 10 ani de la apariţia melodiei originale în 2013. Pe atunci urca pe locul 2 în topul UK Singles. Versiunea din 2023 se numeşte "Pompei MMXIII" şi a apărut ca o idee bonus în vreme ce solistul Dan Smith lucra la alte proiecte cu Zimmer în studio. Acelaşi Smith a mai bifat o colaborare anul trecut, cu cântăreţul britanic pop Dylan pe piesa "Liar Liar".

Cei doi s-au apropiat după ce Dylan a deschis concerte Bastille din UK în turneul "Bad Blood X".

Bastille are o relaţie specială cu România, participând la festivalul Summer Well de două ori şi fiind o trupă apreciată. E activă din 2010 şi a pornit ca proiect solo al lui Dan Smith, dar ulterior s-a extins, incluzându-l pe clăparul Kyle Simons, basistul şi chitaristul Will Farquarson şi toboşarul Chris Wood. EP-ul şi single-ul de debut aveau să vină în 2023, iar primul album a fost "Bad Blood", lansat în 2013.

Citește în continuare

Trending