Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Becky Hill, underground și comercial într-o frumoasă contradicție - VIDEO

Becky Hill știe ce vrea, chiar dacă uneori pare a șovăi între pop, soul, electro și acustic. Sound-ul tinerei în vârstă de 20 de ani este deja garnisit cu subtilități, personalitatea artistică ieșind cu naturalețe la iveală. Chiar dacă în cadrul primului sezon The Voice UK nu a reușit să treacă de semifinală, Becky Hill a devenit în iunie 2014 primul fost concurent care a obținut un Number One în Marea Britanie. Hitul care a spart gheața a fost “Gecko (Overdrive)”, compus alături de Oliver Heldens.

Publicat

pe

Becky Hill
Becky Hill

Povestea lui Becky Hill îi va surprinde, poate, pe cei care au urmărit primul sezon al emisiunii The Voice UK. În 2012, pe când Becky avea 18 ani, gusturile muzicale și personalitatea sa artistică nu păreau a fi conturate. La audiții a interpretat "Ordinary People", după care au urmat "Irreplaceable" (Beyoncé), "Good Luck" (Basement Jaxx), "Seven Nation Army" (The White Stripes) și "Like a Star" (Corinne Bailey Rae). Această diversitate de stiluri nu i-a fost favorabilă în competiție, însă după semnarea contractului cu Parlophone și exersarea laturii de compozitor, Becky a reușit să încorporeze aceste influențe într-un sound de sine stătător, ce îi vine ca o mănușă.

"Nu am vrut ca muzica mea să aibă prea mult din niciun gen. Am vrut o idee a anilor '90, o idee de electro, o idee de acustic, o idee de soul și foarte puțin pop. Nu am vrut ceva care să poată fi încadrat într-o anumită categorie, pentru că eu una cred că atunci când ai o diversitate de influențe reușești să creezi ceva cu adevărat unic. Vreau să fiu un trendsetter. Cred că e visul oricărui artist să creeze ceva masiv, care să fie ascultat și peste ani. Și simt că spre asta mă îndrept", a povestit Becky Hill pentru Hunger TV.

Piesa care a devenit hit în UK, punând-o pe Becky Hill în lumina reflectoarelor, a fost “Gecko (Overdrive)”. Melodia a fost compusă și lansată în colaborare cu Oliver Heldens în 2014 și a debutat pe prima poziție în UK Dance Chart și UK Singles Chart.

Oliver Heldens X Becky Hill - "Gecko (Overdrive)"

Primul single solo al lui Becky Hill, "Caution To The Wind", a apărut pe piață la scurtă vreme. Piesa cu un sound pop și elemente subtile de house a încadrat-o pe Becky în categoria noilor artiști cu potențial, tot mai mulți critici părând interesați să afle mai multe detalii.

"Atunci când am început să lucrez la această piesă auzeam încontinuu titlul ei. Mi-am dat seama apoi că este o expresie cunoscută și în jurul ei am construit versurile care spun exact ceea ce simt eu în privința muzicii." - Becky Hill 

Videoclipul este regizat de către Fred Rowson și pune în evidență procesele prin care trece orice organism viu: naștere, dezvoltare și îmbătrânire, totul filmat într-o manieră artistică.

Becky Hill - "Caution To The Wind"

Becky Hill pregătește în prezent lansarea materialului de debut - "Caution To The Wind", care va aduce un omagiu muzicii pop din anii ’'90. În stilul muzical al lui Becky se regăsesc influențe din repertoriul unor artiști precum Lauryn Hill, Stevie Wonder, Bon Iver sau James Blake.

Deși spune că urăște muzica pop, Becky conștientizează totodată că nu poate compune altceva. Așa încât, singura cale de a face ca acest proces să devină mai interesant este prin inserarea unor influențe din alte zone, mai underground.

"Întotdeauna mi-a plăcut de fapt muzica pop. Pretind că-mi place muzica underground, dubstep-ul, drum and bass și happy hardcore-ul, dar de fapt ascult pop. Cred că am ajuns în punctul în care nu-mi mai pasă. (...) Pe partea de compoziție mă raportez la Ben Howard și Bon Iver, pentru că stilul lor de a compune este solid iar piesele lor nu au vârstă. Încorporând asta într-o producție modernă, muzica devine mai accesibilă.", a povestit Becky Hill pentru The Line Of Best Fit.

Noul single Becky Hill, "Losing", a fost compus în urmă cu 2 ani și este inspirat dintr-o experiență nefericită în dragoste, acest aparent izvor nesecat de inspirație (tot din drame sentimentale luând naștere hituri precum ”Someone Like You”, "Careless Whisper", "Total Eclipse of the Heart", iar lista poate continua).

Becky Hill - "Losing"

Comentează

Trending