Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

AMORPHIS - headliner la METALHEAD Meeting 2015

AMORPHIS este headliner la festivalul METALHEAD Meeting 2015, care va avea loc în București în perioada 12 - 14 iunie 2015. Ediția de anul viitor se va desfășura pe trei zile, iar lineup-ul va cuprinde peste 30 de trupe, dintre care cel puțin zece trupe străine.

Publicat

pe

Trupa Amorphis (2014)
Trupa Amorphis (2014) │ FOTO: Ville Juurikkala www.facebook.com

AMORPHIS va reveni în România în 2015 cu prilejul festivalului METALHEAD Meeting 2015. Trupa se alătură lineup-ului format până acum din Primordial și Triptykon. Evenimentul va ține 3 zile, reunind peste 30 de trupe - câte 3 headlineri pe zi. Locul de desfășurare nu a fost încă anunțat.

Formată în 1990, AMORPHIS împlinește anul viitor 25 de ani și promite să aducă la București piesele care a făcut trupa celebră. Show-ul lor va dura 90 de minute și va trece prin toate cele 11 albume ale formației. Cu majoritatea versurilor inspirate din poemul epic finlandez Kalevala, trupa combină folk-ul cu gothicul, doom-ul sau heavy metalul melodic. Piese precum "Black Winter Day", "Silver Bride", "Better Unborn", "Silent Waters", "You I Need" sau "House Of Sleep" vor fi auzite cu siguranță la București.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FxG5pjI8wLk]

AMORPHIS este o trupa emblematică, numele ales în 1990 de Esa Holopainen fiindu-i predestinat. Pornind ca o trupă death metal, AMORPHIS și-a urmat doar propria viziune. Întrebat la câteva luni de la formarea trupei dacă va fi dispus să schimbe direcția muzicală, pentru a se adapta unor tendințe noi, Esa Holopainen a declarat: "Ne vom schimba stilul doar daca vom reuși sa cream ceva propriu." Declaratia a fost emblematica pentru trupa, care a reușit să se reinventeze aproape cu fiecare nou album și care își provoacă continuu fanii să uite prejudecățile legate de genuri muzicale. În pofida tuturor schimbărilor, trupa nu se pleacă în fața compromisului.

Abonamentele la METALHEAD Meeting 2015 pornesc de la 80 de lei (în perioada earlybird) pentru Acces General și 109 lei pentru Golden Circle. Mai multe detalii despre bilete găsiți în agendă.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 11 iunie 2015

METALHEAD Meeting 2015

Loc
Cotroceni Open Air
Comentează

Trending