Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Prince a lansat un nou single - "Clouds" feat. Lianne La Havas - AUDIO

Prince a a lansat primul single de pe albumul "Art Official Age". Noua piesă a artistului se numește "Clouds" și este interpretată alături de artista britanică Lianne La Havas.

Publicat

pe

Prince - Art Official Age (copertă album)
Prince - Art Official Age (copertă album)

Prince, figură iconică a industriei muzicale, a anunțat recent lansarea a două albume pe data de 30 septembrie 2014. Cele două materiale sunt "Art Official Age", un album solo, si "Plectrumelectrum" realizat de 3rdeyegirl, noua trupa a lui Prince. Discurile vor fi lansate prin intermediul casei de discuri Warner, artistul reluând după 18 ani colaborarea cu acest label.

Albumul solo "Art Official Age" conține piese în stilul consacrat de artist, discul fiind produs, compus și interpretat de Prince și Joshua Welton. Din punct de vedere muzical, melodiile încorporează un mix contemporan de soul, R&B și funk. Liniile melodice au fost concepute pentru a scoate în evidență timbrul distinctiv al lui Prince.

Primul single dezvăluit de pe acest nou album se numește "Clouds" și este interpretat alături de Lianne La Havas. Zvonuri despre colaborarea dintre cei doi artiști au apărut în presă încă din 2012, la momentul respectiv Lianne  promovând albumul ei de debut, "Is Your Love Big Enough?". Într-un interviu acordat atunci publicației The Telegraph, artista povestea că Prince s-a arătat interesat să o cunoască după ce a urmărit pe internet câteva dintre concertele sale. Pentru mai multe detalii despre Lianne La Havas, puteți citi articolul de la JOINewArtist.

Prince - "Clouds" feat. Lianne La Havas - AUDIO

Prince nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind un vizionar și un revoluționar în materie de muzică și cultură contemporană, un artist complet și o legendă vie care continuă să își reinventeze stilul și să creeze noi tendințe în industria muzicală.

Muzică nouă

Ascultă o variantă rară a piesei "United States Of Division", în interpretarea lui Prince

Lansarea pe scară largă a piesei "United States of Division" a fost realizată de Sony Music Entertainment. Este pentru prima dată când melodia a devenit disponibilă pe platformele de streaming. Mai multe detalii și audio în articol.

Publicat

pe

Prince - United States Of Division
Prince - United States Of Division │ FOTO: captură YouTube / Prince

Un cântec rar al lui Prince a primit în sfârșit o lansare globală. Intitulat "United States Of Division", el a sosit inițial pe 4 iulie 2004 ca partea B a single-ului "Cinnamon Girl" și a fost disponibil doar în câteva ediții fizice din Marea Britanie și Europa. Acum, pentru prima dată, se găsește pe toate platformele de streaming.

Din punct de vedere liric, așa cum sugerează și titlul, "United States Of Division" este un cântec politic care îi îndeamnă pe oameni să nu mai lupte, să lase armele jos și să se unească, să facă muzică și dragoste. În strânsă legătură cu emoțiile transmise de "Cinnamon Girl", care deplânge pierderea de vieți omenești și ascensiunea rasismului ca urmare a atacului din 11 septembrie, "United States Of Division" ridică întrebări care nu reușesc încă să primească un răspuns: "De ce ne grăbim să declarăm război" și "Pentru ce luptăm?".

Cea de-a 20-a aniversare a albumul "Musicology", cel de-al 28-lea din cariera lui Prince, va fi sărbătorită pe 20 aprilie, iar lansarea piesei "United States of Division" sosește în cinstea acestei ocazii. În plus, albumul în sine este disponibil pe CD și vinil împreună cu o linie specială de produse de merch, toate disponibile pe site-ul oficial Prince.

Între timp, regretatul artist va fi subiectul unor adaptări cinematografice, printre care un film produs de Ryan Coogler (Black Panther), pe baza unui scenariu scris de Bryan Edward Hill (Titans, Ash vs. Evil Dead) și o producție teatrală inspirată de filmul "Purple Rain".

AUDIO: Prince - United States Of Division

Citește în continuare

Trending