Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Lo-Fang, un "Inception" muzical între doi poli: clasic și electro - VIDEO

Lo-Fang a.k.a. Matthew Hemerlein este în căutarea muzicii viitorului. Iar pentru asta trăiește în simbioză cu trecutul și prezentul. Pe același portativ stau note ce capătă interpretări nebănuite, producând iluzia unei călătorii prin multiple straturi temporale. Muzica sa este un "Inception" fără totem, ce îți premite să răsfoiești trecutul clasic și prezentul electro după bunul plac. Albumul de debut se numește "Blue Film" și include piesa "#88", ce se află printre preferatele lui Lorde.

Publicat

pe

Lo Fang a.k.a. Matthew Hemerlein
Lo Fang a.k.a. Matthew Hemerlein │ FOTO: Kevin Scanlon pentru New York Times

Are 30 de ani, cântă la 6 instrumente (vioară, violoncel, bass, mandolină, pian și chitară) și este compozitor și producător. Muzica clasică a fost prima sa iubire, față de care a rămas loial. Nici nu ar fi avut cum să o uite, când portativul i-a ținut loc de abecedar.

"Am început să învăț să cânt muzică clasică când aveam 5 ani. Era o activitate obligatorie în familia mea. Fratele și sora au învățat, de asemenea, să cânte la vioară. Acesta a fost primul meu contact cu muzica. A urmat apoi muzica de teatru. Pentru o perioadă am fost atras de jazz și apoi am trecut prin diverse alte faze. Mi-am dorit să ajung muzician dintotdeauna. După școală mă reîntorceam mereu la muzică. Aveam nevoie de muzică constant", a povestit Lo-Fang într-un interviu acordat Musicomh.

Cu o asemenea pregătire muzicală în spate, întrebarea care ne vine în minte imediat este: "De ce au trebuit să treacă 30 de ani pentru ca Lo-Fang să lanseze albumul de debut "Blue Film"?". Mulți artiști ajung cunoscuți înainte de a împlini vârsta legală pentru a consuma alcool. Matthew Hemerlein, însă, înainte de a adopta pseudonimul Lo-Fang  nu a luat în considerare opțiunea unei cariere care să-i ofere vizibilitate. Multă vreme a preferat să cânte în muzee și la galerii de artă și să predea muzică clasică tinerelor generații.

"Nu mi-am dorit să ajung artist la o casă de discuri. În urmă cu ceva timp, totuși, am realizat că am set de aptitudini care mă pot ajuta să mă întrețin singur. Îmi puteam păstra un instrument în minte și un acoperiș deasupra capului."

Lo-Fang - "#88"

Matthew Hemerlein a început să câștige tot mai mulți fani în 2013, când Lorde a recomandat pe canalul ei de YouTube piesa "#88". Melodia a ajuns la urechile artistei prin intermediul managementului casei de discuri 4AD, sub egida căreia a fost lansat pe 25 februarie 2014 albumul "Blue Film". Sound-ul acestui Lo-Fang apărut aparent de nicăieri avea ceva proaspăt, ceva intrigant. Așa s-a ajuns la o colaborare extinsă, Matthew Hemerlein deschizând concertele lui Lorde.

Deși ar putea fi numit ”omul orchestră”, Lo-Fang consideră că educația sa muzicală și abilitatea de a cânta la atât de multe instrumente l-au încetinit, în loc să-l ajute să ajungă faimos.

"Cred că am ales calea lungă. M-aș fi putut scuti de un mare efort dacă nu stiam toate astea. Nu cred că abilitățile tale sunt cele care te propulsează. Cred că abilitățile vin în slujba ideilor. Unul dintre artiștii mei preferați este Kanye West. Are idei foarte bune și suficient de multă încredere pentru a le pune în practică."

Lo-Fang - "Look Away"

Pseudonimul Lo-Fang este unul reprezentativ pentru noul stil adoptat de Matthew. Este un fel de Yin și Yang într-un context muzical.

"Partea electronică e reprezentată de cuvântul Fang. Modul meu de interpretare și corzile țin de elementul Lo. Una dintre glumele care circulă în studioul de înregistrări este că sound-ul nu are suficient Fang sau nu are destul Lo. Ceea ce are sens, dacă te gândești puțin. E ca un fel de echilibru între energia masculină și cea feminină. Sper ca acest aspect să ajungă la public în mod subtil, prin muzică."

Deși muzica clasică rămâne adânc impregnată în sound-ul său, Lo-Fang își propune să descopere trendul acestei decade.

"Sunt interesat să explorez sound-ul acestui deceniu, pentru că nu cred că a fost încă clar definit. Cred totodată că abia după 6 ani începe să capete contur, după care se perimează în următorii 4 ani."

Lo-Fang - "When We're Fire"

Comentează

Trending