Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Capital Cities, energia mișcării retro în pastile efervescente - VIDEO

Nu știm dacă nostalgia sau lipsa unui orizont a readus trecutul în prezent, însă mișcarea retro se extinde pe zi ce trece tot mai mult. În industria muzicală ea se resimte poate cel mai puternic pe ramura electro-pop, la orice fuziune de stiluri adâugându-se parcă câte un strop de funk sau disco. Capital Cities, un duo indie pop care știe să acceseze resursele anilor '70, '80 și '90, a ajuns în topul single-urilor din SUA și continuă să surprindă prin efervescență și umor.

Publicat

pe

Capital Cities
Capital Cities

Sebu Simonian (voce, clape) și Ryan Merchant (voce, clape) împărtășesc aceeași pasiune pentru muzica bună a anilor ce au apus. Înainte de a închega proiectul Capital Cities, cei doi făceau jingle-uri pentru reclame, de aici venind probabil aerul săltăreț al unora dintre piese. Din 2011 însă, muzica a căpătat o altă semnificație, în spatele melodiilor care binedispun audiența ascunzându-se versuri cu mesaj și dorința de a promova valori ale unei culturi muzicale bogate.

"Cred că eu și Ryan ne simțim inspirați de piesele pop cu adevărat bune. Și o parte dintre cele mai bune piese pop au fost scrise în anii '80. E interesant faptul că există o mișcare retro a muzicii electro pop care se menține de ceva timp încoace. Dar cred că artiștii s-au inspirat mereu din piesele scrise în anii '80, fie că vorbim despre producție sau despre ultimele finisaje. E foarte importantă linia melodică a piesei și cred că atunci când o îmbini cu o producție retro sună foarte bine. Și am intrat în zona asta în mod natural. Suntem influențați, de asemenea, de funk-ul anilor '70 și de rock-ul anilor '90 și rock-ul britanic. Avem un bagaj mixt de influențe." - Sebu pentru Virgin.com.

Ryan îi citează pe lista influențelor pe Michael Jackson, Jamiroquai, Stevie Wonder și Motown, mărturisind fără reținere că nu a fost niciodată un mare fan Nirvana. Dintre artiștii contemporani îi apreciază pe Phoenix și Air, artiști care merg pe o fuziune de stiluri similară trupei Capital Cities.

Capital Cities - "Safe And Sound"

Primul EP al trupei, "Capital Cities", a apărut în 2011, fiind urmat de albumul de debut "In a Tidal Wave of Mystery" din iunie 2013. Piesa care a reușit să urce până în fruntea topului Billboard Alternative Songs este "Safe And Sound", acesta fiind primul Number One al formației americane. Melodia a ajuns hit în 2013, deși a fost compusă și lansată în 2011.

"Mă simt mereu recunoscător atunci când aud piesa la radio. Mă face să realizez că e încă relevantă și să sper ca oamenii să nu se plictisească de ea...Vestea bună ar fi că nici măcar eu nu m-am plictisit de ea. Cred că asta spune ceva." - Sebu Simonian pentru Hitfix.com.

Pentru hitul "Safe And Sound" au fost filmate 3 videoclipuri, ultimul dintre ele fiind regizat de Grady Hall, ce a colaborat și cu R.E.M., Beck și Papa Roach. Clipul a primit în 2013 o nominalizare la Premiile Grammy în categoria Best Music Video

Capital Cities

Capital Cities

Recent, Capital Cities a lansat o piesă cu un titlu ce ne amintește de hitul Duck Sauce - "Barbra Streisand". Versurile, în cazul trupei de față, sunt însă mult mai elaborate.

 "Ne-am hotărât să renunțăm la orice reguli și să evidențiem cele mai frumoase lucruri pe care le poți trăi în această viață. L-am întrebat pe Andre 3000 dacă vrea să colaboreze cu noi și spre surpriza noastră a fost de acord."

Piesa în discuție se numește "Farrah Fawcett Hair", indicând slăbiciunea membrilor trupei Capital Cities pentru buclele frumoasei actrițe americane, precum și umorul ce îi caracterizează.

"Viețile noastre s-au schimbat radical. A fost o creștere graduală până în momentul de față. Am lucrat din greu pentru a realiza piese care să-i binedispună pe oameni. Sperăm ca publicul să fie curios în a descoperi și celelalte compoziții ale noastre." - Capital Cities pentru blogs.independent.co.uk

Capital Cities - Farrah Fawcett Hair (Lyric Video) ft. André 3000

Comentează

Trending