Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Betty Who? - VIDEO

Betty Who sau Katy Perry Who? Jessica Anne Newham, that's who. Cu sau fără pseudonim, însă, artista australiană ar putea fi noua senzație a muzicii pop. Nu știm exact care sunt actualele regine ale genului ce și-ar putea pierde tronul, însă Betty Who nu glumește când spune că își dorește să fie un star pop. Se va instaura deci fie un nou trend, mai retro-indie, fie va fi "absorbită" și "dizolvată" în actualul amalgam. În oricare dintre cazuri, procesul va fi unul interesant de urmărit.

Publicat

pe

Betty Who
Betty Who

Nu, Pink nu are nicio soră pe continentul australian care își spune Betty Who. Dar dacă ar fi avut, probabil că Jessica Anne Newham ar fi fost candidata perfectă pentru acest rol. Atitudine există, tunsoarea este acolo, spiritul rebel se manifestă. La capitolul sound nu mai găsim atât de multe asemănări, dar probabil că e mai bine așa. Publicul ar fi considerat-o atunci un artist-tribut.

Cine e atunci Betty Who? Deocamdată, un artist recomandat de publicațiile Time și Elle Magazine. În curând, o nouă senzație a muzicii pop. Așa spun, cel puțin, criticii care i-au ascultat EP-ul de debut, "The Movement", lansat în 2013.  "Euforia anilor '80 într-un vârtej ce te furnică pe șira spinării", au scris editorii de la Idolator într-un review, cei de la Popjustice numindu-l "singurul EP acătării din 2013".

Atenția pe care Betty Who a început să o primească în ultima perioadă se datorează și unui clip nepremeditat în procesul promovării sale. Spencer Stout l-a cerut în căsătorie pe iubitul său, Dustin, în timpul unul flash mob, pe fundalul acestui video urcat pe YouTube putând fi ascultată piesa  "Somebody Loves You" a lui Betty Who. Clipul a devenit viral, oamenii au început să caute melodia, și așa s-au strâns 11 milioane de vizualizări. Această întorsătură fericită a evenimentelor i-a adus artistei în vârstă de 22 de ani un contract cu RCA Records.

Betty Who - "Somebody Loves You"

"Iau influențe din muzica trecutului și le mixez cu emoțiile prin care trec acum. În secret, suntem cu toții prinși în povești de iubire sau doborîți de eșecuri sentimetale. Îmbinând toate aceste lucruri am reușit să creez un intrument pentru a da naștere muzicii pe care mi-o doresc." - Betty Who

Înainte de a face asta, însă, Betty Who a studiat muzica clasică. A învățat să cânte la violoncel când avea doar 4 ani, urmând 14 ani mai târziu cursurile facultății Interlochen Center for the Arts din Michigan, Norah Jones numărându-se printre absolvenții acestei instituții.

"Muzica este întreaga mea viață. Mă descrie până la ultimul detaliu și mi-am petrecut fiecare clipă încercând să ajung exact artistul care să mă reprezinte. Nu aș fi vrut să renunțe la mine casele de discuri de vreo 6 ori, înțelegi? Asta e ce-mi doresc și asta e șansa mea", a declarat Betty Who într-un interviu acordat revistei ELLE.

Cel de-al doilea EP al artistei, "Slow Dancing", a debutat pe primul loc în topul iTunes Pop Music. Momentan, Betty Who lucrează la albumul de debut, ce va fi lansat în octombrie 2014. Live va putea fi văzută alături de Katy Perry, pe porțiunea australiană a turneului mondial Prismatic.

Betty Who - "Heartbreak Dream"

Trending