Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Say Lou Lou sau nimic. Fantezie pop în tandem - VIDEO

În paradigma dream pop suedezo-australiană Say Lou Lou, muzica se gândește la dublu. Un dublu perfect complementar, ce nu ar avea aceeași savoare dacă fiecare jumătate ar fi consumată individual. La 22 de ani, surorile gemene Miranda și Elektra Kilbey reprezintă versiunea boemă a pop-ului actual, o alternativă proaspătă în peisajul hiturilor-șablon.

Publicat

pe

Say Lou Lou

În descrierea autoarelor, sound-ul Say Lou Lou creează "peisaje muzicale eterice prin instrumente și voci care curg". În traducere, cele două gemene au suficientă imaginație pentru a accesa un izvor nesecat de fantezii urbane. Au, de asemenea, abordarea necesară pentru a da un restart muzicii pop actuale. Plutind într-un boem ferit de realitățile comerciale, Say Lou Lou compun fără a le păsa de consecințe. Cel puțin momentan.

Seducătoare și copilăroase deopotrivă, Miranda și Elektra vorbesc mereu la plural, completându-și reciproc propozițiile.

"Mama noastră a fost chitarist și vocalist într-o trupă punk", spune Elektra, "iar tata a cântat la voce și la bas", continuă Miranda într-un interviu acordat Net-a-porter.

Deși cele două nu dau nume, se știe că mama lor e Karin Jansson, de la Pink Champagne, iar tatăl e Steve Kilbey din trupa de rock alternativ The Church. Viața lor a fost o călătorie neîntreruptă între "cele două capete ale lumii" - Suedia și Australia. De aici li se trage, probabil, îndepărtatul orizont spre care aspiră muzical.

Primul lor single, "Maybe You", a fost lansat în toamna anului 2012. Iar publicul le-a îndrăgit de la prima ascultare. La scurtă vreme, NME a inclus Say Lou Lou în categoria trupelor promițătoare, BBC anunțând anul acesta că gemenele au intrat pe lista scurtă "Sound of 2014".

Say Lou Lou - "Maybe You"

 Nu au vrut "să-și dea copiii pe mâinile străinilor", așa încât au hotărât să-și facă propria lor casă de producție - à Deux. Primul EP, "Julien", a fost lansat la începutul lui 2013, anunțând un electro-pop atmosferic și ușor melancolic. De remarcat, încă de la prima ascultare, este complementaritatea celor două, un atu pus în valoare cu stil și eleganță.

"Suntem mulțumite de sound și în interpretare individuală. Dar împreună suntem mai puternice. Eu pot cânta sus și am o voce mai sensibilă", spune Miranda. "Iar eu pot cânta anormal de jos", o completează Elektra.

Un artist pe care surorile îl admiră enorm este David Bowie. Dacă s-ar fi născut ceva mai devreme (nu în 1991), s-ar fi integrat perfect în curentul groupie, proeminent în anii `60 și `70.

"Am fost extrem de entuziasmate de revenirea lui David Bowie. Am fost efectiv speriate înainte să ascultăm albumul pentru că...nu am vrut să distrugem momentul. Uneori, când un artist pe care îl iubești lansează ceva nou, ești aproape ezitant atunci când ajungi în punctul de a asculta...dar a fost atât de bun. Am plâns când am ascultat primul single", a mărturisit Miranda pentru The Line Of Best Fit.

Despre albumul de debut nu se știe încă nimic. Duo-ul a lansat al doilea EP - Better In The Dark - la sfârșitul anului 2013. Discul tinde spre un sound ceva mai energic, fără a se îndepărta prea mult de stilul primelor compoziții.

Say Lou Lou - "Better in the Dark"

Trending