Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Pink Floyd lansează un nou album - "The Endless River"

Pink Floyd va lansa anul acesta un nou album, intitulat "The Endless River". Informația a fost dezvăluită de soția lui David Gilmour, Polly Samson, și a fost apoi confirmată de către un purtător de cuvânt al formației. Noul disc va include ultimele înregistrări ale lui Richard Wright, toate fiind compoziții nelansate până acum.

Publicat

pe

David Gilmour │ FOTO: wallpaperscraft.com

Deși reunirea mult așteptată a membrilor Pink Floyd rămași în viață rămâne în continuare improbabilă, fanii au motive de bucurie. Formația va lansa în toamna acestui an un nou album, ce va include înregistrări ale clăparului Richard Wright din 1994. David Gilmour este implicat cu certitudine în procesul de înregistrare a noului LP, soția muzicianului indicând publicului că sesiunea de înregistrări a chitaristului din urmă cu o lună nu era pentru un album propriu, ci pentru un material Pink Floyd.

"Apropo, noul album Pink Floyd ce apare în octombrie se numește "The Endless River". Este bazat pe sesiunile de înregistrări ale lui Rick Wright din 1994, ultimul său efort creativ", a anunțat pe Twitter Polly Samson.

David Gilmour înregistrând pentru noul album Pink Floyd

David Gilmour înregistrând pentru noul album Pink Floyd

Richard Wright s-a stins din viață în septembrie 2008, după o luptă îndelungată cu cancerul. Muzicianul a fost membru fondator al formației Pink Floyd, alături de Roger Waters și Nick Mason. Deși nu a fost un compozitor la fel de proeminent precum Roger Waters, Syd Barrett sau David Gilmour, a avut o contribuție semnificativă în procesul de înregistrare a unor albume precum "Meddle", "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" și "The Division Bell".

"The Endless River" va fi lansat, așadar, pe 10 noiembrie 2014, marcând o pauză de 20 de ani de la apariția ultimului material Pink Floyd. Producătorul albumului este David Gilmour, acesta lucrând cu Phil Manzanera, vechi prieten și colaborator. Piesele incluse pe disc datează din perioada înregistrărilor pentru "The Division Bell", ce au avut loc la Astoria, studioul plutitor al lui Gilmour.

Inițial, "The Endless River" s-a intitulat "The Big Spliff" și ar fi trebuit să apară pe piață înainte de moartea lui Richard Wright. Materialul era compus doar din piese instrumentale, cu un sound ”ambiental”. Ulterior albumul a fost redenumit, David Gilmour preluând rolul de vocalist principal și apelând la contribuția altor muzicieni precum Durga McBroom pentru backing vocals.

Conform soției lui Gilmour și a purtătorului de cuvânt Dan Wootton, Roger Waters nu va fi implicat în acest proiect. Momentan, trupa nu are programate concerte pentru promovarea acestui nou material Pink Floyd. Rămâne de văzut dacă va fi organizat un turneu. 

Comentează

Trending