Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

"Anotimpurile poeziei românești" cu Tudor Gheorghe la Sala Palatului

Tudor Gheorghe va aduce "Anotimpurile poeziei românești" la Sala Palatului pe 9 octombrie 2014. Pe scenă va fi acompaniat de Orchestra Națională Radio și Corul Național de Cameră “Madrigal”, dirijorul Marius Hristescu adaptând cele mai frumoase partituri pentru proiectul "Anotimpurile mele".

Publicat

pe

Tudor Gheorghe în concertul Pelerini din tara nimanui

De-a lungul anilor, fiecare anotimp a fost celebrat alături de mii și mii de spectatori din toată țara, acum publicul având ocazia de a se bucura de toate cele patru anotimpuri într-un singur spectacol. Tudor Gheorghe va fi acompaniat pe scenă de Orchestra Națională Radio și Corul Național de Cameră “Madrigal”.Într-un singur concept cu o producție pe măsură, dirijorul Marius Hristescu a adaptat cele mai frumoase partituri pentru proiectul "Anotimpurile Mele" .

"Prin varietatea tematică, prin perfecțiunea stilistică, prin frumusețea exprimării atâtor sentimente umane, poezia românească n-are nevoie de artificii spre a fi pusă în valoare în toată splendoarea ei. Dar într-o vreme când e citită din ce în ce mai puțin, m-am gândit că n-ar strica s-o îmbrac într-o haină de gală și s-o ofer spre admirație cât mai multor degustători de frumos.

Așa au apărut pe rând cele patru anotimpuri ale poeziei românești cântate în acompaniamentul unei orchestre simfonice și a unui cor academic. Fiecare "anotimp" având, cum e și normal, ritmul și culoarea lui.

În fiecare spectacol, fie Primăvara, fie Toamnă, Vară sau Iarnă, sunt presărate bijuterii poetice sau muzicale. Când m-am hotărât să fac acest spectacol - "Anotimpurile mele" - nu m-am gândit decât ce poeme voi nedreptăți, lipsindu-le de întâlnirea cu publicul care le-a îndrăgit deja în reprezentațiile cu fiecare anotimp.

Voi primi mustrări din partea multor prieteni care vor fi mâhniți că n-am cântat cutare sau cutare poezie. Vor avea dreptate, dar ce pot face? Credeți-mă că-mi va fi greu să aleg. Fiți siguri că voi încerca să vă mulțumesc pe toți.

Dar...vorba lui Caragiale: "Ce păcat ,că nu se poate cu de toate !" - Tudor Gheorghe

Concertul "Anotimpurile Mele" va avea loc joi, 9 octombrie 2014, de la ora 19.00, la Sala Palatului din București. Biletele au prețuri cuprinse între 100 și 200 de lei și pot fi achiziționate din rețeaua Eventim.

"De fiecare dată când îl ascult - și asta se întâmplă des - Tudor Gheorghe îmi confirmă bănuiala că poezia românească - populară și cultă - poate mișca munții. (...) Problema mea, inhalând prin toți porii melodia ființei sale, este cum să-mi stăpânesc o lacrima de dragoste, admirație și mândrie că poate exista acest fenomen pe care, vorba lui Grigore Vieru, îmi e mai ușor să-l pup.", spunea Marin Sorescu despre fenomenul Tudor Gheorghe.

Trending