Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Noul album Avicii va include colaborări cu Serj Tankian și Jon Bon Jovi

Tim Bergling, a.k.a. Avicii va încorpora influențe rock în noile piese de pe viitorul său album. Conform ultimelor declarații din presă, artistul suedez lucrează la cel de-al doilea disc din carieră alături de Jon Bon Jovi, Chris Martin de la Coldplay, Billie Joe Armstrong de la Green Day și Serj Tankian de la System of a Down.

Publicat

pe

Avicii / Jon Bon Jovi / Serj Tankian

Noul album Avicii va avea un sound electro-dance cu un twist de rock alternativ, punk și metal. Cum vor fi încorporate toate aceste genuri muzicale nu se știe încă, însă fuziunea va stârni cu siguranță curiozitatea multora. Pe această alăturare atipică de stiluri mizează probabil și producătorul suedez, devenit cunoscut la nivel internațional prin intermediul unor colaborări inspirate cu Aloe Blacc ("Wake Me Up!") și Salem Al Fakir ("Hey Brother").

Pentru cel de-al doilea disc din carieră, Avicii i-a cooptat pe Chris MartinSerj Tankian, Jon Bon Jovi și Billie Joe Armstrong. Producătorul are deja în lucru în jur de 70 de piese, dar nu s-a hotărât încă asupra unui titlu de album sau a unei date de lansare.

"Noul disc va fi orientat spre piese puternice. 'True' (albumul de debut) a fost o primă încercare, o împachetare a muzicii electronice în formatul unor piese." - Avicii

Artistul suedez Avicii a început să realizeze remixuri și să producă piese la vârsta de 18 ani, în propriul dormitor. Cariera sa a început în 2007, după ce a colaborat cu mulți producători și DJ cunoscuți precum John Dahlback și David Guetta. Avicii a cunoscut pentru prima dată succescul internațional la doar 22 de ani, când single-ul "Levels" (2011) s-a aflat pe primele poziții în topuri din peste 50 de țări. Au urmat hiturile "Wake Me Up!", "Hey Brother" și "Addicted to You".

La numai 24 de ani, Avicii este unul dintre cei mai de succes DJ și producători din ultimii ani. Cu un profit de 12 milioane de lire sterline înregistrat în 2012, acesta a ocupat în urmă cu 2 ani locul 6 în topul celor mai bine plătiți DJ din lume, publicat de revista Forbes.

Avicii - "Addicted To You"

Muzică nouă

Solistul System of a Down, Serj Tankian, colaborează cu compozitorul Bear McCreary ("Walking Dead", "God of War")

A trecut ceva vreme de la ultima piesă lansată de Serj Tankian, solistul System of a Down. Prima melodie a sa din 2024 este "Incinerator", o colaborare cu compozitorul Bear McReary, cunoscut pentru coloane sonore de la seriale ca "Walking Dead" și jocuri ca "God of War".

Publicat

pe

Videoclip Serj Tankian Electric Yerevan
Videoclip Serj Tankian Electric Yerevan │ FOTO: Serj Tankian

Melodia "Incinerator" e ceva mai accelerată decât suntem obișnuiți să auzim în ultima vreme pentru Serj Tankian, dar vocea sa e de impact. Nu de alta, dar pe lângă cântatul său clasic, pe tonalitatea sa nazală, îl auzim și cu niște growl-uri excelente. Bear McCreary nu e fitecine, având două nominalizări la premiile Grammy și fiind câștigător de premii Emmy și BAFTA.

Acest single este al doilea de pe noul său album, "The Singularity". Pe lângă Serj Tankian, track-ul îl are la credite și pe producătorul Forrester Savell, care s-a ocupat de mixaj. Bear a fost atât de încântat de colaborarea cu Serj, încât a pus piesa prima pe album. Solistul System of a Down a descris melodia ca "explozivă", atunci când a auzit-o în forma sa instrumentală.

"The Singularity" este un concept inedit, care combină un album concept, o bandă desenată și o experiență de concert live. Va sosi pe vinil, CD și în format digital pe 10 mai 2024. Pe 8 mai, Image Comics va lansa acest graphic novel, care servește drept companion pentru album. Povestea pentru acest album concept a început să fie scrisă încă de când McCreary avea frageda vârstă de 15 ani. Dorea să combine hard rock-ul cu muzica simfonică de film și storytelling-ul dramatic.

Lista de invitați speciali de pe album e uimitoare și include nume ca Slash de la Guns N' Roses, Corey Taylor de la Slipknot, Jens Kidman de la Meshuggah, dar și Joe Satriani. Scott Ian de la Anthrax e un alt nume mare, plus Eivor, care a creat piese pentru "God of War" și "Vikings".

Povestea lui Bear McCreary a început acum 20 de ani, cu o coloană sonoră excelentă pentru "Battlestar Galactica". De atunci el a creat tema muzicală principală pentru "Da Vinci's Demons", iar recent și pentru serialul "The Lord of the Rings: The Rings of Power".

Citește în continuare

Muzică și film

Documentarul despre Bon Jovi primeşte un trailer nou: "Thank You, Goodnight"

Ştiam de ceva vreme că Hulu a produs un documentar despre viaţa şi cariera lui Bon Jovi, dar iată că acum vedem un trailer nou şi extins pentru această serie. Pe numele său complet "Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story", acesta este primul documentar despre trupă.

Publicat

pe

Documentar Bon Jovi 2024
Documentar Bon Jovi 2024 │ FOTO: Hulu

La serialul documentar au contribuit atât membrii actuali ai formaţiei, cât şi cei din trecut. Cineastul Gotham Chopra s-a ocupat de proiect, care serveşte şi ca material aniversar de 40 de ani pentru albumul de debut al grupului american. El sosea pe 21 ianuarie 1984 prin Polygram şi Mercury Records. Asta la un an după ce lua naştere trupa Bon Jovi, în New Jersey.

Mini seria documentar "Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story" are 4 părţi şi include momente nemaivăzute până acum din culisele grupului. Are premiera pe 26 aprilie 2024, pe Hulu şi având în vedere afilierea sa cu Disney+, sunt şanse să o vedem şi noi în România pe acea platformă. O porţiune mare din această producţie îi este dedicată solistului trupei, Jon Bon Jovi. Atât carierei sale muzicale, cât şi vieţii sale.

Ascultăm demo-uri de la începuturile trupei, vedem clipuri din arhiva personală şi fotografii din primele cluburi în care tinerii cu păr vâlvoi au primit o şansă să se afirme. Nu lipsesc momentele de fricţiune, serile de party, plecările din grupă, dezamăgirile, dar şi premiile acordate pe marile scene. Gotham Chopra are multiple premii Emmy până acum, ocupându-se de "Kobe Bryant's Muse", "Man In the Arena", "Tom vs Time".

Un moment important în istoria recentă a trupei a fost cel din 2013, când chitaristul Richie Sambora a părăsit Bon Jovi, pentru a petrece mai mult timp cu familia. Ratase deja 13 concerte ale trupei în 2011, când a intrat la dezintoxicare. S-a realaturat totuşi colegilor în 2018, când a avut loc introducerea Bon Jovi în Rock and Roll Hall of Fame.

Sambora încă dă semne în unele interviuri că vede un turneu de reuniune Bon Jovi ca o posibilitate reală. Cel mai recent astfel de interviu datează din noiembrie 2023.

Citește în continuare

Muzică nouă

Green Day prezintă piesa "One Eyed Bastard" - AUDIO

Green Day s-a viralizat în ultima săptămână din cauza unei controverse şi la fix pentru asta a scos şi un nou single, "One Eyed Bastard". E o piesă jucăuşă, cu acel ritm sea shanty de cântec de pahar al marinarilor.

Publicat

pe

Green Day One Eyed Bastard Lyric Video
Green Day One Eyed Bastard Lyric Video │ FOTO: Green Day

Green Day a lansat deja două single-uri de pe albumul din 2024, "Saviors": "The American Dream Is Killing Me", şi "Dilemma". În plus, a interpretat live un alt track proaspăt, "Look Ma, No Brains". Cât depre boacăna făcută în ultima vreme, grupul lui Billie Joe Armstrong a schimbat versurile hitului "American Idiot", atunci când a interpretat piesa live.

De la "I'm not a part of a redneck agenda" s-a ajuns la "I'm not a part of the MAGA agenda". Acest atac la adresa lui Trump a fost penalizat chiar de către Elon Musk, care a spus pe X (fostul Twitter), că de la o formaţie punk anti sistem, grupul a ajuns o formaţie pro sistem. "American Idiot" avea iniţial un atac la George W. Bush, dar a fost adaptată vremurilor actuale.

Chitaristul Rage Against the Machine, Tom Morello a luat totuşi apărarea Green Day, afirmând că e dreptul uui artist de a îşi exprima părerile politice. Revenind totuşi la noul single, "One Eyed Bastard", el prefaţează sosirea albumului "Saviors", care debutează pe 19 ianuarie 2024.

Este ultimul single înainte de marele debut al LP-ului cu numărul 14 din istoria formaţiei americane. Billie Joe Armstrong afirmă că această piesă a pornit dintr-o improvizaţie, de la un riff pe care îl avea pregătit, era ceva apropiat de Black Sabbath aparent. Green Day pregăteşte petreceri gratuite de ascultare a noului album în 200 de magazine indie de pe glob, pornind de pe 13 ianuarie 2024.

Grupul are în plan un mega turneu global în 2024, care îi va avea pe The Smashing Pumpkins în deschidere. Rancid, The Linda Lindas deschid concertele din America de Nord, iar cele din Europa sunt deschise de Nothing But Thieves, The Hives, Donots, The Interrupters şi Maid of Ace.

Citește în continuare

Trending