Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Tori Amos, cover după Conchita Wurst - "Rise Like A Phoenix" - VIDEO

Tori Amos a realizat un cover după single-ul "Rise Like A Phoenix", ce i-a adus Conchitei Wurst trofeul Eurovision 2014. Noua versiune a melodiei a fost interpretată live în cadrul unui concert susținut recent în Austria, țara de origine a câștigătorului Eurovision de anul acesta. Show-ul a făcut parte din turneul ce promovează ultimul album lansat de Tori Amos, "Unrepentant Geraldines", turneu ce o va readuce pe artistă în România pe 19 iunie.

Publicat

pe

Tori Amos / Conchita Wurst

Tori Amos știe cum să-și atragă publicul de partea sa. Aflată la Linz, artista a interpretat un cover neașteptat, ce a mers direct în inimile fanilor austrieci. Tori Amos a realizat o nouă versiune a hitului "Rise Like A Phoenix", recompensat anul acesta cu trofeul Eurovision 2014. Piesa interpretată de Conchita Wurst a primit punctajul maxim din partea a 13 țări participante, în ciuda discuțiilor pe tema sexualității și imaginii artistului. Denumită "femeia cu barbă"Conchita Wurst a fost unul dintre cei mai mediatizați concurenți, această atenție excesivă fiindu-i în final benefică. Conchita a reușit să readucă trofeul Eurovision în Austria după 48 de ani.

Află 10 lucruri interesante despre Conchita Wurst și participarea Austriei la Eurovision

Tori Amos a lansat în mai 2014 cel de-al 14-lea material de studio, "Unrepentant Geraldines". Albumul este promovat printr-un turneu extins, cu oprire în România pe data de 19 iunie. Concertul va avea loc la Arenele Romane.

Cu 8 nominalizari la premiile Grammy, Tori Amos este una dintre cele mai talentate artiste de pe scena internațională, stilul sau fiind greu de încadrat într-un singur gen muzical. Piano rock, alternative rock, art pop, art rock, electronic, clasic, baroque pop sunt doar cateva dintre elementele care definesc identitatea sa artistica nascuta dintr-o colaborare fireasca intre pregatirea riguroasa in muzica clasica (vocea ei atinge registrul de mezzo soprana) si spirit inovator (ea fiind unul dintre putinii artisti de rock alternativ care au folosit pianul ca instrument principal).

Interpretă, compozitoare și producătoare, Tori Amos este un muzician complet și complex care, conform revistei Rolling Stone, se înscrie printre primii 5 cei mai buni artiști live ai lumii, având nu mai puțin de 13 turnee internaționale și peste 1.000 de concerte susținute de-a lungul carierei.

Tori Amos - "Rise Like A Phoenix" (cover Conchita Wurst)

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 19 iunie 2014

Tori Amos

Loc
Arenele Romane
Comentează

Trending