Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

VIRAL: "Competitive Foursome", rivalitate feminină pe acorduri de Vivaldi

Muzica clasică nu se mai ascultă ca odinioară. Sobrietatea nu își are locul atunci când interpretezi o operă splendidă precum "The Summer" de Antonio Vivaldi, iar viziunea grupului Salut Salon pare să încorporeze această idee. Printr-un spectacol jovial, cu pretext de rivalitate feminină, opera lui Vivaldi capătă o cu totul altă valență, lăsându-i pe spectatori cu un zâmbet larg pe chip. Clipul "Competitive Foursome" este o sursă de cultură și o alternativă la divertismentul facil.

Publicat

pe

Viral "Competitive Foursome"

Salut Salon reușește prin carismă și prestanță scenică să transforme orice interpretare a unei opere clasice într-un spectacol acrobatic, păstrând totodată o anumită eleganță. În clipul "Competitive Foursome", cele 4 membre ale grupului originar din Germania mimează un joc al rivalității, în vreme ce interpretează opera lui Vivaldi, "The Summer". Prin punerea în scenă a unui scenriu umoristic și o interpretare brici, clipul a reușit să cucerească publicul, ajungând la peste 6 milioane de vizualizări. Acest fragment video este extras de pe materialul "Salut Salon. The Movie", regizat de Ralf Pleger.

Salut Salon este un altfel de grup. Cu un aer nebunatic, jucăuș și seducătoar, Angelika Bachmann, Iris Siegfried, Anne-Monika von Twardowski și Sonja Lena Schmid abordează muzica clasică într-un mod diferit, fiecare reprezentație a lor fiind un spectacol. "Ce se întâmplă de fapt aici?", întreabă mulți dintre vizitatorii care asistă pentru prima oară la un concert Salut Salon și văd instrumentele - două viori, violoncel și pian - pregătite pentru o seara clasică. Desigur, ei recunosc operele lui Bach, Brahms și Mozart, dar interpretările și modul de punere în scenă sunt atât de diferite încât par a fi ascultate pentru prima oară.

Compoziții din muzica clasică, chanson, pop și folk sunt reinterpretate în cea mai bună tradiție clasică sau stabilite subiecte individuale în contexte neobisnuite, totul fiind ambalat într-un spectacol captivant.  Atitudinea și spiritul jovial îi fac mereu pe cei din public să uite de prejudecățile pe care le au în privința unui concert clasic. Atunci când asiști la un spectacol Salon Salut, uiți de sobrietate. Zâmbești și te bucuri de fiecare notă muzicală.

"Competitive Foursome" - VIDEO VIRAL

Comentează

Trending