Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

VIDEO: Vezi cu cine concurează România în cea de-a 2-a semifinală Eurovision 2014

Paula Seling și Ovi, sau Team Miracle așa cum a început să li se spună, ne vor reprezenta pentru a doua oară la Eurovision. După un loc 3 obținut în 2010 cu piesa “Playing With Fire”, cei doi sunt hotărâți să-și depășească anul acesta performanța. Ovi și Paula vor intra în concurs în cea de-a doua semifinală Eurovision 2014, ce va avea loc la Copenhaga pe data de 8 mai. Ascultă în articol piesele țărilor ce vor concura cu melodia "Miracle" pentru un loc în finala de pe 10 mai.

Publicat

pe

Paula Seling și Ovi │ FOTO: Ioana Chirita

Cele două semifinale Eurovision 2014 se vor desfășura pe 6 și 8 mai. Ovi și Paula vor concura cu reprezentanții altor 14 țări în cea de-a doua semifinală, de pe data de 8 mai. Țările calificate direct în finală (ţara gazdă, respectiv cele cinci state financiar susţinătoare ale concursului Eurovision) vor vota prestațiile din semifinale, țara noastră urmând a fi jurizată de Germania, Italia şi Marea Britanie. Din fiecare semifinală vor rămâne câte 10 finaliști, în funcție de punctajul obținut.

Cu cine concurează România în cea de-a 2-a semifinală Eurovision:

Prima jumătate:

  • Norvegia
  • Israel
  • Georgia
  • Austria
  • Lituania
  • Polonia
  • Malta

A doua jumătate:

  • Macedonia
  • Finlanda
  • Irlanda
  • România
  • Slovenia
  • Belarus
  • Grecia
  • Elveţia

Ascultă piesele înscrise în cea de-a 2-a semifinală Eurovision 2014:

Lituania: "Attention" - Vilija Matačiūnaitė

Lituania a ales-o pe Vilija Matačiūnaitė în urma unui adevărat maraton de interpretare la care au participat 20 de soliști. După 12 show-uri, Vilija a câștigat în fața altor 2 finaliști și va merge la Copenhaga cu o piesă compoziție proprie - "Attention".

Austria: "Rise Like A Phoenix" - Conchita Wurst

Conchita Wurst, pe numele real Tom Neuwirth, este una dintre cele mai controversate prezențe de la Eurovision 2014. Barba sa în contrast cu rochiile extravagante pe care le poartă au stârnit un val de critici din partea unor țări precum Rusia, Armenia şi Belarus. Pentru Conchita este mai important totuși "să fii cea mai bună versiune a ta, în loc să fii o copie nereușită a altcuiva". Cu acest motto, concurentul travestit al Austriei speră să cucearească publicul. Piesa pe care o va interpreta se numește "Rise Like A Phoenix".

Macedonia: "To The Sky" - Tijana

"Nimic nu este imposibil", crede reprezentanta Macedoniei, Tijana. Crescută într-o familie de muzicieni din Skopje, a început să cânte la violoncel când avea doar 7 ani. Pregătirea sa în muzica clasică s-a continuat apoi în facultate, orizonturile sale extinzându-se apoi și spre actorie. În concurs va interpreta piesa "To The Sky", compusă de Darko Dimitrov și Lazar Cvetkoski.

Belarus: "Cheesecake" - Teo

Teo, pe numele real Yuriy Vaschuk, va concura în cea de-a doua semifinală Eurovision cu piesa "Cheesecake", o compoziție proprie pe versuri de Dmitry Novik. Reprezentantul Belarusului are în spate mulți ani de experiență pe partea de interpretare și compoziție, fiind de asemenea gazdă a unui show TV local: "Naperad U Minulae" ("Forward To The Past").

Finlanda: "Something Better" - Softengine

Softengine este o trupă tânără de băieți cu o pasiune pentru muzica rock. Grupul s-a format în 2011, câștigând concursul de talente Contest For New Music. Anul acesta au semnat un contract cu Sony Music Finland, ceea ce le va propulsa cu siguranța cariera. Piesa "Something Better" este compoziție proprie și vorbește despre regretele pe care le acumulezi la sfârșitul vieții dacă nu încerci să te autodepășești.

Georgia: "Three Minutes To Earth" - The Shin & Mariko

The Shin este o trupă originară din Germania iar Mariko, vocalistul, este un artist din Tbilisi, cu o carieră în muzica pop. Colaborarea merge pe ideea contopirii unor influențe muzicale diverse, de la pop la muzică tradițională la world music. Piesa "Three Minutes To Earth" reflectă ideea reîntoarcerii la rădăcini, fiind ”descrise ultimele 3 minute parcurse până pe Pământ, până acasă”.

Grecia: "Rise up" - Freaky Fortune feat. RiskyKidd

Freaky Fortune a ajuns la urechile publicului grec printr-un cover după piesa "Part Of Me" a lui Katy Perry. Au urmat apoi 3 hituri în topurile locale. Grupul este compus din Nikolas Raptakis și Theofilos Pouzbouris, ambii în vârstă de 23 de ani. Piesa cu care s-au înscris în concurs, "Rise up", este o compoziție proprie.

Irlanda: "Heartbeat" - Can-Linn (feat. Kasey Smith)

Can-Linn, în vârstă de 23 de ani, provine dintr-o familie de muzicieni. Artista a ajuns în atenția publicului în 2010, când a fost nominalizată alături de colegele din trupa Wonderland la BT Music Awards. De când își concentrează atenția asupra unei cariere solo, Can a obținut un loc 3 în concursul Eurosong 2013. Piesa "Heartbeat" este compusă de Hazel Kaneswaran, Jonas Gladnikoff, Rasmus Palmgren și Patrizia Helander.

Israel: "Same Heart" - Mei Finegold

Mei Finegold s-a născut pentru cânta, mărturisește mama artistei. Încă de când era copil, înclinația nativă pentru muzică o făcea să iasă în evidență. A făcut parte din trupe rock, având, de asemenea o pasiune pentru muzica de teatru. La Eurovision va interpreta piesa "Same Heart", ce include versuri atât în engleză, cât și în ebraică. Melodia este compusă de Rami Talmid.

Malta: "Coming Home" - Firelight

Firelight este o trupă de country folk pop formată în 2013. Richard Edwards este stâlpul de rezistență al formației, acesta fiind vocalist, compozitor și textier. Piesa "Coming Home" este o compoziție proprie, ce îmbină stilurile folk, rock și pop. Conform lui Richard, versurile sale se adresează imigranților de pretutindeni.

Norvegia: "Silent Storm" - Carl Espen

Susținut de verișoara sa, Carl Espen a acceptat provocarea de a participa la Eurovision 2014. Și-a dorit mereu o carieră în muzică, însă niciodată nu a avut ocazia potrivită pentru a se remarca. prin piesa "Silent Storm", compusă chiar de verișoara Josefin Winther, Carl speră ca lumea să îi audă vocea și să îi simtă pasiunea pentru muzică.

Polonia: "My Słowianie - We Are Slavic" - Donatan & Cleo

Donatan este un producător polonez cunoscut la nivel local, iar Cleo este interpretă, compozitoare și pictoriță. Piesa "My Słowianie" a fost hit în 2013, videoclipul strângând pe YouTube peste 40 de milioane de vizualizări. Versurile sunt semnate de Cleo, compoziția aparținându-i lui Donatan.

Slovenia: "Round And Round" - Tinkara Kovač

Cu o carieră de peste 15 ani în industria muzicală, 3 albume lansate și numeroase premii în prtofoliu, Tinkara Kovač intră în categoria profesioniștilor înscriși la Eurovision. Piesa "Round And Round" este compusă de Raay, un cunoscut producător din Slovenia.

Elveția: "Hunter of Stars" - Sebalter

Pentru Sebalter (Sebastiano Paù-Lessi), participarea la Eurovision 2014 este un vis împlinit. Aflat la început de carieră, tânărul artist își va promova în cadrul concursului piesa centrală a albumului său de debut. "Hunter of Stars" este o compoziție proprie.

Trending