Urmărește-ne în Social Media

Clipul zilei

The 1975 - "Robbers" - VIDEOCLIP EXPLICIT

Droguri, băutură, iubire, obsesii și viață trăită pe muchie de cuțit. Acestea sunt elementele cheie ale noului videoclip The 1975. "Robbers" este extras de pe albumul de debut al formației și va putea fi achiziționat ca single începând cu data de 26 mai. Fanii din România vor putea asculta piesa live la începutul lunii august, în cadrul festivalului Summer Well 2014.

Publicat

pe

The 1975 - ”Robbers” (secvențe videoclip)
The 1975 - ”Robbers” (secvențe videoclip)

După un album clasat pe primul loc în UK, The 1975 revin cu un nou single. Videoclipul piesei "Robbers"a avut ca inspirație filmul ”True Romance”, de care solistul Matthew Healy a fost obsedat în urmă cu câțiva ani.

"Am devenit obsedat de ideea din spatele personajului Patricia Arquette din ”True Romance” pe când aveam vreo 18 ani. Pasiunea pentru băiatul rău din film este atât de sexualizată. E ceva de care am devenit obsedat. "Robbers" este despre un jaf care se sfârșește rău - cred că o puteți vedea și ca pe o metaforă - și despre o fată obsedată de iubitul său care este un criminal profesionist. E un ideal romantic", a explicat solistul The 1975, Healy.

The 1975 este o tânără formație din Manchester, ce a apărut peste noapte pe internet, captivând de la criticii Pitchfork Magazine până la realizatorii BBC Radio 1. Sound-ul trupei este "în afara tiparelor", sau cum ar spune britanicii într-o nuanță de jargon – "dope". Deși există influențe ale muzicii anilor ’80, stilul trupei The 1975 este gândit "în afara cutiei, chiar dacă primele piese au fost înregistrate într-o cameră de apartament.

Primele piese promovate au fost "The City" și "Sex". Ambele s-au auzit la BBC Radio 1, popularitatea formației începând să crească spre sfârșitul anului trecut. Pitchfork Magazine i-a comparat cu duo-ul electro-rock The Big Pink, solistul Matthew Healy citându-i pe de altă parte pe lista influențelor pe Talking Heads, Prince, My Bloody Valentine, Michael Jackson, Peter Gabriel, Brian Eno, D’angelo și Sigur Ros.

The 1975 - "Robbers" - VIDEOCLIP EXPLICIT

The 1975 va concerta anul acesta în premieră în România. Trupa va cânta în cadrul festivalului Summer Well, alături de nume sonore ale nișei alternativ-indie: Placebo, The National, John Newman, Bastille.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri sâmbătă, 9 august 2014

Summer Well 2014

Loc
Domeniul Știrbey

Trending