Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Peter Hammill cântă în premieră la Palatul Brukenthal din Sibiu

Cea mai influentă și impresionantă voce a rockului progresiv din toate timpurile, Peter Hammill, va susțiune în premieră în România un concert solo la festivalul ARTmania 2014. Evenimentul are loc pe 7 august la Palatul Brukenthal din Sibiu.

Publicat

pe

Peter Hammill

Peter Hammill s-a născut pe 5 noiembrie 1948 în Londra și a început cariera de solist vocal și compozitor pentru Van der Graaf Generator, un proiect total neconvențional care a marcat profund cultura anilor '70. Atitudinea curajoasă și nonconformistă a artistului de atunci s-a păstrat până în zilele noastre. Hammill rămâne și astăzi devotat importanței aplicării științei, inteligenței și pasiunii în creația muzicală în locul urmăririi succesului comercial.

Van der Graaf Generator s-a format în 1978, anul în care Peter Hammill deținea un portofoliu de șapte albume solo, cu o diversitate impresionantă de abordări lirice și teme muzicale. Pentru cine nu a ascultat abordarea proto-punk din “Nadir’s Big Chance”, nu a simțit emoțiile copleșitoare din “Over” sau nu fost amețit de aranjamentele neconvenționale din “The Silent Corner and the Empty Stage” până la momentul concertului de la Sibiu, nu va crede că Peter Hammill a fost geniul din spatele acelorași opere de artă.

Arta propusă de Hammill a fost întotdeauna independentă și necompromisă, motivul probabil pentru care a fost menționat ca sursă de inspirație pentru atât de mulți mari artiști. În plus, față de nenumăratele albume solo, a scris muzică pentru balet, film și televiziune.

Preț bilete concert Peter Hammill la ARTmania Sibiu:

  • 100 lei

Locurile sunt limitate, doar 350 de spectatori se vor bucura de experienţa live oferită de Peter Hammill.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 7 august 2014

ARTmania Festival 2014

Loc
Piața Mare din Sibiu

Trending