Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

"Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiş", concert cu cei mai îndrăgiți folkiști

Primăria Sectorului 3 organizează duminică, 27 aprilie 2014, cea de-a doua ediţie a concertului "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiş". Evenimentul va avea loc pe Insula Pensionarilor din parcul „Alexandru Ioan Cuza”.

Publicat

pe

Florian Pittiș

Evenimentul "Remember Florian Pittiș" a ajuns la cea de-a doua ediție. Golul lăsat de pierderea "Moțului" este, și în acest an, încărcat de flori alese, sădite în sufletul publicului de artiști prieteni și colegi: Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici, Teo Boar, Nicu Alifantis & Zan, Byron, Ducu Bertzi, Mihai Neniță, Constantin Neculae, Mircea Vintilă & Brambura – invitat special Alexandra Ușurelu, Raul Kusak & Claudiu Purcarin, Jonathan David, Ovidiu Scridon & Silvan Stâncel, Alina Manole.

Simbol al culturii românești și al dezideratului de libertate, mentor al mai multor generații, Florian Pittiș este descoperit și prețuit de generațiile care vin. Evenimentul „Remember Florian Pittiș” aduce publicului emoția rară a unui concert de stare, în care artele se îmbină și trăirile transced planul concret, iar muzica devine lumina care radiază în suflete fericire.

Florian Pittiș - "Toți suntem puțin luați..."

Implicat de-a lungul carierei și în activități artistice conexe muzicii, "Moțul" a tradus, a regizat piese de teatru și a realizat emisiuni culturale. În 1998 a devenit directorul Canalului Tineret al Radiodifuziunii Române, avansând apoi pe funcția de redactor-șef al postului Radio 3net. În 1992, pune bazele formației Pasărea Colibri, alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Vladi Cnejevici. În această formulă, trupa concertează până în 2001, lansând 4 albume.

Florian Pittis primește în 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor din partea Președintelui României , "în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului". Doi ani mai târziu, artistul este diagnosticat cu cancer de prostată. Problemele de sănătate se înrăutățesc în anul următor, cauzându-i moartea pe 5 august 2007.

Florian Pittis în amintirea colegilor Mircea Vintilă, Nicu Alifantis, Marius Batu, Alina Manole, Dan Byron

Mircea Vintilă:  „Florian Pittiș, un prieten si un artist formidabil. O personalitate puternică, un spirit tânăr, nonconformist. Trăia fiecare clipă cu intensitate, cu dăruire pentru muzică și poezie. Avea un simț deosebit al ritmului, era un excelent recitator. Avea o voce inconfundabilă, cu acele tonuri grave, era un apărător al principiilor - libertatea de gândire, al virtuților - cinste, corectitudine, o eleganță profesională care cucerea. Generos, cu simțul umorului, o energie contagioasă, o bucurie de a trăi pentru bucuria celorlalți. El iubea Rockul, el a fost promotorul Muzicii Tinere. Florian Pittiș- un model pentru generația noastră, pentru exuberanța, intensitatea cu care trăia viața”.

Nicu Alifantis: „De mai bine de 40 de ani, pentru mine, Sărbătoarea Floriilor este asociată cu Florian Pittiș. Așa a fost și așa a rămas până în prezent. Primul gând de la mulți ani, înghesuit cu drag în primul telefon al acelei zile, era îndreptat către el. El – Ariel, Bufonul, Puck cel neasâmpărat, Îndrăgostitul, Visătorul, Rebelul, Marele Încăpăţânat, Mica Enciclopedie, Poetul, Trubadurul, Filozoful, Umoristul, Prietenul şi Frate al meu… Partizan al tuturor celor ce sfruntau şi sfidau toate cele lumeşti rânduite. O compoziţie perfectă de contraste în toată măreţia lor.
Întruchiparea a tot ce-mi puteam imagina despre cum arată cineva, căruia i-a pus Dumnezeu mâna pe cap. Pe cât treceau anii, pe-atât mai mult se adânceau emoţiile întâlnirilor. Numai gândul că va fi să vie o zi, o seară, o oră, un prilej care ne-ar putea înlesni intersectarea privirilor, ideilor, glasurilor, trăirilor, mă emoţiona profund, mă făcea să nu mai am verbe. Pe cât trecea vremea, pe-atât mi-era mai clar, că cel ce fusese o poveste devenise o altă poveste. Înţelepciunea pusese stăpânire peste mintea sa, iar făptura sa stralucea de forţă şi frumuseţe. Pe neaşteptate, neastâmpăratul visător devenise gânditorul, rebelul încăpăţănat în înţelept se preschimbă, iar cel ce veșnic înfrunta, în om bun se transformă. Om bun deschide-ne poarta... Glasul lui îmi umplea auzul până la durere, o plăcută şi emoţionantă durere, iar făptura sa cu contur medieval făcea să se reverse lumina peste toţi din juru-i, învăluindu-ne cu o pace atât de deplină. Mulţumeam Celui de Sus că puteam respira acelaşi aer cu un astfel de Om…Nu putea fi ceva mai minunat!
La Mulți Ani, Moțule!”

Marius Bațu: „Optimismul mă face să sper că mai există oameni precum Moțu, iar, dacă nu, cred că o parte dintre cei care l-au cunoscut, având deja un model, au șansa să devină. Ca omul drag care îți intră la suflet, la plecarea sa, Moțu Pittiș a luat o bucată din sufletul fiecăruia. Cei care l-au cunoscut îi cinstesc memoria ori de câte ori au ocazia și întâlnirea din 27 aprilie vine ca un omagiu adus acestui risipitor de frumusețe.”

Alina Manole: „Unii oameni nu pleacă niciodată definitiv. Doar se fac că dispar din fața noastră, cât să se uite la noi, și de sus și dinăuntrul inimii. Florian Pittiș a plecat doar un pic, cât să se uite la oameni dintr-o perspectivă mai amplă. Sper să nu-l plictisim prea mult, să nu-l dezamăgim prea profund, să nu-l rănim prea adânc. Plecăciune și Drag, Domnule Pittiș”.

Dan Byron : „Începutul anilor ’90 a însemnat foarte mult pentru ţara asta. Au fost anii în care ne-am permis să visăm, să credem într-un viitor diferit, anii în care schimbarea era un cuvânt iubit şi libertatea de exprimare devenea posibilă. Au fost anii în care am fost adolescent şi am hotărât într-un moment pe care nu-l voi uita niciodată că o să fac ce am ajuns să fac. În ’95 m-am înscris în Happy Hippy Club, o întâlnire săptămânală a ascultătorilor de rock, prezidată de Florian Pittiş într-un subsol din Universitate, unde se făceau vizionări, se bea şi se cânta. Social media :) Am şi acum legitimaţia, cu autograful lui Pittiş (cred că era singura modalitate de a-l avea, el declarând sus şi tare că de la moartea lui Lennon nu mai dă autografe). Pe spatele ei scrie că posesorul poate fi însoţit de o singură persoană, de al cărei comportament răspunde :)

La întâlnirile cu pricina, oricine dorea putea susţine o scurtă (sau poate mai lungă) reprezentaţie, cântând orice îi poftea inima. Amplificare ioc, aşa că toată lumea presta wireless. Acolo i-am văzut pe unii care şi-au terminat recitalul spărgându-şi chitarele aşa cum vedeam la trupele de afară. M-am dus şi eu într-o zi cu chitara mea bulgărească Orfeus şi am cântat vreo jumătate de oră piese din unplugged-ul Nirvana, cu versurile stâlcite, aşa cum le auzea urechea mea needucată pe atunci într-ale limbii engleze. Nu mi-am spart chitara la final, dar m-am dus cu tupeu la Moţu Pittiş să-i cer o părere. Mi-a spus că e foarte bine, dar ar trebui să cânt ceva al meu. După cum se vede, i-am ascultat sfatul”.

Evenimentul "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiş" va avea loc duminică, 27 aprilie, începând cu ora 17.00, în Parcul A.I.Cuza, Insula Pensionarilor. Accesul publicului la acest eveniment este gratuit.

Concerte & turnee

Ei sunt invitații speciali care urcă pe scena concertului "Sufrageria Irinei"

Pe 13 martie, Sala Palatului va vibra sub acordurile magice ale concertului Sufrageria Irinei. Irina Rimes va fi înconjurată de o pleiadă de invitați speciali, cu piese deja cunoscute, dar și cu muzică nouă.

Publicat

pe

"Sufrageria Irinei" la Sala Palatului
"Sufrageria Irinei" la Sala Palatului │ FOTO: Artwork de Alina Cotișel

Printre invitați se numără câțiva dintre cei mai iubiți și talentați artiști din România: Andra, cu farmecul său inconfundabil și hituri care au cucerit inimile publicului, Tudor Chirilă, cu versurile sale ce ating corzile sensibile ale sufletului, Damian Drăghici, maestrul muzicii lăutărești și nu numai, legendarul Mircea Baniciu, Dora Gaitanovici și Vlad Musta, proaspete talente ale industriei muzicale. Mai mult decât atât, Irina a promis și un invitat foarte special, dar care va rămâne surpriză.

Alături de Irina, vor urca pe scenă: Andrei Comaroni - chitară, Cristi Comaroni - chitară, Bubu Cernea - tobe, Radu Taca - bass, Tudor Amarandei - clape, Șerban Ilicevici - sunet.

Se anunță o seară în care muzica va uni suflete și va crea amintiri de neuitat. Cu siguranță, acești artiști talentați vor aduce o energie aparte și vor completa atmosfera deja incendiară creată de Irina Rimes. Este un eveniment pe care fanii muzicii românești nu îl vor uita prea curând și care promite să fie o adevărată petrecere muzicală.

Irina Rimes este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale actuale din România, care şi-a pus amprenta asupra publicului, topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement, peste 340 de show-uri live intense şi pline de emoţie și peste 450 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin sunt gazdele Revelionului de la Antena 1

În noaptea dintre ani, de la ora 20:00, la Antena 1, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu se întrec cu Nea Mărin în cel mai tare program de Revelion. Zeci de vedete li se vor alătura celor două echipe conduse de Nea Mărin şi de Liviu şi Andrei şi împreună îi vor invita pe telespectatorii să decidă câştigătorul. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin
Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin │ FOTO: Antena 1

Numere de dans, momente umoristice, cei mai renumiți artiști din toate generațiile și din cele mai diverse genuri muzicale, pe toate şi mai mult de-atât le va avea "Revelionul cel neBUN". Voia bună şi distracţia vor fi şi ele la înălţime, într-o noapte în care petrecerea este pentru toate gusturile. Şi cum întrecere fără obstacole nu putea exista, cei trei îi au alături de ei şi pe poznaşii serii, Rikito Watanabe şi Sonny Medini, care se vor asigura că întrecerea nu va fi deloc una simplă.

Loredana, Delia, Connect-R, Andreea Bălan, Andreea Antonescu, Mircea Baniciu, Ana Baniciu, Puya, Adriana Trandafir, Romică Țociu, Paula Chirilă, Azur, Cătălin Crişan, A.S.I.A., Andreea Bănică, Gelu Voicu, Voltaj, Tudor Ionescu, Olguţa Berbec şi Remus Novac, Angelica Flutur, Pepe, Ruby, SHIFT, Jean de la Craiova, Giulia Anghelescu, Cleopatra Stratan şi Edward Sanda, Vali Vijelie, Tzancă Uraganu’, YNY Sebi şi Bogdan DLP, Georgiana Lobonţ, Taraful de Caliu, baletul COBO, coordonat de Cocuța și Bogdan Boantă, se numără printre invitații serii.

Ei vor intra în scenă reprezentând fie echipa lui Liviu și Andrei, fie echipa lui Nea Mărin. Din care tabără a distracției fac parte artiștii, ce aduce fiecare pe scena pe care întâmpină Noul An și ce alte surprize au mai pregătit cei trei amfitrioni telespectatorii vor descoperi la Revelionul cel neBUN, pe 31 decembrie, la Antena 1, de la ora 20:00, când cea mai tare petrecere îi va purta spre 2024!

Citește în continuare

Trending