Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

DWNTWN, fără vocale, dar cu multă emoție - VIDEO

DWNTWN e un "Down Town" fără vocale. Opțiunea nu este una revoluționară, am mai întâlnit procedura și la alte trupe iubitoare de consoane: TLC, MFSB, JFKFC. Numele devine însă neimportant atunci când realizezi că sound-ul te prinde în mrejele sale. Te trezești ascultând piesă după piesă, întrebându-te de ce nu ai auzit de această formație mai devreme (cu sau fără vocale).

Publicat

pe

DWNTWN

DWNTWN activează pe piața muzicală din 2012. Au în discografie două EP-uri, însă nu au ajuns încă în mainstream. Se află, totuși, pe punctul de a ieși la rampă, primul lor single oficial fiind lansat în martie anul acesta, sub egida casei de discuri Jullian Records. Sound-ul indie-pop-electro cu influențe folk produs de această trupă are în esența sa o melancolie aparte, o dulceață care îmbogățește versurile, fără a le încărca până la saturație, și o atenție la detalii specifică perfecționiștilor.

Inițial, DWNTWN funcționa în formulă de duo. În prezent, componența numără 4 membri: Jamie Leffler (voce), Robert Cepeda (chitară, voce), Chris Sanchez (clape, bass) și Dan Vanchieri (tobe). Originari din LA, cei patru tineri se simt mândri de rădăcini, Robert având chiar tatuat pe piept numele orașului de baștină. Mai vizibilă decât această conexiune cu Los Angeles-ul este însă, pasiunea pentru muzică, ce a rezistat capriciilor tinereții.

"Muzica a fost întotdeauna visul nostru, dar atunci când ești copil pasiunile se schimbă în fiecare zi. Robert a vrut să fie neurochirurg sau spion. Eu am vrut să fiu în WNBA, doar că înălțimea nu mă recomanda și nu am învățat niciodată să joc baschet...Îmi plăceau totuși cei de la Lakers foarte mult", a mărturisit solistul Jamie Leffler într-un interviu HungerTv.com.

În 2012, DWNTWN a fost inclusă pe lista trupelor cu potențial ("Buzzworthy"), unele publicații văzând deja un viitor în fața acestei trupe. Piese precum "See My Eyes" și "Stood Me Up" au primit review-uri foarte bune, formația fiind apreciată pentru felul în care reușește să transmită emoții și să creeze un sound pătrunzător.

DWNTWN - "Stood Me Up"

Membrii DWNTWN se regăsesc în stilul muzicii compuse de Ellie Goulding, Of Monsters and Men, Phoenix, Two Door Cinema Club și The Naked and Famous. În materie de influențe, genurile elctro și folk stau la baza pieselor acestei trupe din LA.

"Ambele genuri ne-au influențat muzica într-o măsură destul de mare. Când vine vorba de muzica folk, ne simțim inspirați de mesaj și versuri, în vreme ce muzica electronică se regăsește în textura pieselor noastre." - DWNTWN pentru HungerTv.com.

Procesul de compoziție pentru DWNTWN este unul complex. Fiecare piesă este tratată cu maximă atenție, revenindu-se asupra melodiilor până când sound-ul are ce-i trebuie.

"Procesul nostru e puțin nebunesc. Unii l-ar numi simplu prostesc. Lucrăm vreme de o lună la o piesă, și imediat ce considerăm că ar fi gata, o reascultăm și hotărâm să ștergem sau să modificăm aproape totul. Unele nopți devin greu de suportat, dar suntem dispuși să încercăm fiecare sound, idee sau piesă până când simțim că e ok."

Primul single oficial DWNTWN se numește "Til Tomorrow" și a beneficiat de mixajul lui Joe Zook, cunoscut pentru colaborările cu OneRepublic și Katy Perry. Ascultând prima piesă lansată cu sprijinul unei case de discuri, putem observa cu ușurință îmbunătățiri pe partea de producție. Dacă lucrurile vor evolua în aceeași manieră și în perioada următoare, nu ne-ar mira ca DWNTWN să ajungă în curând pe lista celor mai promițătoare trupe indie.

DWNTWN - "Til Tomorrow"

Comentează

Trending