Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

David Gilmour cântă în piesa lui Ben Watt - "The Levels" - VIDEO

Ben Watt, fost membru al duo-ului Everything but the Girl, s-a reîntors în studioul de înregistrări, pregătind lansarea celui de-al doilea album solo după o pauză de 30 de ani. Pentru a stârni curiozitatea publicului, artistul l-a cooptat pe David Gilmour. Fostul membru Pink Floyd cântă alături de Watt o versiune acustică a noii piese "The Levels".

Publicat

pe

Ben Watt și David Gilmour - ”The Levels”
Ben Watt și David Gilmour - ”The Levels”

În 1983, Ben Watt lansa primul său album solo, "North Marine Drive". În paralel cânta alături de Tracey Thorn în trupa Everything but the Girl. Activitatea formației s-a încheiat în urmă cu 14 ani, în această perioadă Ben Watt lucrând ca producător, DJ și prezentator radio la BBC 6 Music.

După 30 de ani de la primul său album solo, Watt este pregătit să revină cu un nou material - "Hendra". Albumul va apărea pe piață pe 29 aprilie, prima piesă dezvăluită fiind "The Levels".

"Povestea piesei este plasată în zona joasă a Somerset Levels. Acolo s-a căsătorit sora mea în 2004", a explicat Ben Watt, adăugând "Melodia este despre modul în care reușim să facem față pierderii unei persoane dragi. Sora mea s-a stins din viață în 2012. Am scris piesa pentru soțul ei. Dacă asta v-ar transmite ideea că este o melodie tristă, vă pot spune că versurile vorbesc totodată despre acceptare și capacitatea de a fi suficient de puternic pentru a merge mai departe."

Pentru înregistrarea versiunii acustice "The Levels", Ben Watt l-a cooptat pe David Gilmour. Fostul membru Pink Floyd a hotărât să se implice în acest proiect imediat ce a ascultat piesa.

"L-am cunoscut (pe David Gilmour) întâmplător, chiar înainte de a începe înregistrările pentru album. Ne-am înțeles bine. M-am gândit că rezonanța puternică a chitării sale ar fi grozavă pentru această piesă. El a iubit melodia și a hotărât să mă acompanieze prin slide guitar și voce secundară."

Ben Watt și David Gilmour - "The Levels"

De curând, David Gilmour a început să lucreze la cel de-al patrulea album solo alături de David Crosby și Graham Nash. Noul material discografic vine după o pauză de 7 ani, ultimul disc, "On an Island", fiind lansat în 2006.

Albume noi

David Gilmour, chitaristul Pink Floyd pregăteşte un nou album

David Gilmour, chitaristul legendarei trupe Pink Floyd ne face o surpriză pe final de an şi anunţă că lucrează la un nou album. A intrat în studio alături de câteva nume mari, pe care le aflaţi mai jos.

Publicat

pe

David Gilmour - Run Like Hell (Live at Pompeii 2016)
David Gilmour - Run Like Hell (Live at Pompeii 2016)

Soţia lui David Gilmour, Polly Sampson a partajat în social media fotografii cu soţul său lucrând la un nou LP. A intrat în studio alături de Roger Eno (fratele lui Brian Eno, creatorul muzicii ambientale), Guy Pratt şi Adam Betts. Chitaristul Pink Floyd a început travaliul artistic la studioul său din Brighton, totul fiind documentat de soţia sa, care i-a fost de altfel alături în câteva proiecte artistice.

Polly este la rândul său scriitor şi creator de versuri şi l-a ajutat cu input creativ. În fotografiile postate în social media îl vedem şi pe Adam Betts, care a mai colaborat cu Pulp şi cu DJ-ul Pete Tong, cu Goldie şi cu Squarepusher. Apare şi basistul Tom Herbert, care a cântat alături de The Invisible şi Polar Bear.

Producătorul Charlie Andrew e la cârma proiectului, având în CV muzica de la Alt-J, James, Wolf Alice şi London Grammar. Noul album al lui David Gilmour a fost amintit de soţia sa şi cadrul unui interviu acordat publicaţiei româneşti "Zile şi Nopţi". Ar fi primul său LP nou de la "Rattle That Lock" din 2015. De atunci muzicianul a mai lansat single-ul "Yes, I Have Ghosts" în 2020 şi a înviat Pink Floyd pentru a scoate alături de Nick Mason piesa "Hey, Hey Rise Up", în scop caritabil, pentru victimele războiului din Ucraina.

Ultimul său concert live datează tocmai din 2016, când a avut o rezidenţă de 6 nopţi la Royal Albert Hall în Londra. Gilmour a oferit recent fanilor săi şansa de a crea remixuri ale muzicii sale alături de trupa The Orb, totul pe bază de AI. Albumul colaborativ Orb + Gilmour "Metallic Spheres În Colour" a sosit în septembrie 2023.

Fanii pot face rmixuri pe site-ul metallicspheres.io. Albumul cel nou al lui David Gilmour este aşteptat în 2024.

Citește în continuare

Trending