Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Aquilo, muzică pe colona sonoră a propriului film - VIDEO

Aquilo se ascultă în căști. Piesele acestei tinere trupe creează contextul perfect pentru derularea nestingherită a propriului film în care ne pierdem ocazional, devenind muzică pe coloana sonoră a fiecăruia. Fără a fi încărcată, reușește să capteze emoția și să extragă esența. Muzica Aquilo e pentru relaxare și pentru umplerea unor goluri ce tulbură liniștea interioară.

Publicat

pe

Aquilo

Aquilo compune muzică în această formulă de aproximativ un an. Originari din Silverdale, Anglia, Tom Higham și Ben Fletcher s-au cunoscut în școala primară, între cei doi fiind o diferență de 4 ani. Au 19, respectiv 23 de ani, și au debutat în industria muzicală cântând în două trupe rock aflate pentru o perioadă în competiție.

Cu un sound electro pop atmosferic, adesea comparat cu cel al trupei London Grammar, Aquilo a primit review-uri foarte bune din partea unor publicații precum The Guardian și The Line Of Best Fit, găsindu-și făgașul în inimile ascultătorilor mult mai rapid decât s-ar fi așteptat cei doi britanici.

"Competița este foarte mare, dar internetul ne-a adus foarte multe beneficii. Am postat o piesă online, fără a avea niciun fel de așteptare, și deodată și de nicăieri foarte mulți au devenit interesați de muzica noastră."

În opinia lui Tom și Ben, nu sunt multe formații care să sune ca Aquilo, așa încât cei doi consideră că au un oarecare avantaj. Primul lor videoclip a fost realizat pentru piesa "You There", inclusă pe EP-ul de debut ce poartă numele trupei. Reacțiile au fost pozitive, deși sound-ul formației pare a fi încă într-o stare nefinisată complet.

Aquilo - "You There"

Aquilo ascultă cu plăcere Chet Faker, Norah Jones, M83, The xx, Bonobo, London Grammar, Fink, Foals, Bon Iver, Mount Kimbie și lista poate continua. În materie de influențe majore este menționat James Blake, similitudini de stil și sound fiind oarecum observabile.

"Noul album James Blake este superb și se ridică la așteptări fără doar și poate, dar într-un fel asta poate fi o problemă. Ne-am așteptat să primim exact ceea ce am primit, nu a fost niciun fel de surpriză sau schimbare. Album său de debut este cu siguranță favoritul nostru."

Primul EP al trupei, "Aquilo", a fost lansat în martie 2014. Materialul include 4 piese: "You There", "It All Comes Down to This", "Part of Your Life" și "I Don't Want to See It". Chiar dacă setlistul de concert nu este unul foarte lung momentan, primele prestații live le-au adus celor doi tineri dorința de a fi pe scenă cât mai des, publicul și recenzorii fiind generoși în aprecieri.

Dacă ar fi să alegem o piesă favorită din cele compuse până acum, aceea ar fi "A Part of Your Life". Melodia te poate face să uiți, să înțelegi, să crezi sau să-ți pui întrebări. Efectul este diferit, după fiecare persoană și caz în parte.

Aquilo - "A Part of Your Life"

Trending