Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Paula Seling și Ovi vor reprezenta România la Eurovision 2014 – CLASAMENT

Paula Seling și Ovi vor reprezenta România la Eurovision 2014 cu melodia "Miracle", a doua în clasamentului publicului. Câștigătorii au fost deciși de juriul de specialitate în finala Selecției Naționale de pe 1 martie 2014. Piesa “One More Time” interpretată de Mirela Vaida Boureanu a fost preferata telespectatorilor. Duetul Paula & Ovi au atins în 2010 cel mai bun rezultat al României - locul 3, stabilit în 2005 de Luminița Anghel și Sistem.

Publicat

pe

Paula Seling și Ovi vor reprezenta România la Eurovision 2014
Paula Seling și Ovi vor reprezenta România la Eurovision 2014

Paula Seling și Ovi (Ovidiu Cernăuţeanu) vor reprezenta pentru a doua oară România la Eurovision. Cei doi doresc să depășească performanța din 2010, când au obținut locul 3 pentru România. Melodia lor din acest an - "Miracle" a fost a doua în preferințele publicului, repetându-se situația anilor trecuți, când juriul de specialitate a preferat locul secund de la televot.

Membrii juriului au fost: Alexandra Cepraga (regizor muzical), Nico (solistă, fostă reprezentantă a României la Eurovision), Nancy Brandes (muzician, ex- Roșu și Negru), Bobby Stoica (compozitor, fost clăpar Voltaj), Mădălin Voicu (muzician). Cele 12 piese finaliste au fost evaluate atât de juriul de specialitate, cât și de telespectatori. Rezultatele televotului au contat în proporție de 50%. Piesa “One More Time” interpretată de Mirela Vaida Boureanu a fost preferata publicului.

Ascultă melodia României pentru Eurovision 2014

Melodia "Miracle" a fost compusă de Ovidiu "Ovi" Cernăuţeanu (39 de ani) împreună cu Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg și cântăreața norvegiană Frida Amundsen. Pe 6 martie se împlinesc 4 ani de la prima reușită a lui Ovi în cadrul Selecției Naționale pentru Eurovision. Melodia câștigătoare în 2010 s-a numit "Playing With Fire", fiind tot o compoziție proprie.

TVR a împușcat doi iepuri deodată pe 1 martie: prezentarea pieselor finaliste în Selecția Națională pentru Eurovision s-a întretăiat cu evidențierea emisiunilor din noua grilă a postului de televiziune. TVR a marcat și împlinirea a 46 de ani de la prima ediție a Cerbului de Aur, justificând astfel organizarea finalei la Brașov. Postul național nu a anunțat însă niciun plan privind reluarea organizării festivalului de muzică. Luminița Dobrescu a cântat în cadrul serii, pășind pentru prima dată pe scena Teatrului Dramatic din Brașov, unde a câștigat Marele Premiu Cerbul de Aur în 1969. Atât Ovi, cât și Paula Seling au participat la concursul Cerbul de Aur. Paula a câștigat Marele Premiu în 2002, iar Ovi (Ovidiu Jacobsen) a primit Cerbul de Bronz în 2009 (ultima ediție).

Clasamentul publicului Eurovision 2014 - Selecția Națională

Melodia interpretată de Vaida, “One More Time” a fost preferata telespectatorilor, strângând 46% dintre SMS-urile transmise. Paula Seling şi Ovi s-au clasat pe locul secund. Procedura televotului a acceptat un singur SMS per piesă din partea unui număr de telefon, costul fiind de 0,3 Euro plus TVA.

Melodia finalistăVoturi din partea publiculuiPuncte obținute din partea publicului
“One More Time” - Mirela Vaida Boureanu750912
“Miracle” - Paula Seling şi Ovi205210
“Hearts Collide” - Anca Florescu14048
“Hardjock” - Șăl (Marcel Crăciunescu)13217
“Kind of Girl” - Vizi Imre9766
“Breathe” - Ştefan Stan feat. Teddy K7745
“Letting Go” - Renée Santana & Mike Diamondz7114
“Unpredictable” - The dAdA5193
“Daca tu iubeşti” - Naomy3662
“Despre mine şi ea” - Bere Gratis2771
“You Know” - The Zuralia Orchestra2150
“Fiorul iubirii” - Silvia Dumitrescu1120

Numărul de SMS-uri captate de Selecția Națională pentru Eurovision 2014 a fost de 2,6 ori mai mic față de anul trecut. Pe 1 martie 2014 TVR a recepționat 16.236 de SMS-uri, față de 42.467 - volumul din 2013. Un sondajul realizat de InfoMusic înaintea finalei naționale se încheiase cu aceleași două piese în frunte, detalii aici.

Mirela Vaida Boureanu este vocalistă a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” din București și moderatoare a emisiunii “Mireasă pentru fiul meu” de la Antena 1. Compoziția și versurile piesei “One More Time” sunt semnate de Bogdan TaşcăuCristian DumitraşcuAlin Ţigănuş și Alexandra Ivan.

Vaida în cadrul Selecției Naționale pentru Eurovision 2014 pe 1 martie la Brașov

Vaida în cadrul Selecției Naționale pentru Eurovision 2014 pe 1 martie la Brașov

Melodia României va intra în a doua semifinală Eurovision 2014

Cea de-a doua semifinală Eurovision va avea loc pe 8 mai 2014, România concurând cu Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta, Macedonia, Finlanda, Irlanda, Slovenia, Belarus, Grecia și Elveția. Primele 10 piese clasate în urma acestei semifinale vor merge în confruntarea finală de pe 10 mai 2014. Celor 20 de semifinaliste li se vor adăuga Spania, Franța, Danemarca, Germania, Italia și Marea Britanie.

Momentele culminante ale participării României au fost în 2005, când Luminița Anghel și Sistem au ocupat poziția a treia în clasamentul final, apoi în 2006, când Mihai Trăistariu a încheiat competiția pe locul 4, cea mai recentă performanță fiind obținută în 2010 -  încă un loc 3, adjudecat de Paula Seling și Ovi. Anul trecut, Cezar Ouatu a reprezentat România cu piesa "It’s My Life", terminând pe locul #13.

Eurovision 2014 se va desfășura la arena B&W Hallerne din Copenhaga, Danemarca, fostul complex industrial construit în anii '60 urmând a fi transformat într-o "insulă Eurovision". Copenhaga a mai găzduit concursul în 1964 și 2001, precum și ediția aniversară din 2005, când s-a sărbătorit împlinirea a 50 de ani de la primul show televizat al competiției.

[poll id="18"]

Trending