Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Bonobo revine în România la Electric Castle Festival - ARTIȘTI CONFIRMAȚI

Bonobo va concerta anul acesta la Electric Castle Festival, ce se va desfășura pe domeniul Castelului Banffy din Bonțida, județul Cluj. Artistul va urca pe scenă alături de 11 muzicieni (suflători, tromboniști, chitariști, clăpari, percuționiști și violoniști) pentru o interpretare live de excepție. Concertul face parte din turneul de promovare al ultimului său album, "The Norh Borders".

Publicat

pe

Bonobo
Bonobo

Un alt nume confirmat pe scena Dance a festivalului este germanul Chris Liebing, unul dintre părinții muzicii techno, renumit pentru improvizațiile pe care le face în timpul seturilor sale. Freestylers (în formulă live) și Gramophonedzie se numără și ei printre numele care completează lista muzicienilor ce vor putea fi auziți pe scenele festivalului, între 19 și 22 iunie. Muzica experiementală nu a fost nici ea neglijată, pe scena dedicată acestui gen fiind confirmați Rangleklods, Ishome și Egokind.

Silent Strike revine la castel însoțit de propriul său grup, la fel ca și anul trecut, iar trupa clujeană Grimus va face un show de excepție în deschiderea Bonobo.

Ajuns pe lista finaliștilor European Festival Awards 2013, Electric Castle va reuni anul acesta peste 100 de artiști care vor concerta, timp de patru zile, pe cinci scene. Celelalte două capete de afiș anunțate sunt Rusko și Thievery Corporation. Organizatorii au pus în vânzare abonamente promoționale, care costă 160 de lei și pot fi achiziționate până în 15 aprilie de pe eventim.ro, din rețeaua Eventim, de la partenerii oficiali ai festivalului și cu ajutorul aplicației mobile Electric Castle (iOS si Android).

După patru albume, nenumărate turnee, single-uri, remixuri și muncă de producție, Bonobo (Simon Green) și-a asigurat locul între cei mai importanți artiști din industria muzicii electronice. Albumului Black Sands, lansat în 2010 și vândut în peste 160.000 de exemplare, i-a urmat, anul trecut, The North Borders, care va fi interpretat într-o manieră unică pe scena Electric Castle. Tematic, rezonant și captivant, albumul este extrem de coerent muzical și, totodată, o dovadă a evoluției muzicii electronice.

Bonobo - "Cirrus"

Chris Liebing este un pionier al muzicii techno, forța creativă din spatele proiectelor CLR și Spinclub și unul dintre primii DJ din lume care au „adoptat” latura digitală a muzicii. Ajutat de suportul hardware și de o tehnică impecabilă, Chris Liebing dă frâu liber creativității, improvizațiile în timp real fiind o parte foarte importantă a aparițiilor sale.

Chris Liebing - Awakenings Festival

În 15 ani de carieră, Freestylers au mixat aproape toate subgenurile muzicii electronice “cu bass”, au fost invitați la cele mari festivaluri și în cele mai populare cluburi. La un an de la lansarea celui de al cincilea lor album, The Coming Storm, fanii Electric Castle vor putea vedea live show-ul ecletic al celor de la Freestylers.

Freestylers - "Cracks"

Datorită mixului de muzică electronică cu elemente de Swing şi Jazz specifice anilor 1920, 1930 şi 1940, DJ-ul sârb Gramophonedzie (Marko Milicevic) a reuşit să se impună ca unul dintre cei mai talentaţi DJ est-europeni. Cel mai cunoscut hit semnat de Gramophonedzie este Why don’t you, care folosește un sample după Why Don’t You Do Right de Peggy Lee. DJ-ul sârb a fost votat Best Adria Act în cadrul MTV European Music Awards 2010 şi a fost nominalizat pentru Best European Act.

Gramophonedzie - "Why Don't You"

Trupa clujeană Grimus este prezentă pe scena muzicii încă din 2005. De atunci, a susţinut numeroase concerte și a participat la evenimente de amploare din țară și străinătate (Exit – Serbia, Sziget – Ungaria, Eurosonic de la Groningen), fiind mereu în topurile radio. De-a lungul carierei, artiștii au împărțit aceleaşi scene cu nume pe cât de diverse, pe atât de sonore, precum Moby, Motorhead, The Prodigy, The Rasmus, Dandy Warhols, Macy Grey, Sophie Ellis-Bextor, The Parlotones, Eros Ramazzotti, Kasabian, şi au fost selectaţi pentru deschiderea show-urilor de pe Naţional Arena (Red Hot Chili Peppers), Cluj Arena (Roxette) şi Stadionul Iolanda Balas (Placebo).

Grimus - "In a Glimpse"

Ioan Titu, cu numele de scenă Silent Strike, este un compozitor român de muzică electronică. A deschis concertele unor nume importante pe plan muzical internaţional: Faithless, Amon Tobin, Kode9, Bonobo, Jazzanova, Recoil sau Mr. Meeble, și a colaborat cu artiști români, precum Ada Milea, Alexandrina, Deliric, Norzeatic, D.J. Vasile, Yvat, Brazda lui Novac, etc. În prezent are cinci albume lansate: Silent Strike, 3 a.m., Alb, Instrumentals şi Singularity.

Silent Strike

Danezul Esben Andersen a inventat Rangleklods pentru a evita etichetările preconcepute despre sunetele sale, pe care orice alt termen sau nume le-ar fi putut stârni. Beat-urile nu merg toate pe aceeași bandă și în același sens, vocile puternice sunt doar o rampă de lansare pentru versurile poetice, iar varietatea de instrumente folosite se contopește într-un mariaj analogo-digital.
Esben Andersen și-a definitivat sunetul în Berlin, unde a apărut primul EP, Home, care a dat piesa Young and Dumb. După ce și-a lansat albumul de debut Beekeeper în 2012, publicul a primit confirmarea talentului ce părea atât de promițător în toate festivalurile la care participase în anii anteriori. Live, muzicianul este completat de o prezență feminină, Pernille Smith-Sivertsen.

Rangleklods

Ishome sau Mirabella Karianova este o producătoare de muzică electronică din Krasnodar, Rusia. În 2005, Mirabella a început să se joace cu sample-uri, până când a fost remarcată de casa de discuri Index Music, unde și-a lansat două albume.

Ishome

Jan Hammele, cu numele de scenă Egokind, combină muzica techno cu diverse sunete “robotice” și synth-uri de 8-bit, având o abordare mai melodioasă și ecletică față de ceea ce oferă în mod normal acest gen. De curând, și-a lansat noul proiect, intitulat St Noise.

Egokind

Au fost confirmați artiști și pe noua scena a festivalului, scena de Dub și Reggae: Injektah, Kaze Soundsystem, Kaya Foundation, Selecta Drop, Irie Warriors, Raps & Lazio, Blazing Vibez Soundsystem, DJ RootBwoy, King Julien, Dippawiz.

Pe celelalte scene ale festivalului au mai fost confirmați următorii DJ: Madliquid, Padre, Dudawles, Slim Rocka, Bread and Butter, Sclava Isaura, Blanilla, Alexandru Jijian, Dodo, Detour, 3Pic, Syl, Dex, Alex Chronic, Christu & Ilie, Chris, Eyescream, NDJ,

Prima ediție a Electric Castle a reunit 92 de artiști în fața a 32.000 de spectatori. Festivalul a fost nominalizat la European Festival Awards 2013, cea mai importantă competiție europeană de gen, la secțiunea „Cel mai bun festival de dimensiune medie”.

Comentează

Concerte & turnee

Deliric x Silent Strike, Coma, Jurjak urcă pe scena principală Rocanotherworld 2024

Organizatorii Rocanotherworld au anunțat și mai mulți artiști care vor transforma mainstage-ul festivalului într-o experiență de neuitat. Totodată, lor li se alătură și primele nume care vor încinge spiritele pentru Electro Stage, grație unui mix de diversitate și pasiune.

Publicat

pe

Deliric / Jurjak / Coma
Deliric / Jurjak / Coma │ FOTO: capturi YouTube

Cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în perioada 20-23 iunie 2024. Lineup-ului de pe Main Stage i se alătură Deliric x Silent Strike, Coma, Jurjak, Fără Zahăr și Denorm, iar primii artiști anunțați la scena de muzică electronică sunt Rosario Internullo și GALA.

Artiști scena principală Rocanotherworld 2024:

Deliric își alimentează pasiunea pentru hip-hop încă de la o vârstă fragedă, fiind fascinat de poezia și ritmurile acestui gen. Fondator Facem Records, primul label independent de hip-hop din România și membru al trupei C.T.C., acesta a devenit cunoscut pentru sinceritatea și transparența exprimate în muzică. Colaborarea sa cu Silent Strike a dat naștere unor piese de referință, precum "Ambrozie" (2011), care le-au consolidat reputația în industria muzicală.

Coma, una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din România, urcă din nou pe scenă la Rocanotherworld 2024. S-a format la începutul anilor 2000, fiind compusă din foști membri ai trupelor Daft Allison și Ska Burger. Albumul lor de debut, "Somn", lansat în 2001, a avut un succes notabil, aducându-le nominalizarea la premiul pentru cea mai bună trupă alternativă în cadrul Galei Premiilor Industriei Muzicale Românești din 2002.

De-a lungul anilor, Coma a susținut numeroase concerte în țară și a participat la diverse festivaluri importante. În 2024, trupa s-a reunit în formula actuală, avându-i în componență pe Cătălin Chelemen (voce), Răzvan Albu (tobe), Dan Costea (voce, chitară), Sorin Petrescu (chitară bas), Răzvan Rădulescu (DJ Hefe - scratchuri, efecte, keys) și Matei Tibacu-Blendea (chitară). Trupa a avut onoarea de a deschide concerte pentru numeroase formații și artiști internaționali de renume, printre care Linkin Park, Korn, Deftones sau Iggy Pop.

Muzica lui Jurjak este o combinație de blues, electro, rock și folk, conturând un stil propriu recunoscut încă de la primele acorduri. Noile single-uri "Vorbe din popor", "Doar în zori" și "Meduza" continuă să exprime acest lucru, anticipând cel de-al patrulea album de studio. George Petroșel aka Jurjak este nu doar un muzician talentat, ci și regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale. Rapid, a devenit unul dintre cei mai apreciați artiști alternativi din România. Până în prezent, a lansat trei albume de studio: "Lemon Blues" (2016), "Blues Berry" (2018), care include piesa "Imnul Minerilor", nominalizată la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului "Planeta Petrila", și "Hoții de vise" (2022).

Fără Zahăr este o trupă ce îmbină muzica și umorul, explorând diverse genuri muzicale pe versuri comice și satirice. În cântecele lor, formația combină caracteristicile de hip-hop ("Sandu", "Lav-stori"), folk ("D'la munte", "O, cal frumos"), latino ("Stella"), punk rock ("The MF Song", "Zob da club") și metal ("Dunitru", "Diesel").

Denorm este o trupă din Chișinău care vine cu un amestec exploziv de synthwave/retrowave și cu o doză sănătoasă de metal. Muzica lor are un impact emoțional puternic, ducând ascultătorii într-o călătorie profundă prin combinarea reverberațiilor și a sunetului amplu, ce menține totuși o notă de intimitate.

Formația a luat naștere în 2018, când Jin și Spaceman (Evgeny Bereckelea și Evgeny Oleinic) au decis să oficializeze acest proiect, după o colaborare muzicală anterioară. Aceștia i-au adus în echipă pe Mark Perlov și Evgeny Berdea, iar în scurt timp au lansat primul set de piese înregistrate live. De atunci, Denorm a continuat să susțină sesiuni live, spectacole și să lanseze EP-uri.

Primele nume confirmate pentru Electro Stage

Pe scena de muzică electronică va urca anul acesta Rosario Internullo, dj-ul italian care reușește să captiveze publicul datorită stilului său inconfundabil, fapt ce l-a propulsat rapid în topul celor mai îndrăgiți DJ-i. În 2003, a compus hitul "A fost o vremea", iar în 2007, împreună cu Rhaddoo, au remixat piesa și au lansat-o sub numele "Sentimente". A devenit un succes imens și a fost interpretată de mari DJ-i precum Carola, Sven, Carl Cox, Nina Kravitz. A mixat în cluburile de top din România și Europa, fiind o prezență constantă în lineup-uri alături de renumiți DJ-i internaționali precum Joseph Capriati, Solomun, Fat Boy Slim, Tiesto și mulți alții.

Pe aceeași scena va mixa și GALA. Cu o experiență de 12 ani în industria muzicală, aduce un amestec de house old school și breakbeat în seturile sale, cu o notă de tech house și minimal, completată de ritmuri groovy. De la debutul său în 2020, a cucerit publicul din Ucraina și din țări precum Azerbaidjan, Kazahstan, Turcia, Georgia și România.

Prețuri și info bilete Rocanotherworld 2024

  • Abonamentele au fost puse în vânzare online, la prețuri cuprinse între 225 lei (+comision) și 450 lei (+comision).
  • Biletele pe zile vor fi disponibile începând cu data de 20 aprilie și vor avea prețul de 150 lei / zi până pe 15 mai, și de 200 de lei / zi de pe 16 mai până pe 23 iunie inclusiv.
  • Biletele pentru copiii până la vârsta de 12 ani sunt gratuite și sunt valabile în compania unui adult plătitor de bilet. Acestea pot fi obținute online, pe site-ul festivalului - secțiunea "Free Pass". Accesul în festival se face cu biletul gratuit și un act doveditor al vârstei până în 12 ani, respectiv carnetul de elev sau certificatul de naștere (copie sau online).
  • Persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora pot beneficia de acces gratuit în cadrul festivalului prin completarea formularului din secțiunea FAQ.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Află lineup-ul complet al festivalului Massif 2024

Festivalul Massif se pregătește de o nouă ediție de neratat pentru iubitorii de muzică și activități montane. Organizatorii au completat lineup-ul și te invităm să-l afli și tu în articol.

Publicat

pe

Poze Massif 2023 in Poiana Brasov

În Poiana Brașov, în perioada 14-17 martie, fanii se vor bucura de cele mai tari petreceri alături de artiștii prezenți în festival pe scena principală, G.O.A.T. (Greatest Of All Time), Massif x Nuba VIP Afterparty, George Music Hideout și la apres-ski-urile partenere, Nuba Chalet Stage și Yager Chalet Stage.

Mainstage

Mahmut Orhan, Claptone, maestrul afro-tech Shimza, unul dintre cei mai frumoși nebuni ai scenei electronice, GORDO, la care se adaugă producătorul deep house, Grigoré, sunt artiștii care vor ajunge la scena principală Massif, în cele patru zile de festival, alături de Dirty Nano, Mahony, HVMZA, Valeron, Sezer Uysal, Adrian Șaguna, Arias, Dark & Menthol, Day Dreamers (Marwan Dua, Dub Fx, Woodnote), Akos.

G.O.A.T. Stage

Chase & Status, Netsky, Wilkinson, Dub FX feat. Woodnote, Villain, DWLS, HVNDS, Grasu XXL, Șuie Paparude, CTC, Puya, Aurik & Pelin, 4AWL, Andi Moisescu, The Hollygood Gang, Killa Fonic, Deliric x Silent Strike, Cucugram b2b Deny, Memphis and Blocksberg, Pappa M & Mc Dylma și Hip-Hop Takeovers vor genera euforie la scena G.O.A.T.

Iubitorii de drum and bass și dubstep au toate motivele să-vină la Massif. Anul acesta, în Poiana Brașov, vor ajunge Saul Milton și Will Kennard, membrii legendarului proiect Chase & Status.

Scenele Massif x Nuba VIP Afterparty și La Yager Chalet

Scena Massif x Nuba VIP Afterparty asigură distracția de seară cu The Hollygood Gang, Deny, Poltom, Grigoré și Dirty Nano.

Cele mai cunoscute apres-ski-uri din România vor găzdui petreceri unice pentru fanii festivalului Massif, pe timp de zi. La Yager Chalet Stage fanii vor petrece alături de 4AWL, Adrian Șaguna, Andi Moisescu, Andrew Maze, Deny, Fogoros & Modoi, HVMZA, Just Eddie & Norris Gabriel, Marinesc Who, MC Răzvan Stroe, Paul Damixie, Rux, Poltom, Sezer Uysal și Shaun Warner.

Ce artiști români cântă la Massif 2024

Cele mai cunoscute nume din muzica românească Killa Fonic, Puya, CTC, Deliric x Silent Strike, Dirty Nano, Grasu XXL, HVNDS, Șuie Paparude, alături de artiști consacrați din dubstep, grime, trap, hip-hop și dance, vor ajunge în luna martie în Poiana Brașov pentru cea de-a doua experiență Massif.

Organizatorii promit o producție care va duce entertainment-ul de iarnă din România la un alt nivel, iar festivalul Massif va transforma, pentru al doilea an la rând, stațiunea Poiana Brașov în cea mai dorită și căutată destinație montană de către tinerii din Europa.

Prețuri bilete Massif 2024

  • Abonamentele și biletele de o zi pentru ediția din acest an a festivalului Massif se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 39 de euro + taxe. Pentru mai multe detalii, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Chase & Status, Mahmut Orhan, Netsky se numără printre artiștii adăugați în lineup-ul Massif 2024

Festivalul Massif a anunțat noi artiști care vor ajunge în Poiana Brașov, în perioada 14-17 martie 2024. Organizatorii sunt hotărâți să transforme această destinație montană în locul ideal pentru toți cei care sunt în căutare de experiențe memorabile.

Publicat

pe

Ian la Massif 2023 in Poiana Brasov

Pentru cea de-a doua ediție, organizatorii Massif adoptă o abordare îndrăzneață, îmbinând cele mai tari activități montane cu diversitatea de genuri muzicale. Primului val de artiști anunțat la sfârșitul anului trecut i se adaugă acum alte nume celebre din industria muzicală. Este vorba despre Chase & Status, Mahmut Orhan, Netsky și Valeron. Alături de ei, cei mai apreciați artiști români se alătură lineup-ului, precum Puya, CTC, Deliric x Silent Strike, Dirty Nano, Grasu XXL, HVNDS, Șuie Paparude și The HollyGood Gang.

Chase & Status, una dintre trupele britanice de succes ale ultimelor decenii, s-a bucurat de recunoaștere la nivel global și a câștigat milioane de fani. Trupa a luat naștere în 2003, iar membrii Saul Milton (Chase) și Will Kennard (Status) au reușit să cucerească scena muzicală cu hit-uri precum "Time", "End Credits" sau colaborarea de succes cu Tom Grennan, "All goes Wrong". Transformându-și pasiunea pentru cultura rave într-o carieră remarcabilă, muzicienii au construit un palmares impresionant care include spectacole live explozive și proiecte care i-au consacrat la nivel internațional.

Mahmut Orhan este DJ și producător de origine turcă. Succesul său pe plan internațional a venit odată cu piesa instrumentală "Age of Emotions" în 2015, iar popularitatea sa a crescut în 2016 odată cu hit-ul "Feel", în colaborare cu Sena Şener, care a dominat topurile muzicale în mai multe țări, inclusiv în România. Mahmut Orhan a continuat să atragă atenția cu remixul "Game of Thrones" sau cu piesa "Save Me" alături de artista româncă Eneli.

De la nominalizarea la categoria "Best Upcoming Producer", la Drum & Bass Arena Awards, în doar câteva luni de la prima sa lansare în 2010, până la a primi onoarea de a fi ales ambasador muzical al echipei olimpice belgiene și a primi în 2015 Premiul Cultural Flemish pentru muzică, devenind primul DJ și producător care primește această recunoaștere, Netsky continuă să urce fără piedici în clasamentul internațional.

Valeron este recunoscut ca fiind cel mai apreciat DJ din insula Mykonos, aducând un plus de savoare scenei muzicale locale prin melodiile lui deep house și electronic. A devenit fondatorul casei de producție Bercana Music și a lansat două albume, "Amare" și "Aigaio". Ceea ce face Valeron special este modul în care îmbină instrumentele tradiționale grecești cu ritmurile electronice. Prin contribuțiile sale, Valeron aduce un suflu proaspăt și inovator în peisajul muzical din Mykonos, creând o legătură unică între tradiția grecească și sunetele moderne electronice.

Prețuri abonamente Massif 2024

  • Abonamentele pentru Massif 2024 se găsesc online, la prețuri cuprinse între 59 euro (+taxe) și 149 euro (+taxe). Sunt disponibile și bilete pe zi, la prețul de 27 de euro (+taxe). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending