Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Reunire UB40, album nou și turneu

Membrii fondatori UB40 au anunțat recent că se vor reuni pentru a lansa un nou album. Ali Campbell, Astro și Mickey Virtue au intrat deja în studioul de înregistrări, unde lucrează la piese noi pentru cel de-al 19-lea disc din carieră. Trupa va pleca de asemenea în turneu, primele concerte fiind programate în luna februarie.

Publicat

pe

Ali Campbell, solistul UB40 │ FOTO: www.fanpop.com

Odată cu lansarea unui nou site oficial, membrii originali UB40 și-au surprins fanii printr-un anunț de impact. Solistul Ali Campbell, Astro și Mickey Virtue se reunesc sub umbrela trupei ce le-a adus vânzări de peste 70 de milioane de albume în întreaga lume.

"Cei trei membri fondatori ai trupei  s-au reunit pentru a readuce fanilor adevăratul sound UB40. Ali, Astro și Mickey sunt în studio unde lucrează la un nou album....mai multe informații vor fi devăluite în curând." - anunț publicat pe UB40.org.

Pe noul site al trupei sunt anunțate deja primele date ale unui turneu ce va debuta pe 16 februarie, în Nigeria. Vor urma apoi concerte în Lituania, Africa de Sud, Dubai, UK, Belgia și Germania.

UB40 a activat vreme de 30 de ani în formula originală, începând cu 1978. Trupa are în palmares 4 nominalizări la premiile Grammy și multiple hituri în U.S. Billboard Hot 100 și UK Singles Chart. Ali Campbell a părăsit trupa în ianuarie 2008, fiind urmat de Mickey Virtue la puțin timp după. În 2013 a plecat și Astro, formația funcționând în continuare cu fratele lui Ali la voce, Duncan Campbell.

În 2011, Ali Campbell și alți 4 membri ai formației -  Brian Travers, Jimmy Brown, Terence Oswald şi Norman Hassan - au fost declarați falimentari. Eșecul financiar a fost cauzat de prăbuşirea fostei case de producţie, DEP International. La momentul respectiv, problema împărțea UB40 în două tabere. Pe de o parte, fostul solist susținea că şi-a avertizat colegii cu privire la posibilitatea unui dezastru financiar, iar pe de altă parte restul membrilor îl învinuiau pe Campbell de eşec, considerând că plecarea lui din trupă a determinat declanșarea problemelor pe fond economic.

UB40 - "Red Red Wine"

Trending